30ος ΚΜΑ. Υποστηρικτές και προστασία περιβάλλοντος.

Μια ισχυρή ομάδα χορηγών και υποστηρικτών βρίσκεται στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας Mέγας  Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. στρατηγικός σύμμαχος, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τους ίδιους στόχους, τις ίδιες φιλοδοξίες και  τα ίδια οράματα για το που θέλουμε να φθάσει ο ΚΜΑ.

Στους επίσημους χορηγούς ανήκουν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND που θα είναι και χορηγός των αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ., η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, το ισοτονικό ποτό απαραίτητο για αθλούμενους POWERADE, και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θα είναι χορηγός του Αγώνα Παιδιών 700μ. και η ΕΡΤ.

Στην κατηγορία των επίσημων υποστηρικτών βρίσκονται η DHL, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ταχυμεταφοράς παγκοσμίως, που κινεί το Μαραθώνιο, η ERGO ασφαλιστική που ασφαλίζει όλους τους δρομείς, εργαζόμενους και εθελοντές, η TRADENOW.grη πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών,  η TURKISH AIRLINES, που είναι και παγκόσμιος χορηγός του αθλητισμού, η GU, εμπορική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της αθλητικής διατροφής και ιδιαίτερα σε προϊόντα  high-end, και οι μπανάνες CHIQUITA, που είναι και φέτος το επίσημο φρούτο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Την ομάδα των θεσμικών συνεργατών του 30ου  Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών απαρτίζουν το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ο ΟΑΣΑ και ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα ραδιόφωνα ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KISS 92,9, οι διαδικτυακοί τόπoι SPORT24.gr και RunningNews.gr, και το ειδικό για δρομείς αθλητικό περιοδικό RUNNER.

Κοντά στους  χορηγούς δεν πρέπει  να ξεχνάμε και τη συμβολή στη διοργάνωση κρατικών φορέων και κυρίως της Περιφέρειας Αττικής.

Από το 2009, ο ΣΕΓΑΣ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης συνεργαζόμενος με πέντε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) την MDA Hellas, Κάνε-μια-Ευχή, ΕΛΕΠΑΠ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το Ινστιτούτο για τον Κόσμο, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να συγκεντρώσουν πόρους μέσα από ειδικά προγράμματα που υλοποιούν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Μαραθώνιος και περιβάλλον

Σε έναν από τους πιο «πράσινους» Μαραθωνίους του κόσμου έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας κάτι που έρχεται να το πιστοποιήσει και φέτος

Οι συγκροτημένες και μεθοδικές περιβαλλοντικές προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ, της Ο.Ε. του ΚΜΑ και των συντελεστών των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, δηλαδή της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2004+, της εταιρείας συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES και των εταιρειών –υποστηρικτών του προγράμματος Coca-Cola Hellas και Coca Cola 3E, βρήκαν μία πρόσθετη διεθνή αναγνώριση.

Στο πλαίσιο των διοργανώσεων του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στο διάστημα των πέντε τελευταίων ετών (2006-2010), αντισταθμίστηκαν πάνω από 1400 τόνοι ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα και προωθήθηκαν προς ανακύκλωση περισσότεροι από τρείς τόνοι καθαρού πλαστικού, κάνοντας τον Μαραθώνιο Αθηνών τον πιο φιλικό προς το κλίμα του πλανήτη Μαραθώνιο στον κόσμο.
Η μη κυβερνητική οργάνωση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ απηύθυνε αίτηση στο Πρόγραμμα Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συμπεριληφθεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ για τον ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στο παγκόσμιο δίκτυο των κλιματικά ουδέτερων φορέων. Μετά από σχετική αξιολόγηση, η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών αποδέχθηκε την πρωτοβουλία αυτή ως την πρώτη Ελληνική προσπάθεια που εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο UNITED NATIONS CLIMATE NEUTRAL NETWORK.
Αυτή είναι σημαντική επιτυχία γιατί ουσιαστικά εντάσσει τις καινοτομίες του περιβαλλοντικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ανάμεσα στα 200 περίπου διεθνή προγράμματα με στόχο την προστασία του κλίματος.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)