35ος Ποδηλατικός Γύρος “Θυσίας”.

Αφιερωμένος στη μνήμη του Tafili Agim  ο Π.Ο.Πατρών, ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Γ.Σ. Δύμης με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνουν τον 35ο Ποδηλατικό Γύρο ‘ΘΥΣΙΑΣ’, από 24 έως 25-3-2012 στις κατηγορίες αντρών, εφήβων, μάστερς.

1ος Αγώνας Σιρκουί 24-3-2012 : (Kανέλλος Κανελόπουλος)   Αποστάσεως 48 ΚΜ. Ώρα 15.45. Εκκίνηση από  πλατεία Δημοκρατίας Κ. Αχαΐας (Ι. Ναός Τίμιου Σταυρού). Η διαδρομή είναι αποστάσεως 6 ΚΜ  επί 8 στροφές. Μόνο για την κατηγορία Α-Ε.

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 35ος Αγώνας ‘ΘΥΣΙΑΣ’  25-3-2012 :

Αντρες : Αγώνας αντοχής, απόστασης 100 ΚΜ. Ώρα: 09.00. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων – Ροϊτικα – ΝΕΟ .Πατρών Πύργου- Καμίνια αναστροφή – ΠΕΟ Πύργου Πατρών – Ροϊτικα – Παυλόκαστρο –  Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης – Μάνεσι- Τερματισμός Ι.Μ. Αγίας Λαύρας. Προεκκίνηση  έως την είσοδο σε ΝΕΟ Πατρών – Πύργου.

Μάστερς :: Αγώνας αντοχής, απόστασης 80 ΚΜΏρα: 09.00. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων – Ροϊτικα – Παυλόκαστρο –  Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης – Μάνεσι- Τερματισμός Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.  Προεκκίνηση έως την διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα.

 

Παρατήρηση : . Οι αγώνες Α-Ε είναι κοινοί με ελεύθερο πάτημα με ξεχωριστή βράβευση και φύλλο αγώνα αν συμπληρωθεί η κατηγορία των Εφήβων.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π. αυστηρά μέχρι 20/3/2012, ταχυδρομικώς. με e-mail ή με fax. Παράκληση που αφορά την κατηγορία Μάστερς, όπως δηλώσουν τον αριθμό μητρώου και των δύο δελτίων τους, όσοι έχουν,  (ΕΟΠ-ΠΕΠΑ), καθώς επίσης και τον αριθμό πλάτης που έχουν πάρει από την ΠΕΠΑ.

 

 Κατάθεση δελτίων:  Η κατάθεση των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών για τις κατηγορίες Α-Ε θα γίνει την 24-3-2012  στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH όπου θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από ώρα  12.00 έως 14.00  και στην γραμματεία, από ώρα 14,30  στην εκκίνηση του Σιρκουί. Οι αριθμοί στους αθλητές Μάστερς θα δοθούν στο τεχνικό συνέδριο ή από την γραμματεία (08.00) πριν την εκκίνηση του αγώνα την 25-3-2012.

 

Όσον αφορά τους Μάστερς θα χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς της ΠΕΠΑ μια και ο αγώνας είναι ενταγμένος και στο καλαντάρι της.

 Τεχνικό συνέδριο: Για τον αγώνα Σιρκουί θα δοθούν οδηγίες στο ξενοδοχείο στις 14.00, για τους αγώνες αντοχής  θα γίνει τεχνικό συνέδριο μετά το πέρας του Σιρκουί στις 20.00 και πάλι  στον χώρο του ξενοδοχείου.

 

 Όροι συμμετοχής: Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Π. δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας Πέρα των ομάδων – αθλητών που καλύπτει οικονομικά ο Π.Ο.Πατρών, μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες – αθλητές με δικά τους έξοδα αρκεί να έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π. κατηγορίας Α-Ν – Ε – Μ και (Μ ΠΕΠΑ).

 

Κανονισμοί:  Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και της U.C.I.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)