Aquathlon

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Στην παραλία του Σχινιά, στο Moraitis Sports, η εταιρία Transition Sports με τη βοήθεια των χορηγών της, οργάνωσε το τρίτο event της χρονιάς. Στον αγώνα «Aquathlon» – Κολύμπι και Τρέξιμο – συμμετείχαν 193 αθλητές, 153 στο ατομικό και 40 στο ομαδικό, απ’ όλη την Ελλάδα. Οι αθλητές κολύμπησαν 800m στη θάλασσα μπροστά από το αθλητικό κέντρο και έτρεξαν 5,8 χλμ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά. Όλα αυτά υπό το φώς της ωραιότερης Πανσελήνου της χρονιάς, του «Μπλε Φεγγαριού».

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8.00 μμ και γρήγορα ο 16ος Ολυμπιονίκης Γιάννης Δρυμωνάκος τέθηκε επικεφαλής του αγώνα, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Αξιοσημείωτη προσπάθεια είναι η επίδοση του 57χρονου Χρήστου Γαρέφη, ο οποίος ολοκλήρωσε το κολύμπι όντας 1ος στο ατομικό αγώνισμα, ακολουθούμενος από τον Μάρκο Παχό και τον Νίκο Λιαράκο. Πολύ κοντά κολύμπησαν και γνωστοί αθλητές όπως ο 1ος της γενικής κατάταξης Ανδρέας Ίντρα.

Οι αθλητές κατευθυνόμενοι στην ειδικά διαμορφωμένη ζώνη αλλαγής (transition area), χρονομετρήθηκαν με ηλεκτρονική ακρίβεια, αφού φορούσαν το ειδικό τσίπ στο πόδι τους. Ο αγώνας τρεξίματος, έφερε μεταβολές στην τελική κατάταξη αφού νικητής αναδείχθηκε ο Αντρέας Ίντρα (πρωταθλητής στο Μοντέρνο Πένταθλο), ακολουθούμενος από τον πολυτάλαντο Χρήστο Γαρέφη και τον τριαθλητή Μάρκο Παχό. Πρέπει να σημειώσουμε την πολύ δυνατή επίδοση στο τρέξιμο του Αποστόλη Ζορμπά. Στις γυναίκες πρώτευσε η μαραθωνοδρόμος Χάιντι Διακουμοπούλου ακολουθούμενη από την Αγγελική Θωμά.

Στην απονομή στις εγκαταστάσεις του Moraitis Sports, βραβεύθηκαν με κύπελλα οι τρείς πρώτοι νικητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία στο ατομικό και ομαδικό αγώνισμα. Όλοι οι αθλητές πήραν μετάλλιο συμμετοχής γιατί πιστεύουμε ότι

ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

Με την λήξη του αγώνα οι αθλητές, οι φίλοι τους καθώς οι πάνω από 30 Εθελοντές – χωρίς την προσπάθεια των οποίων ο αγώνας δεν θα είχε επιτυχία – συγκεντρώθηκαν στο Moraitis Sports Center για το προγραμματισμένο After Race Party και για να απολαύσουν Hot Dog, Μπύρες και δυνατή μουσική μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τις απονομές των βραβείων.

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο αγώνα κάτω από το φως της δεύτερης πανσελήνου του Αυγούστου και μας χάρισε δυνατές συγκινήσεις στο νυχτερινό μας Aquathlon. Οι πιο τολμηροί ξενύχτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Full Moon Party που ακολούθησε κάτω από τις μουσικές του DJ JoJo.

Το επόμενο ραντεβού μας είναι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, όπου σας υποδεχόμαστε και πάλι στις εγκαταστάσεις του Moraitis Sports Center, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο αγώνων Τριάθλου – Sprint & Medium Distance.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)