Aquaman: Triathlon Product since 1984

Aquaman: Triathlon Product since 1984

Triathlon Wetsuits Aquaman: Μέρος της Ιστορίας του Τριάθλου

Xavier Merian : Όταν ήμουν 6 χρονών στη δεκαετία του ’60, είχα την πρώτη επαφή μου με το wetsuit. Ο πατέρας μου χρησιμοποίησε ένα παλιό φύλλο νεοπρενίου για να δημιουργήσει ένα κολυμβητικό wetsuit.

Θυμάμαι ακόμα την εμφάνιση του νεοπρενίου που έχει κοπεί σε  διάφορα σχήματα και τη μυρωδιά κόλλας στην κουζίνα μας. Είχα πολύ ενδιαφέρον να δω όλα τα στάδια της διαδικασίας: Μέτρηση  σε εμένα για να δημιουργηθούν τα σχέδια, να κόψω το νεοπρένιο, να κολλήσω και να τα βάλω μαζί τα διάφορα μέρη.

Για να βάλω το wetsuit, έπρεπε να χρησιμοποιήσω πούδρα καθώς δεν υπήρχε υφαντό στο εσωτερικό και το νεοπρένιο ήταν πολύ σκληρό. Αλλά το σημαντικό ήταν ότι θα μπορούσα να αρχίσω να κολυμπώ στον ωκεανό χωρίς να κρυώνω.

Το 1976, το πρώτο wetsuit Aquaman για καταδύσεις βγήκε από το εργοστάσιό μας που ανήκε στον πατέρα μου. Εκείνη την εποχή δημιουργήσαμε περίπου 100 wetuits αποκλειστικά για καταδύσεις. Μερικά από αυτά δημιουργήθηκαν από εμένα.

 

Στην ηλικία των 19 ετών, πήγα στην Αγγλία για να εργαστώ στη γραμμή παραγωγής στον μεγαλύτερο κατασκευαστή νεοπρενίου εκείνης της εποχής. Εργάστηκα σε όλα τα στάδια παραγωγής νεοπρενίου όπως η εξώθηση, το μαγείρεμα, η κοπή των φύλλων και η πλαστικοποίησή τους. Εκείνη την εποχή δεν ήξερα πόσο χρήσιμη θα ήταν αυτή η εμπειρία όταν θα συνεργαζόμουν σήμερα με τον κατασκευαστή του νεοπρενίου για την κατασκευή wetsuit για το Τρίαθλο.

 

Το 1983, ανακάλυψα το Τρίαθλο και με την έλλειψη των wetsuits σε αυτό το άθλημα, η ιδέα άρχισε να στριφογυρίζειστο κεφάλι μου. Σύντομα άρχισα να εργάζομαι σε αυτό το νέο project και το 1984 κατασκευάστηκε το πρώτο wetsuit για Τρίαθλο στο εργοστάσιο της Aquaman στη Γαλλία. Εκείνο το έτος η Aquaman ξεκίνησε την ίδρυση της τεχνικής για να κατασκευάσει φορέματα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

 

30 χρόνια αργότερα, η Aquaman κάνει ακόμα τα καλύτερα  Wetsuit για Τρίαθλο στον κόσμο.

Δημιουργήσαμε στην Ευρώπη τα πρώτα  wetsuit για το τρίαθλο το 1984. Τότε το τρίαθλο ήταν στα σπάργανα και τελικά υπήρχε η ανάγκη για  ειδικά κατασκευασμένα wetsuit και ρούχα για τρίαθλο.

 

Η AQUAMAN συνθέτει wetsuit που προσφέρουν προστασία από το κρύο, ελευθερία κινήσεων, χαμηλή τριβή νερού και εύκολη προώθηση. Από 1986, όταν άρχισε να απογειώνεται το τρίαθλο σε όλο τον κόσμο, οι άλλες εταιρείες άρχισαν να κατασκευάζουν wetsuit για το τρίαθλο, αλλά μέχρι τότε σήμερα η AQUAMAN είναι τεχνολογικά ανώτερη.

 

Αν κολυμπήσετε σε ένα wetsuit AQUAMAN, θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό σας και θα έχετε την καλύτερη ευκαιρία να βελτιώσετε το χρόνο σας.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.