Κολυμβητήρια ΕΑΚ Αγ.Κοσμά: Πέτρος Φυρίγος: «Ακατάλληλοι οι χώροι για προπονήσεις»

Δελτίο Τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Αναστάτωση για μια ακόμη φορά έχει δημιουργηθεί στο χώρο των καταδύσεων από βατήρα. Οι πρωταγωνιστές του αθλήματος δεν μπορούν να βρουν κατάλληλους χώρους προετοιμασίας και διαμαρτύρονται. Φωνάζουν και αγανακτούν ζητώντας άμεσα λύση.

Το τελευταίο περιστατικό το οποίο αιφνιδίασε τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ήταν η παρουσία τους, στο κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά, όπου οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο ήταν απαράδεκτες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε φυγή τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας. Τα παιδιά μαζί με τον προπονητή μετακόμισαν στο κλειστό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και με τη βοήθεια των συλλόγων που τους παραχώρησαν χρόνο προπονούνται εκεί. Ο Πέτρος Φυρίγος είναι κατηγορηματικός στις δηλώσεις του και υποστηρίζει:

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Την Τρίτη το πρωί υποχρεώθηκα να φύγω από τον Άγιο Κοσμά μαζί με τα παιδιά αφού η θερμοκρασία του νερού ήταν 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι για τις καταδύσεις το νερό δεν πρέπει να είναι κάτω από 28 βαθμούς Κελσίου αφού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία των αθλητών. Έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Αγ. Κοσμά τον κ. Πρίφτη, ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Αυτό το γεγονός μας οδήγησε στη φυγή μας από το χώρο και ευτυχώς που οι σύλλογοι που ασχολούνται με τις καταδύσεις στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Καλογρέζας, δηλαδή η Αργώ, ο Παναθηναϊκός και η ακαδημία Φυρίγου, φρόντιζαν και μας παραχώρησαν χώρο και χρόνο για να μπορούμε να κάνουμε τις προπονήσεις. Και εκεί βέβαια οι συνθήκες είναι αντίξοες αφού σε μια πισίνα 25Χ25 βρίσκονται μέσα πάνω από 300 άτομα που κάνουν κολύμβηση, συγχρονισμένη και καταδύσεις».

Ο κ. Φυρίγος αναφέρθηκε επίσης και στα άλυτα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον χώρο και που έχουν σχέση με τις υλικοτεχνικές υποδομές. «Είναι γνωστό ότι πριν από λίγες εβδομάδες επισκέφτηκα τον υφυπουργό Αθλητισμού και του γνωστοποίησα τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών σανίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και 12 χρόνια και βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ο υπουργός με άκουσε με μεγάλη προσοχή αλλά βέβαια δεν μου υποσχέθηκε τίποτα. Είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσει για το καλύτερο αλλά φυσικά ακόμα δεν υπάρχει λύση σε αυτό το θέμα. Επίσης θα ήθελα να σημειωθεί και να μην περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέλη Αυγούστου του 2014 θα κλείσει όλο το συγκρότημα του Αγ. Κοσμά. Αυτό βέβαια είναι θέμα που αφορά τα Ολυμπιακά Ακίνητα με αποτέλεσμα να αυξηθεί περισσότερο το πρόβλημα το οποίο υπάρχει για όλους εμάς που υπηρετούμε αυτό το άθλημα που λέγεται καταδύσεις».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)