Γιάννης Ψαρέλης “Εφαρμοσμένη Φυσιολογία στο Τρίαθλο” (Χαλκίδα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου)

Χαλκίδα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος του Τριάθλου στην πόλη της Χαλκίδας ο Αθλητικός Σύλλογος Τριάθλου Χαλκίδας διοργανώνει προπονητικό σεμινάριο το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (16:30) στο γυμναστήριο M2squared fitness Studio by Manos Miras!!

Κεντρικός καλεσμένος και ομιλητής είναι ο εκδότης του triathlon.gr και του triathlonworld.gr που επίσης είναι και επικεφαλής προπονητής της ομάδας Τριάθλου Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης. Ο Γιάννης Ψαρέλης ασχολείται συστηματικά με το Τρίαθλο από το 1990 τόσο ως αθλητής (μόνιμο μέλος των εθνικών μας ομάδων μέχρι το 2000) όσο και προπονητικά. Εχει ιδιαίτερη εμπειρία σε αθλητική διοίκηση όσο και ανάπτυξη περιβάλλοντος υψηλού αθλητισμού.

Το θέμα της σύντομης ομιλίας του διάρκειας 30’ είναι «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία στο Τρίαθλο» και θα εστιάσει στο να δώσει πρακτικές συμβουλές παρουσίαζοντας την ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Μεταξύ άλλων θα αναπτύξει τς εξής ζητήματα:
• Εργομετρικές μετρήσεις εργαστηρίου και δοκιμασίες πεδίου για καθορισμό των προπονητικών ζωνών
• Εσωτερικοί και εξωτερικοί δείκτες μέτρησης της έντασης της προπόνησης
• Η έννοια του γαλακτικού κατωφλιού και αποσαφήνιση των διαφόρων ορισμών που σχετίζονται με αυτό
• Πρώτο και δεύτερο γαλακτικό κατώφλι και η σημασία τους στην προπονητική του τριάθλου
• Τρόπος αποτύπωσης της καμπύλης ισχύος και η σημασία της στην προπονητική του τριάθλου
• Συστήματα περιοδικότητας και η σημασία τους στην προπονητική του τριάθλου και ιδιαίτερα του 70.3
• Ενυδάτωση και διατροφή στην προπόνηση.
• Παθητικές και ενεργητικές μορφές αποκατατάστασης.

Εκτός από τον καλεσμένο μας ο Φυσιοθεραπευτής κ.. Πολατίδης Παύλος θα αναπτύξει το θέμα της πρόληψης των τραυματισμών καθώς κ της σωστής αποκατάσταση αυτών ….
Την σύντομη ημερίδα θα κλείσει με ομιλία ο προπονητής Μάνος Μοίρας αναπτύσσοντας , το κομμάτι της ενδυνάμωσης των αθλουμένων κ την σημαντικότητα αυτής !!!

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.