All About Marathon Running

All About Marathon Running 42,195κμ

Όλα για τον Μαραθώνιο Αγώνα 42,195χλμ.

 

Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό –πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιατροί, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, αθλητές – υπό την επιστημονική εποπτεία του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence Center της Μονάδας Αθλητιατρικής της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και θα παρουσιάσουν σε ημερίδα πολύτιμες πληροφορίες για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς καθώς ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας τον Μαραθώνιο Αγώνα της Αθήνας.

Όλοι οι δρομείς  – ανεξάρτητα αν είναι έμπειροι δρομείς ή αν υπάρχει η σκέψη να δοκιμάσουν στο μέλλον την πρόκληση του Μαραθωνίου – είναι απαραίτητο να κατανοήσουν την τακτική της ασφαλής και αποτελεσματικής προπόνησης έτσι ώστε να αποφύγουν συνήθεις κακώσεις και να παραμείνουν υγιείς και ακμαίοι έως την γραμμή τερματισμού.

Επιπλέον το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων επιφέρει σημαντικές καταπονήσεις στο μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών που αν δεν γίνουν εγκαίρως αντιληπτές μπορεί να έχει σαν συνεπεία σοβαρού τραυματισμού με αποτέλεσμα πρόωρης διακοπής της προετοιμασίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει:

  • Πρόληψη – Αντιμετώπιση συχνών κακώσεων των δρομέων
  • Κατανόηση καλής τεχνικής
  • Προπόνηση δύναμης και αύξηση της απόδοσης στο τρέξιμο
  • Βασικές διαιτητικές συνήθειες για τον μαραθωνοδρόμο
  • Συμβουλές για τον αρχάριο που θέλει να τρέξει τον πρώτο του Μαραθώνιο
  • Στρατηγική για την ημέρα του αγώνα
  • Συμβουλές για την διανοητική προετοιμασία πριν κατά την διάρκεια και μετά τον Μαραθώνιο.

 

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence Center – λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητού κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλου, Διευθυντού της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των συνεργατών του.

Η δραστηριότητα υλοποιείται από την ΜΚΕ «Αναγέννηση κ Πρόοδος» www.randp.gr και αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η επιστημονική ημερίδα « Όλα για τον Μαραθώνιο Δρόμο 42,195χλμ» θα πραγματοποιηθεί στις 04/11/2016 και ώρες 17:00 – 21:00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Υπεύθυνοι κ. Π. Κουλουβάρης, Λέκτορας Ορθοπαιδικής, ΕΚΠΑ, Γ. Τσεκούρας Βιοχημικός Άσκησης, Χ.Τσολάκης Αν. Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ ).

Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)