Astroman : Οδηγίες Διοργανωτών

Παράδοση πακέτων αθλητών θα γίνει ΜΟΝΟ το Σάββατο 12 Μαΐου από τις 13:00μμ και μετά.

 

Κολύμβηση:
– Προτείνουμε δοκιμή – εγκλιματισμό στο νερό για 5-10 λεπτά πριν την εκκίνηση
– Η κολύμβηση γίνεται σε δύο περιστροφές.

 

Ποδηλασία:
Ο δρόμος είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία
– Απαγορεύεται η παραβίαση της διπλής γραμμής και των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. Άμεσος αποκλεισμός στους παραβάτες. Η κίνηση πρέπει να γίνεται στο δεξί μέρος της οδού.
– Όλοι οι αθλητές πρέπει να φοράνε κράνος. Χωρίς κράνος άμεσος αποκλεισμός.
– Όλοι οι αθλητές οφείλουν να έχουν ελέγξει τεχνικά τα ποδήλατά τους
– Όταν ξεκινάει το ποδηλατικό σκέλος, κάθε αθλητής πρέπει να έχει στο ποδηλατό του με δική του ευθύνη, τουλάχιστον ένα μπουκάλι με νερό ή άλλο υγρό.
– Σταθμοί υδροδοσίας: 22,5χλμ, 45χλμ, 67,5χλμ. Κάθε αθλητής δικαιούται ένα ποδηλατικό μπουκάλι με νερό ανά σταθμό. Επιπλέον νερό θα δίνεται μόνο σε απλό μπουκάλι 500ml. Θα υπάρχουν μπουκάλια με νερό και μπουκάλια με ηλετρολύτες (GU) για να διαλέξουν οι ποδηλάτες
– Απαγορεύεται το drafting (κολυτήρι) σε όλη την διάρκεια της ποδηλασίας
Όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν κολημένα τα αυτοκόλλητα με το αριθμό τους στο κράνος (δεξιά και αριστέρα) και το ΒΙΒ τους ορατό στο πίσω μέρος (πλάτη)
– Η ποδηλασία γίνεται σε δύο περιστροφές
– Θα υπάρχει van τεχνικής υποστήριξης εντός της διαδρομής αλλά προτείνουμε σε όλους τους αθλητές να έχουν μαζί τους τουλάχιστον μία σαμπρέλα ή ένα λάστιχο (μπουαγιό) και μία μικρή τρόμπα. Ο αγώνας έχει μεγάλη διάρκεια και τα 5-7 λεπτά που θα χάσει κάποιος αλλάζοντας λάστιχο είναι μικρό κακό… Το Van μπορεί να καθυστέρησει και 30-40 λεπτά να φτάσει στο σημείο σας!

Τρέξιμο:
– Σταθμοί υδροδοσίας στο 3,5χλμ & 7χλμ & 10,5χλμ & 14χλμ & 17,5χλμ
– Τα ποτά προσφέρονται σε πλαστικά ποτήρια και είναι νερό, ηλεκτρολύτες, Coca Cola, βυσινάδα τυποποιημένη
– Στο τρέξιμο θα υπάρχουν διαθέσιμα και αλμυρά crackers στους δύο βασικούς σταθμούς. Επίσης σε περίπτωση ζέστης θα υπάρχουν και βρεγμένα σφουγγάρια.
– Αν οι καιρικές συνθήκες είναι με υψηλές θερμοκρασίες (τάξης 30 βαθμών) θα υπάρξει και ένας ενδιάμεσος σταθμός στο 2χλμ με υδροδοσία
– Όλοι οι αθλητές πρέπει να έχουν το ΒΙΒ τους ορατό στο εμπρός μέρος
– Το τρέξιμο γίνεται σε 3 περιστροφές. Σε κάθε περιστροφή οι αθλητές παίρνουν ένα ελαστικό βραχιόλι.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)