2o Τρίαθλο Πάρου

Δελτίο Τύπου. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 έγινε με επιτυχία το 2ο Τρίαθλο Πάρου.

Το Τρίαθλο  διοργανώθηκε από το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, τον Ν.Ο.Π.(Ναυτικό Όμιλο Πάρου), τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου και τον Γ.Α.Σ.Π.(Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Πάρου), με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης,  του ΕΥ Πάρος και του  Water Ski Zone και φιλοξενήθηκε για δεύτερη φορά στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.

Έλαβαν μέρος  84 αθλητές 13-66 ετών διαφόρων εθνικοτήτων από την Πάρο την Αντίπαρο, την Αθήνα, την Σαντορίνη και την Σύρο. Οι αθλητές κολύμπησαν 500μ. στην παραλία του Άϊ-Γιάννη,  ποδηλάτησαν 13χλμ. σε άσφαλτο και καλό χωματόδρομο, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις του Πάρκου περνώντας από τις κολυμπήθρες και την Μυκηναϊκή Ακρόπολη ,φτάνοντας μέχρι τις Καμάρες διαγράφοντας μια κυκλική διαδρομή και επιστρέφοντας από τον παραλιακό δρόμο στο Πάρκο. Το τρέξιμο έγινε στα μονοπάτια του Πάρκου, η διαδρομή περνούσε από πανέμορφες τοποθεσίες και  ενθουσίασε τους αθλητές.

Στο ομαδικό οι συμμετοχές είχαν αλματώδη αύξηση φτάνοντας τις 20 ομάδες εκπληρώνοντας τον σκοπό του δηλαδή να ενεργοποιήσει και να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους αφού τα επιμέρους αγωνίσματα ήταν εύκολα και προσιτά σε όλους .Προσδοκία της διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά να αυξηθεί η συμμετοχή των νέων!

Μεγάλη επίσης ήταν και η προσέλευση των θεατών που χάρηκαν τον αγώνα και την όμορφη μέρα και την καταπληκτική μουσική των Dj Μανώλη Σιφναίου & Μανώλη Σωμαρίπα.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι απήλαυσαν ένα μικρό μα γευστικότατο σνακ.

Μια ακόμα καινοτομία του αγώνα τα πανέμορφα πήλινα κύπελλα και αναμνηστικά κατασκευασμένα από τοπικό κεραμοποιείο.

Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν με επιτυχία τον αγώνα.Τις τρείς πρωτες θέσεις στο ατομικό ανδρων πήραν οι Piombino Emanuelle, Ηickman Jason, Cameron Sandy, στο ατομικό γυναικών οι Παντελαίου Μαρία, Τσούπρα Αγγελική, Μαριάνου Μαρουσώ, στο ατομικό εφήβων οι Κεφάλας Παναγιώτης, Μπούμπας Γιάννης, Μπούμπας Σπύρος.
Στην κατηγορία του Μικτού Ομαδικού ,στους ενήλικες, πρώτη τερμάτισε η ομάδα των Αλιφιέρη Γιάννη , Φρατσά Χρήστου, Γλυνού Αντώνη     και στο μικτό ομαδικό εφήβων η ομάδα των Χερουβείμ Παναγιώτη, Καραγκούνη Κωνσταντίνου, Γκέμπορις Εμίλ.
Βραβεύτηκε επίσης και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα  Dahlgren Ingrid  66 ετών.

 

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους 35 εθελοντές οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στην επιτυχία του Τριάθλου, τους χορηγούς Σ.Αλιπράντη (Αρτοποιΐα Αλιπράντη), Χ.Παντελαίο (Πανεμπορική Λευκών),  Η.Μαργαρίτη (επιγραφές Μαργαρίτης), Ν.Ζουμή  (Ξυλόφουρνος) την Blue Star Ferries και τους χορηγούς επικοινωνίας: Parosweb.com, ParosLife & Naxos Life, Φωνή της Πάρου, τους φωτογράφους του Τριάθλου Frank Tocher και Πέτρο Τσoυνάκη, τη γραμματεία υπό τον Χ.Πασσαλή, την εκφωνήτρια Ε.Φωκιανού, το προσωπικό καθαριότητας της Κοινότητας Νάουσας και το προσωπικό του Πάρκου Πάρου.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Τριάθλου Πάρου, πάνω από 130 παρευρισκόμενοι υπέγραψαν υπέρ της απαγόρευσης του κυνηγιού στην περιοχή του Περιβαλλοντικού Πάρκου – θέμα που τελευταία, με την κατασκευή των μονοπατιών, αγγίζει όχι μόνο το περιβάλλον του Πάρκου αλλά και την ασφάλεια περιπατητών και λουόμενων.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα και φωτογραφίες στο: www.parkoparos.gr/triathlon και στο κοινωνικό δίκτυο του Πάρκου Πάρου.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)