ArgoMan by Multisport

Συνέντευξη με τον κ. Απόστολο Φούρναρη της Multisport που έχει την ευθύνη διοργάνωσης των εκδηλώσεων ArgoMan στον Βόλο.

Triathlon World : Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Μαίου

ArgoMan : Οι προετοιμασίες για τις δύο πρώτες διοργανώσεις έχουν ολοκληρωθεί. Οι εξοπλισμοί έχουν παραγγελθεί, καθώς επίσης και όλο το  υλικό που θα παρέχουμε στους αθλητές. Η παραλαβή τους αναμένεται εντός του Απρίλη. Η μόνη διαδικασία που βρίσκεται υπό ενεργοποίηση είναι η κινητοποίηση των εθελοντών.

 

Triathlon World : Ποιος είναι ο αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων;

ArgoMan : Αν και πολύ πριν, οι ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Οι εγγραφές για την πρώτη διοργάνωση δυόμιση μήνες πριν την πραγματοποίησή της έχουν ξεπεράσει τις 50 και αναμένουμε πως τελικα τουλάχιστον 100 ανθρωποι θα λάβουν μερος. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης προς τον κόσμο. Έτσι το πρώτο μας μελλημα είναι να προσφέρουμε μία ασφαλή διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την επιλέξουν. Αξίζει να σημειώσουμε πως έχουμε και συμμετοχές από Βουλγαρία και Ρουμανία, από αθλητές που διαμένουν εκεί και θα ταξιδέψουν στην χώρα μας αποκλειστικά και μόνο για το ArgoMan και αυτό είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της διοργάνωσης.

 

Triathlon World : Εχει γίνει αντιληπτό ότι αυτό βοηθάει σημαντικά στην προβολή της περιοχής

ArgoMan : Η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και η πόλη του Βόλου δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα βοήθειας και αισιοδοξίας για την κοινωνία του Βόλου τόσο άμμεσα αλλά και έμμεσα. Το σημαντικό είναι πως η τόνωση αυτή θα είναι μακρυπρόθεσμη και διαχρονική απο την στιγμή που πρόκειται για μια προσπάθεια που ευελπιστούμε να εδραιώσουμε ως θεσμο. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από όλους και αυτό φαίνεται από την θετική ανταπόκριση όλων όσων έχουμε προσεγγύσει από τότε που ξεκινήσαμε είτε πρόκειται για χορηγούς, για συνεργάτες, για φορείς, για φίλους ή γνωστους, είτε για τον απλό κόσμο που μας πλησιάζει για να μας συγχαρεί για αυτό που προσπαθούμε.Με άλλα λόγια η σημαντικότητα του γεγονότος αντικατοπτρίζεται και στο πλήθος των ανθρώπων που έχουν εμπλακεί συνεισφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του στην άρτια διεξαγωγή του ArgoMan.

 

Triathlon World : Tί μέτρα ασφάλειας θα ισχύουν στην διοργάνωση;

ArgoMan : Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο έχουμε δώσει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Η ασφάλεια είναι αυτό που μας απασχολεί πιο πολυ από όλα καθώς μία ασφαλής διοργάνωση είναι μία διοργάνωση που όλοι θα ευχαριστηθούν και θα βιώσουν στο έπακρο. Για να το πετύχουμε αυτο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το καθολικό κλείσιμο των διαδρομών του ποδηλάτου και του τρεξίματος από την τροχαία και τους κατάλληλα ενημερωμενους εθελοντές από έμπειρους ανθρώπους του χώρου του τριάθλου, τους οποίους πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε. Επίσης καθοριστική θα είναι η παρουσία της εθελοντικης διασωστικής ομάδας ”Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας” η οποία θα είναι παρούσα με 2 φουσκωτά σκάφη, 4 κανό, πολλές μοτοσυκλέτες σταθμό πρώτων βοηθειών και γιατρό. Παρόν θα είναι επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και εθελοντές ιατροί. Επίσης κατάλληλα ενημερωμένοι εθελοντές μοτοσυκλετιστές της τοπικής Λέσχης θα φροντίζουν και για την τήρηση των κανονισμων κατά την διάρκεια των αγώνων (π.χ drafting). Τέλος, όλοι οι αθλητές θα καλύπτονται απο ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Triathlon World : Ποιοι τοπικοί φορείς σας έχουν βοηθήσει ; Ποια η στάση του Δημου και της Τροχαίας ;

ArgoMan : Αξίζει να πούμε πως όλοι οι τοπικοί φορείς κυριολεκτικά αγκάλιασαν την προσπάθειά μας εξ αρχής. Ο Δήμος Βόλου μέσω της ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Διεύθυνσης Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ Μαβίδης και ο διευθυντής κ. Χρήστου στάθηκαν στο πλάι μας από την πρώτη μας επικοινωνία, έδειξαν και δείχνουν ζήλο και πίστη στους σκοπούς και τους στόχους μας. Εκτός από οργνωτικό σκέλος της διοργάνωσης και την πολύτιμη και μακροχρόνια εμπειρία τους σε αθλητικές διοργανώσεις, συνείσφεραν και βοήθησαν και οικονομικά την διοργάνωση. Επίσης πολύτιμη είναι και η βοήθεια της διευθύντριας του κολυμβητηρίου ”Β. Πολύμερος” κα. Κατσούρα η οποία είναι και η υπέυθυνη των ξενώνων που μας έχουν παραχωρηθεί για την φιλοξενία των αθλητών που θα μας επισκευθούν απο άλλες πόλεις. Τέλος πολύτιμη και κρίσιμη είναι και η βοήθεια της Τροχαίας η οποία θα εξασφαλίσει το ”στεγανό” των διαδρομών.

 

Triathlon World :  Τί βοήθεια σας έχει παρέχει η ελληνική ομοσπονδία τριάθλου ;

ArgoMan : Δεν είχαμε κάποια βοήθεια από την ομοσπονδία τριάθλου.

 

Triathlon World : Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσει στον κόσμο με αυτήν σας την προσπάθεια.

ArgoMan : Οι καιροί που ζούμε ειναι σίγουρα δύσκολοι για όλους. Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει διέξοδο και ταυτόχρονα λυση για πολλά από τα πράγματα που μας απασχολούν. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει απλόχερα μια καλύτερη ποιότητα ζωής χαρίζοντας υγεία, αντοχή, δύναμη, ενέργεια, αποτελεσματικότητα και άλλα πολλά. Μέσω του αθλητισμού όμως ο άνθρωπος δεν έχει μόνο σωματικές απολαβές. Αποκτά διάυγεια σκέψης, αυτοεκτίμηση, θετικότητα, αισιοδοξία, πίστη στον εαυτό του, αυτογνωσία και αυτοέλεγχο. Αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των αρετών για τον ίδιο του τον εαυτό τις εφαρμόζει και στο σύνολο των διαπροσωπικών του σχέσεων. Έτσι βιώνει τα παντα με πνεύμα συλλογικότητας και γίνεται καλύτερος όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τον κοινωνικό του περίγυρο. Δεν χρειάζεται καποιος να κάνει πρωταθλητισμό για να τα κερδισει όλα αυτά και άλλα πολλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του και να καταλάβει πως πολύ περισσότερο στην δύσκολη περιοδο που περνούμε ο αθλητικός τροπος ζωής δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στάση ζωής που μπορεί να προσφέρει πολλά. Και δεν χρειάζεται καν να επενδύσει κάτι εκτός απο ελάχιστο χρόνο. Ζούμε σε μία πανέμορφη πόλη που προσφέρει απλόχερα μαγευτικά τοπία και συναρπαστικές εναλλαγές σκηνικών , ικανά να καλύψουν το κάθε γούστο. Με τέσερις ή πέντε ώρες την εβδομάδα αερόβιας γυμναστικής μπορούμε όλοι να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας περισσότερο απο όσο φανταζόμαστε.Με την συλλογικότητα στον νου, με λίγη θετικότητα, ρομαντισμό, καλή θέληση και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε ως μονάδες και ως κοινωνία να καταφέρουμε πολλα. ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΑΘΛΟ!!!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)