Η επιμονή και η σκληρή προπόνηση επιβραβεύονται!

Η Αγγελική Κεραμίδα ξεκίνησε το τρίαθλο μόλις πριν 10 μήνες.

Μία μητέρα δύο παιδιών, παλιά αθλήτρια του ΑΝΟΓ στην κολύμβηση, που πριν μόλις 14 μήνες ξεκίνησε να τρέχει μετά από χρόνια απουσίας από τον αθλητισμό.

Τον χειμώνα που μας πέρασε δεν άφησε αγώνα τρεξίματος που να μην συμμετέχει και παντού ήταν στο βάθρο της κατηγορίας ή/ και της γενικής. Ομως πίσω από τα κύπελλα υπάρχει μία πολύ συστηματική δουλειά. Δεν υπήρχε εύκολη προπόνηση. Δεν υπήρχε προπόνηση του προγράμματος που να μην γίνει.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο ήταν 3η στην γενική κατάταξη και φέτος κάνοντας 10 λεπτά καλύτερο χρόνο στην ποδηλασία ήταν 1η.

Μπράβο στην Αγγελική και μπράβο στην οικογενειά της για όλη την βοήθεια που της παρέχουν. Η σκληρή προπόνηση στο τέλος ανταμείβεται.

O προπονητής της Γιάννης Ψαρέλης όπως και οι συναθλητές της στην ομάδα της Athens Triathlon Team μιλούν με τα καλύτερα λόγια : “Πολύ πειθαρχημένη, αγαπάει πάρα πολύ την προπόνηση και τον αθλητισμό γενικότερα. Η Εντυπωσιακή βελτίωση και οι διακρίσεις είναι η βιτρίνα. Από πίσω κρύβεται μία πολύ σκληρή και καθημερινή  προπόνηση. Πολλά συγχαρητήρια στην Αγγελική και τον Αλέξανδρο που την στηρίζει”

 

Συνέντευξη : Μαρία Ψαρέλη.

TriathlonWorld : Μερικά λόγια για την διοργάνωση ;

Αγγελική Κεραμίδα : Συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλους όσους βοήθησανστην άψογη αυτή διοργάνωση.

Triathlon World : Πως σου φάνηκε ο αγώνας σε σχέση με τον 1ο Αγώνα Σαρωνικού που έγινε τον Σεπτέμβριο ;

Αγγελική Κεραμίδα : Ηταν πολύ καλύτερη και αναβαθμισμένη απο πέρσυ και ειδικά για τους θεατές πολύ πιο ενδιαφερουσα.Το πέρασμα των αθλητών μέσα απο τους θεατες  εκτός του ότι ήταν πιο ενδιαφερων και για τους ιδιους, εδινε δύναμη και στους αθλητές  να συνεχίσουν  ακόμη πιο δυνατά με την παροτρυνση τους.

Ο καλύτερος  ανεφοδιασμός υγρών που μου εχει τύχη σε αγώνα διότι καθε 1.200μ περίπου υπήρχε και νερό και ισοτονικό κρυο!

Επίσης η ασφάλεια του αγώνα ήταν άριστη καθώς δεν κυκλοφορούσε στην διαδρομή του αγώνα κανένα οχημα.

Triathlon World : Αγωνιστικά πόσο δύσκολος θεωρείς ότι ήταν ο αγώνας ;

Αγγελική Κεραμίδα : Ο αγώνας ήταν αρκετά  δύσκολος λογω των ανέμων που επικρατουσαν στην περιοχή,και των κυμάτων στην κολυμβηση.Αυτή ηταν πραγματικά πολυ δύσκολη διαδρομη! Τέλος πολλά συγχαρητηρια στους εθελόντες που βοήθησαν, και στους  ναυαγωσωστες που ήταν αψογοί και βοηθούσαν και στην διαδρομή του αγώνα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)