Aero…Fuel…Fit

1. Αεροδυναμική, 2. Αποτελεσματική Ενυδάτωση 3. Εργονομία.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των καθαρά  τριαθλητικών προιόντων  δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά στο Shiv.

Specialized Shiv Aero Fuel Fit
Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι τo ποδήλατο δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της UCI αλλά έχει φτιαχθεί ειδικά για τις ανάγκες των Τριαθλητών. Ενώ κάποιες εταιρείες θα μπορούσαν να  θεωρήσουν το συγκεκριμένο σχόλιο ως δυσφήμιση τα ίδια τα στελέχη της Specialized το τονίζουν.

Είναι σαφές ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αγορά του Τριάθλου και αυτό είναι φανερό από το γεγονός ότι πλέον φτιάχνει ξεχωριστά ποδήλατα τριάθλου και ξεχωριστά ποδήλατα χρονομέτρου και ότι χορηγεί τους καλύτερους τριαθλητές σε όλο τον κόσμο : Graig Alexander, Chris McCormack, Javier Gomez, Rasmus Henning,…

Σε προηγούμενη παρουσίαση  είχαμε παρουσιάσει το Shiv Expert.

Στην παρούσα παρουσίαση όμως θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση σε όλη την φιλοσοφία κατασκευής. Η φιλοσοφία μπορεί να αποτυπωθεί σε τρεις άξονες :  Αεροδυναμική, Ενυδάτωση και Εργονομία.

Αεροδυναμική

Για την αεροδυναμική του ποδηλάτου ιδιαίτερα του σκελετού δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε ιδιαίτερα σχόλια καθώς ο σκελετός «πλάκα» μιλάει από μόνος του. Εκείνο που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι – αυτό που εξηγεί και ο product manager στο βίντεο-  ότι δηλαδή ο λαιμός, αερόμπαρα έχει βελτιωθεί από άποψης αεροδυναμικής κάτι βέβαια στο οποίο επι χρόνια δεν δινόταν ιδιαίτερη σημασία.

Αποτελεσματική ενυδάτωση

Με δεδομένο ότι ο τριαθλητής αναλώνει πολύ ώρα στην αεροδυναμική θέση η Specialized θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργήσει ένα αεροδυναμικό ποδήλατο το οποίο πρέπει να προσφέρει στον χρήστη του την δυνατότητα να μένει σε αυτή την θέση συνεχώς και χωρίς να απαιτείται να μετακινείται από αυτή για να ενυδατωθεί ή για να ξεπιαστεί.  Η λύση καινοτόμος και εντυπωσιακή. Ενσωματωμένο δοχείο ενυδάτωσης. Είναι αυτό που λέμε σκέψη out of the box.

Εργονομία

Το ενσωματωμένο δοχείο είναι εκείνο που τραβάει τα φώτα της  δημοσιότητας όμως εμείς δεν θα σταθούμε τόσο σε αυτό όσο στο μεγάλο αριθμό δυνατών ρυθμίσεων ώστε να γίνει customized (στα μέτρα του αθλητή) το ποδήλατο.

Επισημαίνουμε τη σημασία της συμβολής ενός ειδικού στο BGFIT για τις σωστότερες ρυθμίσεις του ποδηλάτου, λόγω πολυπλοκότητας της κατασκευής του.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)