Η επιμονή και η σκληρή προπόνηση επιβραβεύονται!

Η Αγγελική Κεραμίδα ξεκίνησε το τρίαθλο μόλις πριν 10 μήνες.

Μία μητέρα δύο παιδιών, παλιά αθλήτρια του ΑΝΟΓ στην κολύμβηση, που πριν μόλις 14 μήνες ξεκίνησε να τρέχει μετά από χρόνια απουσίας από τον αθλητισμό.

Τον χειμώνα που μας πέρασε δεν άφησε αγώνα τρεξίματος που να μην συμμετέχει και παντού ήταν στο βάθρο της κατηγορίας ή/ και της γενικής. Ομως πίσω από τα κύπελλα υπάρχει μία πολύ συστηματική δουλειά. Δεν υπήρχε εύκολη προπόνηση. Δεν υπήρχε προπόνηση του προγράμματος που να μην γίνει.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο ήταν 3η στην γενική κατάταξη και φέτος κάνοντας 10 λεπτά καλύτερο χρόνο στην ποδηλασία ήταν 1η.

Μπράβο στην Αγγελική και μπράβο στην οικογενειά της για όλη την βοήθεια που της παρέχουν. Η σκληρή προπόνηση στο τέλος ανταμείβεται.

O προπονητής της Γιάννης Ψαρέλης όπως και οι συναθλητές της στην ομάδα της Athens Triathlon Team μιλούν με τα καλύτερα λόγια : “Πολύ πειθαρχημένη, αγαπάει πάρα πολύ την προπόνηση και τον αθλητισμό γενικότερα. Η Εντυπωσιακή βελτίωση και οι διακρίσεις είναι η βιτρίνα. Από πίσω κρύβεται μία πολύ σκληρή και καθημερινή  προπόνηση. Πολλά συγχαρητήρια στην Αγγελική και τον Αλέξανδρο που την στηρίζει”

 

Συνέντευξη : Μαρία Ψαρέλη.

TriathlonWorld : Μερικά λόγια για την διοργάνωση ;

Αγγελική Κεραμίδα : Συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλους όσους βοήθησανστην άψογη αυτή διοργάνωση.

Triathlon World : Πως σου φάνηκε ο αγώνας σε σχέση με τον 1ο Αγώνα Σαρωνικού που έγινε τον Σεπτέμβριο ;

Αγγελική Κεραμίδα : Ηταν πολύ καλύτερη και αναβαθμισμένη απο πέρσυ και ειδικά για τους θεατές πολύ πιο ενδιαφερουσα.Το πέρασμα των αθλητών μέσα απο τους θεατες  εκτός του ότι ήταν πιο ενδιαφερων και για τους ιδιους, εδινε δύναμη και στους αθλητές  να συνεχίσουν  ακόμη πιο δυνατά με την παροτρυνση τους.

Ο καλύτερος  ανεφοδιασμός υγρών που μου εχει τύχη σε αγώνα διότι καθε 1.200μ περίπου υπήρχε και νερό και ισοτονικό κρυο!

Επίσης η ασφάλεια του αγώνα ήταν άριστη καθώς δεν κυκλοφορούσε στην διαδρομή του αγώνα κανένα οχημα.

Triathlon World : Αγωνιστικά πόσο δύσκολος θεωρείς ότι ήταν ο αγώνας ;

Αγγελική Κεραμίδα : Ο αγώνας ήταν αρκετά  δύσκολος λογω των ανέμων που επικρατουσαν στην περιοχή,και των κυμάτων στην κολυμβηση.Αυτή ηταν πραγματικά πολυ δύσκολη διαδρομη! Τέλος πολλά συγχαρητηρια στους εθελόντες που βοήθησαν, και στους  ναυαγωσωστες που ήταν αψογοί και βοηθούσαν και στην διαδρομή του αγώνα.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.