Παρότι οι διοργανωτές μετέφεραν τον αγώνα σχεδόν ένα μήνα πριν την περσινή ημερομηνία ο καιρός δεν τους έκανε πάλι τα χατήρια και δυστυχώς οι αθλητές θα αγωνιστούν με το θερμόμετρο να δείχνει 30 βαθμούς κελσίου. Αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια και την μορφολογία της διαδρομής – δε υπάρχουν σημεία με ίσκιο- αναμένεται να δυσκολέψουν πολύ τους αθλητές, ιδίως στο τρέξιμο, που θα έχει συσσωρευτεί η κόπωση από την κολύμβηση και την ποδηλασία. Ετσι η αφυδάτωση προβάλλει ως ο πιο σημαντικός εχθρός τους. Μοναδική ελπίδα και πιθανός σύμμαχος τα σύννεφα που ελπίζουμε να κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους σε σχέση με την σημερινή ημέρα.
Ο αγώνας είναι αρκετά δύσκολος με αρκετή ανηφόρα στο ποδήλατο και πλήρη έκθεση στον ήλιο διαδρομή του τρεξίματος.
Η διαδρομή της κολύμβησης (1900 μέτρα) αποτελείται από 2 στροφές από 950 μέτρα κατά μήκος της ακτής. Στην πρώτη σημαδούρα που είναι 50 μέτρα από την ακτή/ γραμμή εκκίνησης – και χρειάζεται οι αθλητές να κάνουν αλλαγή κατεύθυνσης κατά 90 μοίρες- αναμένεται να υπάρξει έντονος συνωστισμός. Σήμερα η θάλασσα είναι “λάδι”. Μοναδικό πρόβλημα είναι ότι από την μία άκρη στην άλλη ίσως δεν φαίνονται πολύ καλά οι σημαδούρες.
Η διαδρομή της ποδηλασίας (90 χιλιόμετρα) αποτελείται από 2 στροφές από 45 χιλιόμετρα η κάθε στροφή με ανηφοροκατηφόρες από το 10ο έως το 35ο χιλιόμετρο της κάθε στροφής.Τεχνική διαδρομή με τρεις επικίνδυνες στροφές στο πήγαινε. Μετά την αναστροφή στην επιστροφή προς την ζώνη αλλαγών και πριν να κατηφορίσουν οι αθλητές θα αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι 3 χιλιομέτρων περίπου.
Το τρέξιμο (21,1 χιλιόμετρα) αποτελείται από 3 στροφές των 7 χιλιομέτρων με το δύσκολο κομμάτι να είναι από το 1ο έως το 2,5 χιλόμετρο της κάθε όπου οι αθλητές θα αναγκστούν να ανηφορίζουν διανύοντας ένα ασφάλτινο δρόμο ανάμεσα σε ελαιώνες, ο οποίος είναι «αποκλεισμένος» από οποιοδήποτε αέρα.
Σωστή ενυδάτωση και λήψη υδατανθράκων καθώς και υπομονή και σωστή κατανομή δυνάμεων απαραίτητες προυποθέσεις για το πολυπόθητο μετάλλιο τερματισμού.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)