Αναφλύστια 2013 & 2οι Αγώνες Σαρωνικού

Αναφλύστια 2013 & 2οι Αγώνες Σαρωνικού

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων συνεδρίασε την Τρίτη 30 Απριλίου στα γραφεία της Κοινότητας Π. Φώκαιας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη ώστε να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την προετοιμασία των αθλητικών εκδηλώσεων.

 

Στόχος η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Οι αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ώστε να ενισχυθεί το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού.

Γίνεται έκκκληση προς τους συμμετέχοντες καθώς και σε εταιρείες να συνεισφέρουν με επιπρόσθετα τρόφιμα, πέρα από αυτά που θα προσφέρουν οι διοργανωτές. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η λίστα των τροφίμων που έχει ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο.

 

Σάββατο 25 Μαίου 2013 : Αγώνες Τρεξίματος & Ποδηλασίας για παιδιά και ενήλικους

Το διήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα κοινοτικά διαμερίσματα Αναβύσσου και Π. Φωκαιας του Δήμου Σαρωνικού ξεκινούν στις 9:00 με αγώνα τρεξίματος 1500 μέτρων.

Στις 9:20 θα γίνει η εκκίνηση των ποδηλατικών αγώνων  5 & 10χλμ.

Τόσο στους αγώνες τρεξίματος όσο και ποδηλασίας μπορούν να συμμετέχουν τόσο ανήλικοι όσο και ενήλικες αθλητές.

Στους αγώνες Τρεξίματος (1500 μέτρων) και αγώνες ποδηλασίας (5 ή 10χλμ) μπορούν να συμμετέχουν και όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στους 2ους Αγώνες Σαρωνικού

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών (άνω των 18 ετών, γεννημένοι το 1995 και μετά) καθώς ανήλικων αθλητών 13-17.

Στις 10:00 θα ξεκινήσουν ο αγώνας Τριάθλου και οι ανεξάρτητοι αγώνες

  • Κολύμβησης 750 μέτρων,
  • Ποδηλασίας 20χλμ και
  • Τρεξίματος 5χλμ

Αλλαγές στο στήσιμο του αγώνα Τριάθλου και στους αγώνες Κολύμβησης, Ποδηλασίας & Τρεξίματος

Με στόχο να γίνει πιο θεαματικός ο αγώνας αλλά και πιο «φιλικός» στους θεατές η οργανωτική επιτροπή προχώρησε στον ορισμό του δεύτερου «πέτρινου» περίπτερου ως σημείο αναφοράς των αθλητικών εκδηλώσεων.

Η ζώνη Αλλαγών απέχει πλέον 5 μέτρα από την έξοδο της Κολύμβησης. Η Ζώνη Αλλαγών θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο χώρο του δεύτερου πέτρινου περιπτέρου στην παραλία Αναβύσσου. Η ποδηλασία θα είναι γύρω από το οικόπεδο των Αλυκών όμως η μετάβαση από την Ζώνη Αλλαγών θα γίνει από την Β΄ είσοδο της παραλίας της Αναβύσσου.

Οι αθλητές θα κάνουν 5 δεξιόστροφες στο οικόπεδο των Αλυκών πριν να εισέρθουν στην Τ2. Στην διαδρομή της ποδηλασίας δεν θα υπάρχει ανεφοδιασμός υγρών.

Το σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα σημειώνει εάν οι αθλητές θα κάνουν 5 στροφές όμως οι αθλητές θα έχουν την ευθύνη να μετρούν από μόνοι τους τον αριθμό των στροφών.

Το τρέξιμο θα είναι διαφορετικό από πέρσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν οι θεατές.

 

 

Πρότυπο ασφάλειας το Τρίαθλο Σαρωνικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαίου 2013.

Η Τροχαία Κερατέας με επικεφαλή τον Αστυνόμο Μερκούρη Μερκούριο έχει την ευθύνη της φύλαξης των διαδρομών ποδηλασίας και τρεξίματος. Την όλη προετοιμασία του αγώνα έχει αναλάβει ο Ανυπαστυνόμος Μπακάλης που υπηρετώντας στο συγκεκριμένο τμήμα από το 1991 έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες ποδηλασίας και τριάθλου

Στον αγωνιστικό χώρο της ποδηλασίας και του τρεξίματος δεν θα επιτρέπεται η διέλευση κανενός τροχοφόρου οχήματος.

Η Τροχαία Κερατέας για τα 4χλμ της ήδη ασφαλούς και χωρίς φύλαξη κυκλικής διαδρομής θα διαθέσει 12 τροχονόμους, περιπολικά και έμπειρους μοτοσικλετιστές. Για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας οι διοργανωτές θα διαθέσουν στον επικεφαλής της τροχαίας 15 εθελοντές.

Οι διοργανωτές έχουν προβεί σε όλες τις αλλαγές και ρυθμίσεις που τους όρισαν οι επικεφαλείς της Τροχαίας Κερατέας.

 

Πραγματοποιήστε τις εγγραφές σας ηλεκτρονικά

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα TriathlonWorld και πιο συγκεκριμένα το Link για να κάνετε ηλεκτρονικά τις δηλώσεις συμμετοχής σας. http://www.triathlonworld.gr/services/

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)