Εκμεταλλευόμενη σημαντικές απουσίες και κάνοντας αυτό που μπορούσε να κάνει η εθνική μας ομάδα στα 4 Χ 100 ελεύθερο προκρίθηκε στον τελικό. Μόλις 10 ομάδες, οι δύο ακυρώθηκαν (Τσεχία και Φιλανδία), που αγωνίστηκαν σε 2 προκριματικές σειρές και έτσι η εθνική μας βρέθηκε στον τελικό.
Υ.Γ. Είναι απαραίτητο το γραφείο τύπου της ΚΟΕ να δίνει την πραγματική εικόνα των αγωνισμάτων, δηλαδή αγωνίστηκαν Χ αθλητές και ο/η έλληνας/ -νιδα αθλήτρια κατέλαβε την Ζ θέση αγωνιζόμενη στην Υ προκριματική σειρά. Ετσι επί χρόνια οι δημοσιογράφοι επί χρόνια αποτύπωναν τα ρεπορτάζ της κολύμβησης. Αλλιώς δημιουργούνται παρεξηγήσεις και υπάρχουν σκέψεις για παρουσίαση ωραιοποιημένης εικόνας.
Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ
Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στον απογευματινό τελικό της σκυταλοδρομίας 4χ100μ ελεύθερο Γυναικών (3.43.09), σημείωσε η Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης ανδρών / γυναικών στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.
Πρόκριση στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους, είχαμε και από την Κρίστελ Βουρνά στα 50μ πεταλούδα (6η με 26.79), τον Άρη Γρηγοριάδη στα 100μ ύπτιο ( 3ος με 54.45) και τον Φώτη Κολιόπουλο στα 50μ πεταλούδα (15ος με 24.20).
Η σκυτάλη των γυναικών (Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιανγκουάρα, Κρίστελ Βουρνά) ήταν 4η με την επίδοση της να βελτιώνει σημαντικά το Πανελλήνιο ρεκόρ (3.46.16), που ίσχυε από τις 29 Ιουλίου 2002 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Μάλιστα η Εθνική μας ομάδα έχει πλέον σοβαρές ελπίδες να προκριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού μετά τους 12 καλύτερους χρόνους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης (2011) εκκρεμούν άλλες 4 θέσεις για το αγώνισμα των 4χ100μ ελεύθερο γυναικών.
Στο τσακ έχασε την πρόκριση του στα ημιτελικά των 100μ πρόσθιο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης που ήταν 19ος με 1.01.90, ενώ ο 16ος Αυστριακός Χούνορ Μάτε σημείωσε 1.01.89 …
Εκτός ημιτελικών στα 50μ πεταλούδα έμεινε ο Κώστας Μαρκόζης που ήταν 37ος με 25.23.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)