Argoman 2012

Αναδημοσίευση από taxydromos.gr

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Συνολικά 126 αθλητές και αθλήτριες είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά ο βροχερός καιρός του Σαββάτου απέτρεψε αρκετούς από το να ταξιδέψουν για να αγωνιστούν. Ετσι περίπου 100 αθλητές από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό (60 στο ατομικό και 40 στο ομαδικό) άρχισαν να παραλαμβάνουν τα αγωνιστικά τους πακέτα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τον αριθμό, τον αθλητικό σάκο, το τεχνικό μπλουζάκι, το gel και ένα δώρο έκπληξη λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Πολλοί αθλητές επέλεξαν να κάνουν ένα τελευταίο σέρβις στα ποδήλατά τους σε ένα από τα δύο συνεργεία που υπήρχαν στον χώρο του expo μπροστά από την ζώνη αλλαγών, το οποίο αποτελούταν από σταθμό πρώτων βοηθειών, δύο καταστήματα ποδηλάτου, έναν μασέρ, έναν τοπικό γυναικείο συνεταιρισμό και μία τοπική ταβέρνα.

Στις 9:40 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα σε περίπου 70 αθλητές με συνοδεία δύο σκαφών, ενός κανό και δύο δυτών ασφαλείας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Παρών ήταν και ναυαγοσώστης, αλλά και ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β με γιατρό.

Ο πρώτος αθλητής που βγήκε από το νερό ήταν ο μικρός πρωταθλητής κολύμβησης του Ο.Ε.Α-ΝΑΒ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου (1999) σε 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Για τους άνδρες ενήλικες αθλητές πρώτος από το νερό βγήκε ο Λευτέρης Παρασκευάς (1974) της ομάδας Bikeme. gr μετά απο 9 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ακολούθησαν οι Σπύρος Γκοτζιάς (9:47) και Ευαγγελία Γκοτζιά, Μιχάλης Σουγιολτζόγλου καθώς και η Ευτυχία Φούντα της ομάδας Α.Σ Ακρατος Βόλου 1 στο 11:10. Για το ατομικό των γυναικών του ατομικού δεύτερη βγήκε από το νερό η Γεωργία Ρόζι σε χρόνο 12:31, ακολουθούμενη από την Βιολέτα Διαλετάρα που βγήκε από το νερό 39 δευτερόλεπτα μετά.

Στο ποδήλατο και στους άντρες και πάλι, βγήκε πρώτος για τις μικρές ομάδες ο Στέφανος Κλόκας (1996) του Π.Ο. Βολος επιτυγχάνοντας χρόνο 15:15. Στους ενήλικες και ως μέλη των ομάδων ΜΟΤΟ. ΛΕΒ και Bikeme. gr ακολούθησαν οι Γρηγόρης Μελλίσης και Λευτέρης Νικολάου  καλύπτοντας την διαδρομή σε χρόνο 27:57 και 28:10 αντίστοιχα. Ακριβώς πίσω τους ο Σπύρος Γκότζιας  που συνέχιζε να σημειώνει τους καλύτερους χρόνους στο ατομικό με το πολύ γρήγορο 28:56. Δεύτερος καλύτερος χρόνος στο ατομικό ποδήλατο ήταν το 29:13 του Γιάννη Ψαρέλη και τρίτος το 29:14 του βολιώτη αθλητή τριάθλου Νικόλα Φραγγογιάννη.

Στις γυναίκες η συνέχεια σφραγίστηκε με την κούρσα της Βολιώτισσας Βιολέτας Διαλετάρα  στο ποδήλατο που στην πρώτη της παρουσία σε αγώνα τριάθλου σημείωσε και τον πιο γρήγορο χρόνο 34:35, σχεδόν 4 λεπτά γρηγορότερα από την Ευαγγελία Γκότζια την οποία αντικατέστησε στην πρώτη θέση αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά τους στο τρέξιμο και τερματίζοντας στο 1:15:09. Η δεύτερη Ευαγγελία τερμάτισε σε 1:18:57, ενώ τρίτη ήταν η Γεωργία Ρόζι.

Στο τρέξιμο ο Σπύρος Γκότζιας μπήκε πρώτος στην ζώνη αλλαγών και 21 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ολοκλήρωσε την επιβλητική του παρουσία με τον απίστευτο χρόνο της 1:01:18 που είναι η πιο γρήγορη κούρσα αυτής της απόστασης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι Ψαρέλης και Σουγιολτζόγλου βγήκαν μαζί από την ζώνη αλλαγών για το τρέξιμο, αλλά ο Σουγιολτζόγλου κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό στο τρέξιμο τερματίζοντας τελικά  σε 1:04:17 , μόλις 33 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Ψαρέλη. Την εξάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι Γιάννης Γαρέφης, Νικόλαος  Φραγγογιάννης και Βασίλειος Καυκόπουλος με χρόνους 1:06:04 , 1:06:56 και 1:07:19 αντίστοιχα. Στις ομάδες όπως ήταν φυσικο τα χρονομετρα ’’έσπασαν’’ σε 2 περιπτωσεις το όριο της μιας ώρας. Πρώτη η ομάδα Α.Σ Ακρατος Βόλου 1 με το εκπληκτικο 58:12, δευτερη η ομαδα Bikeme.gr με χρονο 59:28 και τριτη η ομάδα Α.Σ. Ακρατος Βόλου 3 με χρόνο 1:02:38.

Η ασφάλεια για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων ήταν οργανωμένη με την παρουσία της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ”Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας”, τον σταθμό πρώτων βοηθειών και τον γιατρό. Παρών ήταν επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και εθελοντές ιατροί. Επίσης κατάλληλα ενημερωμένοι εθελοντές μοτοσικλετιστές της τοπικής Λέσχης φρόντιζαν και για την τήρηση των κανονισμών κατά την διάρκεια των αγώνων (π.χ drafting). Η βοήθεια κάποιων ανθρώπων επίσης ήταν πολύτιμη για την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοπάνας, ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αθλητισμού και ο διευθυντής της κύριοι Παύλος Μαβίδης και Γιώργος Χρήστου αντίστοιχα, η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και η τροχαία Βόλου, η Δημοτική Αστυνομία και όλοι οι χορηγοί και χορηγοί επικοινωνίας μας.

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου 2012 με το Fast & Middle Argoman. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://www.multisport.gr/εγγραφή.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)