9ος Αγώνας Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη Αγώνα

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τον ΔΑΟΗ διοργανώνει την

Κυριακή 20.11.2011

  • τον 9ο Αγώνα Δρόµου Πανεπιστημίου Κρήτης σε απόσταση 12,6 km και
  • τον αγώνα δρόµου “Γύρος Πανεπιστηµιούπολης” Βουτών σε απόσταση 3 km

µε ανοικτή συµµετοχή

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1973.

Προσοχή !  Τα επόμενα στοιχεία δίδονται με την επιφύλαξη της οριστικοποίησης των διαδρομών και των υπόλοιπων λεπτομερειών της διοργάνωσης. Αυτό θα γίνει προσεχώς !!

Εκκίνηση:

  • 9ος Αγώνας Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης : Κτήρια Πρυτανείας /Κνωσού ώρα 09.00 π.µ.
  • Γύρος Πανεπιστημιούπολης  Μπροστά στα Κτήρια της Ιατρικής Σχολής στις Βούτες,  ώρα 10.30 π.µ.

 

∆ιαδροµή:

  • 9ος Αγώνας Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης :  Κτήρια Πρυτανείας Κνωσού (εκκίνηση), Λεωφ. Κνωσσού, (νέα γέφυρα) Λεωφ. ∆ηµοκρατίας, Λεωφ. ∆ικαιοσύνης, Λεωφ.62 Μαρτύρων, Κόµβος Γιόφυρο, Σταυρωμένος,  διασταύρωση προς ΠΑΓΝΗ, διαστάυρωση προς Βούτες, κτήρια Πανεπιστηµίου Βούτες (τερµατισµός).Μπορείτε να δείτε την διαδρομή στον χάρτη, κάνοντας κλίκ εδώ
  • Γύρος Πανεπιστημιούπολης   : Εκκίνηση μπροστά από την είσοδο του περιβάλλοντος χώρου Ιατρικής, Γύρος του parking Φυσικού-Βιολογίας, είσοδος στον επαρχιακό δρόμο Βουτών, στροφή δεξιά προς δρόμο Αθλητικού Κέντρου, αναστροφή στο ύψος του υποσταθμού της ΔΕΗ και επιστροφή στην αφετηρία χωρίς το parking, είσοδος στο parking Ιατρικής, γύρος των κτηρίων της Ιατρικής, μπροστά στο κτήριο διοίκησης είσοδος ξανά στον επαρχιακό δρόμο και τερματισμός στον χώρο εκκίνησης. Μπορείτε να δείτε την διαδρομή στον χάρτη, κάνοντας κλίκ εδώ

 

∆ηλώσεις συµµετοχής:

 

Κατηγορίες:

Έπαθλα θα δοθούν ως εξής :

 

8ος Αγώνας Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης (12.6 km) :

 

Άνδρες:    Κύπελλο στον πρώτο άνδρα που θα τερματίσει ανεξάρτητα ηλικίας.

Μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία :

20-39, 40-49, 50-59, 60 ετών και άνω.

Γυναίκες:  Κύπελλο στην πρώτη γυναίκα που θα τερματίσει ανεξάρτητα ηλικίας

Μετάλλια στις τρεις πρώτες νικήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία :

20-49, 50 και άνω.

Έφηβοι  :  Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές.

Νεάνιδες : Μετάλλια στις τρεις πρώτες νικήτριες.

 

Επίσης θα δοθεί έπαθλο στον πρώτο φοιτητή και την πρώτη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα τερματίσει καθώς και στον πρώτο εργαζόμενο και πρώτη εργαζόμενη του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα τερματίσουν στον αγώνα.

 

Γύρος Πανεπιστημιούπολης (3 km)

 

Μαθητές :        Μετάλλια στους τρεις πρώτους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων

Μαθήτριες :      Μετάλλια στις τρεις πρώτες μαθήτριες Γυμνασίων Λυκείων

Φοιτητές :        Μετάλλια στους τρεις πρώτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φοιτήτριες :     Μετάλλια στις τρεις πρώτες φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης

Άνδρες :          Μετάλλια στους τρεις πρώτους άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας

Γυναίκες :        Μετάλλια στις τρεις πρώτες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας

 

Όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου 12,6 km μπορούν να συμμετάσχουν και στον αγώνα δρόμου 3 km εκτός συναγωνισμού χωρίς δήλωση συμμετοχής.

 

Σε όσους τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μπλουζάκια πριν την έναρξη των αγώνων.

 

Ιατρική κάλυψη:

Όλοι όσοι συμμετάσχουν στους αγώνες πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι αθλητές και αθλήτριες συµµετέχουν µε δική τους ιατρική ευθύνη.  

 

Φύλαξη προσωπικών αντικείμένων.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στο λεωφορείο που θα τους οδηγήσει στον χώρο της εκκίνησης. Το λεωφορείο θα επιστρέψει στον χώρο του τερματισμού, και οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Συνιστάται να μην αφήσουν αντικείμενα αξίας καθώς οι οργανωτές δεν φέρουν ευθύνη σε περίπτωση απώλειας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/10

 

07.30 – 08.15 π.µ. Δηλώσεις συµµετοχής στο χώρο τερµατισµού (Βούτες), παραλαβή αριθµών,
08.20 π.μ. Μεταφορά αθλητών στο χώρο εκκίνησης (κτήρια Πρυτανείας Κνωσού)
09.00 π.µ. Εκκίνηση του αγώνα 12,6 km. (Χρονικό όριο τερµατισµού 1 ώρα & 30λ.)
09.30 – 10.20 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα 3 km.
10.30 π.µ. Εκκίνηση αγώνα 3 km.
11.00 π.µ. Τερµατισµός αγώνα 3 km.
11.30 π.μ. Απονοµές επάθλων στο αμφιθέατρο του Φοιτητικού Κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Γεύμα
12.30 μ.μ. Λήξη εκδήλωσης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)