2nd TRIMORE Syros Triathlon 2017!

2nd TRIMORE Syros Triathlon 2017!

Δελτίο Τύπου- 15, 16, 17 και 18 Ιουνίου!

Πανδαισία αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων χωρίς προηγούμενο!

Όλα τα επίπεδα αθλητών, όλων των ηλικιών.. γέμισαν ζωή, ενθουσιασμό, θετική ενέργεια την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και εκτίναξαν την αδρεναλίνη στα ουράνια.

 

Χιλιάδες ανθρώπων, πραγματοποιούν απόβαση στο λιμάνι της Ερμούπολης από την Πέμπτη το πρωί, έχοντας ήδη “αναγκάσει” τη Blue Star να δρομολογήσει το βαρύ πυροβολικό της Blue Star 1 στον πλου για Σύρα!

Στο κατέβασμα του καταπέλτη, εκατοντάδες ποδήλατα ξεχύνονται στο νησί, με αθλητές και συνοδούς όλων των ηλικιών να διψούν για δράση και διασκέδαση. Το νησί θα ζήσει μαγικές στιγμές για 4 ημέρες!

 

Την αγωνιστική αυλαία άνοιξε ο Κολυμβητικός Παράπλους Ανοικτής Θαλάσσης την Παρασκευή το πρωϊ στις ανατολικές παραλίες του νησιού (Φάμπρικα – Βάρη) με προορισμό τον Μέγα Γιαλό στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου! Κολύμβηση δίχως προηγούμενο, με ασφάλεια, απίθανη διαδρομή και ενθουσιασμένους κολυμβητές να υπόσχονται την παρουσία τους σε κάθε επόμενη διοργάνωση!

Πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μεσολάβησαν, μέχρι το πρωϊ του Σαββάτου, που το Τρίαθλο θα γνωρίσει τα καλύτερά του. Δύο αποστάσεις ξεκινούν ταυτόχρονα (Olympic & HalfOlympic) γεμίζοντας κολυμβητές την περιοχή Βαπόρια και το λιμάνι της Ερμούπολης. Η μοναδική εμπειρία το Ferry που επιστρατεύτηκε για το σκοπό αυτό από τη γραμμή Πάρου – Αντιπάρου, να μεταφέρει τους αθλητές κάτω από τον Άγιο Νικόλαο που δόθηκε η εκκίνηση της Ολυμπιακής απόστασης.. αποτελεί σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης και γράφει για πρώτη φορά στο μυαλό Τριαθλητών, μια ξεχωριστή, ασύλληπτη εμπειρία!

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δρομείς όλων των ηλικιών θα τρέξουν 5 και 10 χιλιόμετρα μέσα στα μαγικά σοκάκια της Ερμούπολης και θα πλημυρίσουν φωνές, χρώματα και συναισθήματα κάθε γωνιά και δρόμο!

 

Η έκπληξη της διοργάνωσης ήρθε με την παρουσίαση προγράμματος συγχρονισμένης κολύμβησης, από 8 κορίτσια της ομάδος της Μεταμόρφωσης (με το ντουέτο της Ολυμπιακής ομάδος επί κεφαλής) μέσα στο λιμάνι της Ερμούπολης, μπροστά στην οδό Ερμού και το άγαλμα της Νίκης!

Ακολουθεί η μαγεία της τελετής απονομών, στα σκαλιά του Δημαρχείου, σε μια γιορτή του αθλητισμού, χωρίς προηγούμενο! Έχει και το Τρίαθλο ένθερμο κόσμο.. και η Σύρος το απέδειξε περίτρανα!

Η Κυριακή είναι η μέρα των παιδιών, με το παιδικό Τρίαθλο και το φυτώριο του αύριο! Μαγεία ξεχύθηκε στο λιμάνι και μικρά παιδιά Δημοτικού και γυμνασίου δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση!

Θα ακολουθήσει η μεγάλη πρόκληση: Κολύμβηση μετ’ εμποδίων!

Με μεγάλη και απίστευτα δυνατή (από αθλητές) σύνθεση, εκτυλίχθηκε σε μία απίστευτου ενδιαφέροντος μάχη, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες!

Ακολούθησε η δεύτερη τελετή απονομών και ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 21, 22, 23 και 24 Ιουνίου του 2018 με υπόσχεση όλων.. ακόμη ψηλότερα!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)