3ο Κολυμβητικό Φεστιβάλ Κολύμβησης Αποστάσεων

3ο Φεστιβάλ Κολύμβησης Αποστάσεων (10/4/2022 : 10:00 – 13:00)

Την Κυριακή 10 Απριλίου το Φεστιβάλ Κολύμβησης επιστρέφει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου.

Επιλέγουμε την απόσταση που θέλουμε να κολυμπήσουμε (1 ή 2 χλμ) και συμμετέχουμε στην Κολυμβητική Γιορτή της Άνοιξης για τους κολυμβητές και τριαθλητές.

Συνάμα ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου τόσο με το αντίτιμο συμμετοχής όσο και με προσφορά προιόντων πρώτης ανάγκης

Η Διοίκηση και το προσωπικό (διοικητικό και προπονητικό) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου μαζί με το Triathlon Lab κάτω από την αιγίδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου σας περιμένουμε μαζί με τις οικογένειές σας για να ενισχύσουμε την κολυμβητική κουλτούρα στην πόλη μας.

Κολυμβητικό Φεστιβάλ Κολύμβησης Αποστάσεων

Κυριακή 10 Απριλίου 2022 (10:00 – 13:00)

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

 

Εισαγωγή

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022  στο Κολυμβητήριο Αλίμου διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Κολύμβησης Αποστάσεων

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αλίμου και την Τεχνική κάλυψη του Αγώνα έχει αναλάβει ως Χορηγία τo Triathlon Lab.

Το Φεστιβάλ Κολύμβησης περιλαμβάνει :

  • Αγώνες Κολύμβησης 1000 & 2000 μέτρων

  • Αγώνες 400 μέτρων με σανίδα και κομμένο πέδιλο

Το Φεστιβάλ είναι αποκλειστικά κοινωνικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου.

Διαδικασία Εγγραφής

Ο κάθε αθλητής για να συμμετέχει στον αγώνα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώνει την αίτηση συμμετοχής και υπογράφει την υπεύθυνη δήλωση. Η αίτηση εγγραφής είναι εκτυπωμένη στο κολυμβητήριο αλλά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο.

  2. Αποστέλλει επίσης ιατρική βεβαίωση (τελευταίου 12μήνου) από καρδιολόγο ή γενικό γιατρό μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού ή Rapid test για τον Covid-19

  3. Καταθέτει 10 ευρώ στον εξής λογαριασμό : TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ GR97 0172 0280 0050 2808 3528 834 ΔIKAIOYXOΣ AΓPOTPOΦH ΠPOIONTA MEΣOΓEIAKHΣ ΓHΣ IKE

Προσκομίζει τα παραπάνω έγγραφα (αίτηση συμμετοχής/ υπεύθυνη δήλωση & καταθετήριο μαζί με την Κάρτα Υγείας Αθλητή/ Ιατρική Βεβαίωση στο εξής email : swimmingpoolalimos@gmail.com

Σημείωση : Καθώς το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν δέχεται χρήματα το αντίτιμο συμμετοχής του κάθε αθλητή/ -τριας θα πάνε σε λογαριασμό εγκεκριμένου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προμηθευτή φρέσκων προϊόντων ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρέχει προϊόντα ίσης αξίας με το συγκεντρωθεί ποσό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου.

Για κάθε κατάθεση θα κόβεται απόδειξη από τον προμηθευτή του κοινωνικού παντοπωλείου, οι οποίες θα μοιραστούν στους αθλητές την ημέρα του αγώνα. Στο καταθετήριο αναγράφουμε “Φεστιβάλ Κολύμβησης” και το Ονοματεπώνυμό μας.

 

Τεχνικές προδιαγραφές αγώνα

Οι αγώνες των 1000 και 2000 μέτρων θα διεξαχθούν σε σειρές ανάλογα με το κολυμβητικό επίπεδο (αναμενόμενες επιδόσεις) με 3-4 άτομα ανά διαδρομή και με το drafting να επιτρέπεται όπως και στο open Water (Αριστερόστροφη κυκλική πορεία).Η εκκίνηση θα γίνει μέσα από το νερό.

Το περπάτημα ή τρέξιμο ενός μιλίου θα γίνει με εκκίνηση και τερματισμό από το κολυμβητήριο

Βραβεύσεις

Όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

Πληροφορίες

Για Θέματα Εγγραφών παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κολυμβητήριο Αλίμου : Τηλ. 210 98 13 192 & Email : swimmingpoolalimos@gmail.com

Για Τεχνικά Ζητήματα  και συμμετοχή στις δωρεάν εργομετρικές μετρήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Triathlon Lab : Κινητό :6937170260 & Email : info@triathlonlab.gr

 & smartsportcoach@hotmail.com

Δήμος Αλίμου

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

3ο Κολυμβητικό Φεστιβάλ Αποστάσεων

Υπεύθυνη Δήλωση

 

Επώνυμο :

Ονομα :

Ημερομηνία Γέννησης :

Email:

Κινητό:

Contact Person/ Συγγενικό Πρόσωπο σε περίπτωση ανάγκης:

 

Contact Person, Κινητό:

Κολυμβητική Απόσταση (1000/ 2000) :

Αναμενόμενη Επίδοση (Min) :

Αναμενόμενος Ρυθμός Επίδοσης (min:sec/100μέτρα) :

Γνωρίζω και αποδέχομαι συνειδητά ότι η κολύμβηση  1000 ή 2000 μέτρων απαιτούν έντονη σωματική και ψυχική καταπόνηση, και, εν γένει, ότι πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες µε σωματική, πνευματική και ψυχική προσπάθεια.

Δηλώνω ότι έχω συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας µου και έχω λάβει γνώση των κανονισμών – όρων συµµετοχής και οδηγιών του αγώνα και τους αποδέχομαι πλήρως. Επίσης, δηλώνω ότι είμαι απόλυτα υγιής, έχω πρόσφατη ιατρική βεβαίωση καλής υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, όπως απαιτείται για τη συµµετοχή µου σε τέτοιου είδους αγωνίσµατα και δεν πάσχω από κανενός είδους παθολογικό – ιατρικό νόσηµα ή ασθένεια ή πρόβληµα, το οποίο θα µπορούσε να επιδεινωθεί µε τη συµµετοχή µου στους αγώνες. Επιπλέον, δηλώνω ότι γνωρίζω άριστα κολύµπι και είµαι σε καλή φυσική κατάσταση.

Ως εκ τούτου, δηλώνω ότι συµµετέχω στην αθλητική διοργάνωση – αγώνα της «Triathlon Lab» µε αποκλειστικά δική µου ευθύνη και παραιτούµαι ατοµικά και για λογαριασµό των εκ του Νόµου δικαιούχων µου από κάθε σχετική αξίωση ή/και αποζηµίωση σε περίπτωση τραυµατισµού ή εν γένει βλάβη της υγείας µου πριν, κατά τη διάρκεια ή µετά το τέλος του αγώνα έναντι της διοργανώτριας εταιρίας µε την επωνυµία «Triathlon Lab» καθώς και οιοδήποτε άλλου φυσικού προσώπου, εργαζοµένου ή/και εθελοντή ή/και προστηθέντα αυτής.

Σε περίπτωση ανάγκης ιατρικής περίθαλψης που τυχόν προκύψει κατά την συµµετοχή µου στον αγώνα, µε την παρούσα δήλωση µου εξουσιοδοτώ την Οργανωτική Επιτροπή να προβούν στα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της εισαγωγής μου σε νοσοκομείο, εφόσον κριθεί απαραίτητη, για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή µου.

Τέλος, αφού ενηµερώθηκα σχετικά µε τη συλλογή και επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα, µε πλήρη επίγνωση των όσων δηλώνω, δίνω ελεύθερα µε την παρούσα δήλωσή µου τη ρητή µου συγκατάθεση προς τη διοργανώτρια εταιρεία «Triathlon Lab» για την επεξεργασία εκ µέρους της των Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα εµού, ήτοι, και πλέον συγκεκριµένα επιτρέπω να χρησιµοποιηθεί – δηµοσιευθεί το όνοµά µου, φωτογραφία µου, βίντεο κλπ. από τους διοργανωτές για διαφηµιστικούς – προωθητικούς σκοπούς των αγώνων.

Ο/ Η Δηλών

Σύντομες Οδηγίες για τους αθλητές για την μέρα της εκδήλωσης

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κολύμβησης, τα έσοδα (ο κάθε αθλητής καταβάλλει 10 ευρώ για να συμμετέχει) του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου

Το κολυμβητικό χαρακτήρα είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα. Θα κρατηθούν χρόνοι ολοκλήρωσης στους αθλητές και θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά μετάλλια.

Διαδικασία Εγγραφής

Ο κάθε αθλητής για να συμμετέχει στον αγώνα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  • Συμπληρώνει την αίτηση συμμετοχής και υπογράφει την υπεύθυνη δήλωση. Η αίτηση εγγραφής είναι εκτυπωμένη στο κολυμβητήριο αλλά μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο.

  • Αποστέλλει επίσης ιατρική βεβαίωση (τελευταίου 12μήνου) από καρδιολόγο ή γενικό γιατρό μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

  • Καταθέτει 10 ευρώ στον Τραπεζικό Λογαριασμό επίσημου Προμηθευτή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου

  • Προσκομίζει τα παραπάνω έγγραφα (αίτηση συμμετοχής/ υπεύθυνη δήλωση & καταθετήριο μαζί με την Κάρτα Υγείας Αθλητή/ Ιατρική Βεβαίωση στο εξής email : swimmingpoolalimos@gmail.com

  • Για δήλωση συμμετοχών και καταβολή του παραβόλου συμμετοχής (10 ευρώ) επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου (οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022).

Πρόσβαση

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου βρίσκεται στη Μαρίνα Αλίμου. H πρόσβαση είναι εύκολη το με ΙΧ αυτοκίνητα όσο και με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τραμ: Πικροδάφνη

ΟΑΣΑ: Λεωφορείο 101 στάση Μαρίνα Αλίμου

Λεωφορεία Α1, Α2 ,Β1, Β2 : 2η Καλαμακίου

Parking

Το κολυμβητήριο διαθέτει δικό του χώρο parking. Επίσης υπάρχει και σε διπλανή έκταση μεγάλο υπαίθριο parking που θα καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Προσέλευση Αθλητών

Οι αθλητές καλούνται να είναι 30’ πριν την έναρξη του αγωνίσματός/ σειράς τους. Κατά την άφιξή τους παρακαλούνται να περάσουν από την γραμματεία της διοργάνωσης. Εάν δεν έχουν ολοκληρώσει όλα από τα παρακάτω βήματα της εγγραφής παρακαλούμε να το κάνουν το πρωί της εκδήλωσης

Προσφορά Προϊόντων

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενισχύσουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου και με προϊόντα. Θα αναρτηθεί τις προσεχείς μέρες σχετική λίστα προϊόντων που κυρίως έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει αντιπρόσωπος του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα τα συλλέγει.

 

Αναμονή και προθέρμανση

Για να μην υπάρξει συνωστισμός στο χώρο γύρω από την πισίνα/ δεξαμενή παρακαλούνται οι αθλητές και οι συνοδοί τους να κατευθύνονται μετά την εγγραφή τους στις εξέδρες.

Οι διοργανωτές θα ενημερώνουν τους αθλητές εγκαίρως (15-20’ πριν) ώστε να έχουν χρόνο να κάνουν προθέρμανση, ιδίως όσους συμμετέχουν στα 400 μέτρα & 1000 μέτρα κολύμβησης.

Προθέρμανση Αγώνα εκτός νερού (Dryland warm up)

Προτείνεται στους αθλητές να κάνουν προθέρμανση εκτός νερού στο χώρο δίπλα από τις εξέδρες που είναι και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Κανόνες Υγιεινής

Πριν να ξεκινήσουν την προθέρμανση τους καθώς και για να εισέλθουν στον χώρο της δεξαμενής οι αθλητές καλούνται να περάσουν μέσα από τα αποδυτήρια (δεξιά καθώς μπαίνουμε είναι των ανδρών και αριστερά των γυναικών). Πριν να εισέλθουν στον χώρο της δεξαμενής όλοι οι αθλητές οφείλουν να κάνουν μπάνιο.

Οι αθλητές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν σαγιονάρες κατά τη κίνηση τους γύρω από τη δεξαμενή καθώς και κολυμβητικό σκουφάκι πριν κολυμπήσουν.

 

Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων

Στα Αποδυτήρια υπάρχουν ντουλάπια όπου οι αθλητές φέρνοντας δικό τους λουκέτο μπορούν να ασφαλίσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Καλούνται οι αθλητές να μη μεταφέρουν πράγματα αξίας (πορτοφόλι, κινητό) στο χώρο δίπλα από τις δεξαμενές.

Προθέρμανση εντός νερού

Κυρίως για τους αθλητές των 400 μέτρων θα δοθούν τουλάχιστον 10΄ προθέρμανσης πριν την έναρξη των αγωνισμάτων τους.

Στις σειρές όπου θα έχουμε κενά (δεν θα συμπληρώνονται τουλάχιστον 16 άτομα οι ακριανές διαδρομές (1 ή/και 8) θα διατίθεται για προθέρμανση.

Πρόγραμμα Ημερίδας-

10:00 –  Αγώνες 400 μέτρων  με πέδιλο

10:30 – Κολύμβηση 2χλμ

11:30 – Κολύμβηση 1χλμ

3rd Swimming Festival

3rd Swimming Festival

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)