9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge

Αν θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία στο Οff Road TRIathlon/Aquathlon και στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, το 9th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon & O.W.S. Challenge είναι η επιλογή σου και η Ακτή Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο προορισμός σου!

Το ραντεβού μας; Στις 15-17 Απριλίου 2022.

Το XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon, που θα πραγματοποιηθεί φέτος για ένατη φορά, αποτελώντας μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, είναι μία συνδιοργάνωση της XTERRA Greece και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος αγκαλιάζει τα τελευταία 6 χρόνια τη διοργάνωση, βάζοντάς τη στο χάρτη των πιο συναρπαστικών εμπειριών τις οποίες μπορεί να ζήσει ένας αθλητής, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, του κορυφαίου παγκόσμιου πρωταθλήματος Off Road Τριάθλου στον κόσμο, μεταφέρονται για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, από τις εξωτικές ακτές του Μάουι στη Χαβάη, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα, στις εμβληματικές κορυφές και λίμνες του Τρεντίνο – Μολβένο στην Ιταλία. Ερχόμενος ο τελικός του XTERRA στη γειτονική μας Ιταλία, δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες στο XTERRA Greece Off Road TRIathlon, καθώς διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας την πρόκριση (slot για τους τελικούς που δίνει η XTERRA Greece στους πρώτους και πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας), η μετάβαση στην Ιταλία αντί της Χαβάης πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ευκολία, περιορισμένη κόπωση, εξαιρετικά χαμηλό κόστος και χωρίς την ανάγκη χρόνου εγκλιματισμού σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και συνθήκες από τη χώρα μας.

Όλες οι θέσεις για τους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, οι οποίες δόθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλιαγμένη στο 8o XTERRA Greece, μαζί με εκείνες (άλλες τόσες, διπλασιάζοντας τον αριθμό των slots που θα δώσει η Ελλάδα), οι οποίες θα προκύψουν στη Βουλιαγμένη στις 16 Απριλίου 2022, θα δώσουν στους προκριθέντες τη δυνατότητα συμμετοχής στο Τρεντίνο – Μολβένο της Ιταλίας, στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Tο XTERRA συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο, με διαδρομές, όσον αφορά στο βουνό, που έχουν σχεδιαστεί με αγάπη για τη φύση και τα σπορ, μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας. Το τερέν είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος το ορεινό τρίαθλο, καθώς αν δεν θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, παραμένει ασφαλής σε όλη τη διαδρομή. Πλήθος Elite/PRO αθλητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση και μεταξύ όλων, παγκόσμιοι πρωταθλητές θα δώσουν το παρών στην εκκίνηση.

Η διοργάνωση της XTERRA Greece εντυπωσιάζει εκατοντάδες αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και τις συγκινήσεις που προσφέρει, αλλά και για τη μαγευτική τοποθεσία όπου φιλοξενείται. Και καθώς διοργανώνεται από την TRIMORE Sport Events, ακολουθεί μία φιλοσοφία που περιλαμβάνει πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στα παιδιά, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στους φίλους των multisport events και μυώντας τα στο πνεύμα της XTERRA και στον αθλητισμό γενικότερα.

Τόλμησέ το κι εσύ!

Στους αγώνες XTERRA εκτός από μεμονωμένους αθλητές, έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και ομάδες σκυταλοδρομίας αποτελούμενες από 2-3 αθλητές/αθλήτριες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί μία παρέα φίλων, συναδέλφων, συναθλητών, σωματείων, συλλόγων, εταιρειών, κ.λπ., να λάβει μέρος σε μία κορυφαία διοργάνωση και να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία σε ένα οργανωμένο, ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Παράλληλα, η εισαγωγή του Cross Aquathlon τον περασμένο Οκτώβριο, δίνει σε περισσότερους αθλητές τη δυνατότητα να ζήσουν εκ των έσω την εμπειρία XTERRA. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο πρωϊ (10:30), στο ορεινό τερέν του αγώνα, οργανώνονται προπονήσεις εγκλιματισμού σε αρχάριους και ήδη μυημένους (σημείο συνάντησης το ξενοδοχείο Vouliagmeni Suites).

Φέτος, η διοργάνωση καινοτομεί και συνεργάζεται με την τουριστική σχολή ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού για τη συμμετοχή των σπουδαστών της στο πρόγραμμα εθελοντών του αγώνα. Το ΙΕΚ Αναβύσσου έχει ιδιαίτερα μακρά παράδοση στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών για την ταξιδιωτική και ξενοδοχειακή αγορά και η διοργάνωση φιλοδοξεί μέσω των σπουδαστών της να μεταφέρει την ξεχωριστή Ελληνική φιλοξενία στους αγωνιζόμενους και θεατές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητος και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ, θα τοποθετηθούν ειδικοί συλλέκτες μπαταριών ΑΦΗΣ σε επιλεγμένα σημεία του Αθλητικού Χωριού εντός της πλαζ Βουλιαγμένης, ώστε να μπορούν αθλητές και επισκέπτες, να απορρίψουν τις μπαταρίες που δεν λειτουργούν πια. Η διοργάνωση, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος έχει φορητές μπαταρίες (που ζυγίζουν έως 5 κιλά) που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους, να προσέλθει, να τις απορρίψει σε κάποιο ειδικό κάδο και να στείλει κι εκείνος το δικό του μήνυμα.

Κάνε τη εγγραφή σου τώρα στο www.trimore.gr και «Ζήσε Περισσότερο». Πάρε μία γεύση από το 8th XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon, δες το πρόγραμμα του τριήμερου event και σε περιμένουμε αθλητή, θεατή, επισκέπτη, στην Ακτή Βουλιαγμένης 15-17 Απριλίου (ο αγώνας TRIathlon/Aquathlon είναι το πρωϊ του Σαββάτου 16 Απριλίου).

Το 9th XTERRA Greece διενεργείται όπως πάντα υπό την Αιγίδα/Έγκριση του ΕΟΤ και των αρμοδίων Ομοσπονδιών (Ε.Ο.Μο.Π. και Κ.Ο.Ε.). Για μια ακόμη φορά πραγματοποιείται με τα φτερά της Red Bull, ενώ πλαισιώνεται από τους στρατηγικούς συνεργάτες της TRIMORE: ΕΤΕΜ, Elval Colour , τον Χρυσό Χορηγό: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, τους Ασημένιους Χορηγούς: ΑΦΗΣ ανακύκλωση μπαταριών, Bridgestone, ELTRAK CAT, Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, τον αθλητικό χορηγό ZOGGS και πλήθος υποστηρικτών και αρωγών.

XTERRA Greece

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)