Τρέξιμο : Αγώνες 20χλμ του ΣΔΥΑ.

Κοντά στους 30 δρομείς κοινοποίησαν δημοσίως επιστολή προς την πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του entry fee στον αγώνα 20χλμ.

Είναι άκυρη και περίεργη η κίνησή τους για τους παρακάτω λόγους :

1. Θεωρούμε τελείως άκυρη την πρωτοβουλία της ομαδικής επιστολής και προσβλητική προς ορισμένα άτομα που βοήθησαν να αναβαθμιστεί ο αγώνας. Παρότι επιμένουν ότι σέβονται τους ανθρώπους που έχουν καταβάλει προσπάθεια για την αναβάθμιση του αγώνα η δημοσιοποίησή της επιστολής και κυρίως η συλλογή υπογραφών τους διευψεύδει. Απαξιώνουν με την απαράδεκτη ενέργειά τους τόσο τους ανθρώπους που διοργανώνουν τον αγώνα όσο και το άθλημά τους. Γίνεται ακόμα πιο ύποπτη η κίνησή τους καθώς αποφάσισαν να παρακινήσουν δημόσιο σαμποτάρισμα του αγώνα καθώς και για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

2. Δεν νομίζoυμε ότι ο μικρός αθλητών που υπογράφουν την επιστολή εκφράζουν όλους τους δρομείς.

3.Οσοι τρέχαμε πριν 20 χρόνια το 10άρι και το 20άρι του ΣΔΥΑ σίγουρα προτιμάμε την σημερινή κατάσταση και να δώσουμε 10 ευρώ για το 10άρι και 20ευρώ για το 20άρι για να ξεφύγουμε από την τότε μιζέρια των αγώνων. Δηλαδή πρέπει να κοινοποιήσουμε και εμείς επιστολή και να μαζεύουμε υπογραφές;

4. Ειλικρινά δεν καταννούμε γιατί χιλιάδες άτομα πρόθυμα πλήρωσαν το ίδιο ποσό (ή και μεγαλύτερο) για να τρέξουν το 5άρι και το 10άρι του ΣΕΓΑΣ στον κλασσικό μαραθώνιο (οι συμμετοχές έκλεισαν πολλές εβδομάδες πριν στο 5άρι) και ορισμένοι υποκινούν τέτοιο θέμα για το 20άρι του ΣΔΥΑ. Γιατί οι ίδιοι αθλητές δεν δημιουργούν το ίδιο θέμα για τον κλασσιμό μαραθώνιο και δεν στέλνουν επιστολή στον ΣΕΓΑΣ;

5. Ορισμένοι από αυτούς που υπογράφουν έχουν ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ για να τρέξουν σε αγώνες (π.χ. μαραθωνίους) του εξωτερικού και τώρα δημιουργούν θέμα για τα 20 ευρώ του αγώνα αντί να βοηθούν στην ανάπτυξη των αγώνων στην χώρα μας; Αρκετοί από αυτούς που υπογράφουν ξοδεύουν πάρα πολλά λεφτά ετησίως για αθλητικό εξοπλισμό και τώρα δημιουργούν ένα παιχνίδι εντυπώσεων για 20 ευρώ!

6. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν και διοργανωτές αγώνων οι οποίοι χρέωναν πολύ μεγαλύτερα ποσά για entry fee όπως μας αποκάλυψε το ρεπορτάζ των συντακτών μας;

7. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι και ιδιοκτήτες εταιρειών με ηλεκτρονική χρονομέτρηση όπως μας αποκάλυψε το ρεπορτάζ των συντακτών μας; Εάν οι ίδιοι είχαν πάρει την δουλειά θα δημιουργούσαν θέμα;

8. Την επιστολή έχει δημοσιεύσει το Runningnews.gr ενώ συνοδιοργανωτής του αγώνα είναι το “ανταγωνιστικό”  (σε θέματα προσέλκυσης διαφημίσεων) μέσο Runnermagazine; Χορηγός του ΣΔΥΑ και των αγώνων που διοργανώνει καθώς και κεντρικός διαφημιζόμενος στο Runnermagazine.gr είναι γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών. Αυτή η εταιρεία δεν διαφημίζεται στο Runningnews.gr. Εάν είχε πάρει διαφήμιση από αυτή την εταιρεία το Runningnews.gr θα είχε δημοσιεύσει την επιστολή και θα είχε “υποκιννήσει” το όλο θέμα;

9. Είναι απόλυτο σεβαστό να μην συμμετέχουν. Γιατί μαζεύουν υπογραφές; Γιατί δεν μάζεψαν υπογραφές και για άλλους αγώνες; Μήπως εξυπηρετούνται προσωπικές ή και επαγγελματικές αντιπαλότητες μέσα από αυτή την δημόσια επιστολή;

 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει σε ποιο αγώνα θέλει να συμμετέχει αξιολογώντας τις παραμέτρους σχετικά με τον αγώνα, μεταξύ των οποίων και το κόστος συμμετοχής. Με τον ίδιο τρόπο που ο καθένας μπορεί να επιλέξει εάν θα  πάει στην Επίδαυρο, Ηρώδιο, Terra vibe…για να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση, συναυλία κ.λπ. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες για να επιλέξει ο καθένας που μπορεί και θέλει να συμμετέχει.

Με τον ίδιο τρόπο που εκθέτουν ανθρώπους θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εκτίθονται και εκείνοι από την δημόσια επιστολή τους και θα δεχτούν την αυστηρή κριτική της “περίεργης” κίνησής τους.

 

Επισυνάπτονται

Α. Επιστολή Δρομέων προς ΣΔΥΑ

Β. Πληροφορίες εγγραφής στο 5άρι του κλασσικού μαραθωνίου

Γ. Πληροφορίες εγγραφής για το 10άρι του κλασσικού μαραθωνίου

 

Επισυναπτόμενο Α.

Προς ΣΔΥΑ

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες του ΔΣ του ΣΔΥΑ, αγαπητή  Κα Μπερτσάτου.

Αποφασίσαμε, όλοι οι υπογράφοντες, να συντάξουμε αυτήν την επιστολή, με αφορμή τη διοργάνωση του 36ου Δρόμου Υγείας Αθήνας και πιο συγκεκριμμένα, του κόστους συμμετοχής σε αυτόν.

Θα θέλαμε να γίνει σαφές εξ αρχής, ότι κανείς δεν θέλει να απαξιώσει τον ιστορικότερο ίσως αγώνα λαϊκού-μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα, ούτε τις προσπάθειες και τον κόπο των ανθρώπων που τον διοργανώνουν τόσα χρόνια και θα τον διοργανώσουν και εφέτος. Είμαστε μία ομάδα δρομέων που αγαπάει τον αθλητισμό, αγαπάει τους αγώνες και το ευ αγωνίζεσθαι, απολαμβάνει τη συμμετοχή του σε αυτούς και εκτιμάει βαθύτατα τους ανθρώπους που τόσα χρόνια έχουν ”μπει μπροστά” και έχουν γιγαντώσει το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα, με τον κόπο τους και την αγάπη τους για το σπορ.

Την επιστολή θα την συντάσσαμε μία οποιαδήποτε χρονική στιγμή στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Η υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα μας, απλά την κάνει πιο ουσιαστική και κατά την γνώμη μας, επιτακτική, για όσους νοιάζονται για τον χώρο.

Έχοντας διαβάσει αρκετά που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για το θέμα σε διάφορα fora (και είναι αρκετά…), καθώς και τις απαντήσεις από τους υπευθύνους του συνδιοργανωτή RUNNER, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής :

Δε διαφωνούμε με την ύπαρξη αντιτίμου συμμετοχής στους αγώνες δρόμου. Μας αρέσουν οι αγώνες να είναι σωστά οργανωμένοι, ποιοτικοί, διαφήμιση για το δρομικό κίνημα. Δεν θέλουμε να γίνονται ”εις βάρος” κάποιων ανθρώπων που αγαπάνε το χώρο. Συμφωνούμε ότι όποιος κοπιάζει, πρέπει να αμείβεται. Δε διαφωνούμε ούτε στο γεγονός ότι το (διπλασιασμένο από πέρυσι) κόστος των 20,00€ για τις παροχές που επιλέξατε να προσφέρετε στους συμμετέχοντες, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είναι παράλογο (είναι ωστόσο υψηλό, απ’ τη στιγμή που τα έσοδα μας – και πιστεύουμε των περισσότερων – δε διπλασιάστηκαν από πέρυσι, αλλά μάλλον το αντίθετο συνέβη).

Διαφωνούμε όμως με την επιλογή σας να κάνετε έναν ακριβό αγώνα. Γιατί κόστος 20,00€ για έναν αγώνα 20 χλμ, είναι πολύ υψηλό σε απόλυτα νούμερα, όπως και να το δει κανείς, όποια μέτρα και σταθμά και αν χρησιμοποιήσει. Αποθαρρύνει πάρα πολλούς αθλητές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά είτε δεν μπορούν, είτε θεωρούν ότι, οι επιπλέον των βασικών παροχές, είναι περιττές και αποτελούν απλά μία ευκαιρία αύξησης κερδών. Η παρούσα οικονομική συγκυρία δε, κάνει τις επιλογές σας ελιτίστικες.

Αυτό πιστεύουμε και εμείς και αν  δεν  αλλάξουν οι παρούσες  οικονομικές απαιτήσεις, θα λείψουμε εφέτος από τον αγώνα σας (μας…).
Θα θέλαμε από την μεριά σας, να δώσετε  την επιλογή που η οικονομική συγκυρία που διανύουμε επιτάσσει, σε αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν, να συμμετάσχουν στον αγώνα, προσφέροντας και ένα οικονομικό πακέτο, χωρίς μπλουζάκι, πάστα πάρτυ, κλπ, με μόνο τις βασικές παροχές ενός αγώνα. Μπορεί να είναι περισσότερη δουλειά, αλλά θα είναι καλύτερος, πιο πλήρης αγώνας. Θα είναι αγώνας, που θα συμφωνεί  με το πνεύμα των προηγούμενων αγώνων, το πνεύμα του αγνού αθλητισμού που τον καθιέρωσε.

Περιμένουμε από τον ΣΔΥΑ, να δείξει την ευαισθησία που απαιτεί ο ρόλος του σαν ο πρώτος σύλλογος υγείας δρομέων, αλλά και που καλούν οι περιστάσεις και να χαμηλώσει το κόστος, είτε συνολικά, είτε σε κάποιο οικονομικότερο πακέτο. Δεν θα έχει απλά κερδίσει κάποιες εκατοντάδες συμμετέχοντες παραπάνω, θα έχει εκπληρώσει τον ρόλο του.

Δεν είμαστε γραφικοί, ούτε αθεράπευτα ρομαντικοί, δεν ζούμε στα σύννεφα. Όλα έχουν ένα κόστος και είμαστε πρόθυμοι να το πληρώσουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο αγώνας θα αλλάξει και πάλι πνεύμα, θα γίνει πιο προσιτός, δεν θα θυμίζει άλλη μία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αυτό το βάρος, μοιραία πέφτει στον ΣΔΥΑ, ο οποίος τον καθιέρωσε. Τέτοιου είδους αγώνες, έχουν χαρακτήρα και ψυχή. Τον χαρακτήρα και την ψυχή που του έδωσαν 35 χρόνια τώρα οι διοργανωτές του, με την αγάπη τους για το άθλημα. Αυτό τον έκανε και τόσο επιτυχημένο και αγαπητό από τους Έλληνες δρομείς. Αν χαθεί αυτός ο χαρακτήρας και η ψυχή, που είχε τόσα χρόνια ο αγώνας, η γιορτή θα γίνει, απλά, ένα (ακριβό) πανηγύρι.

Μετά τιμής, οι δρομείς

(Μπορείτε να προσυπογράψετε κι εσείς την επιστολή με ένα απλό σχόλιο κάτω απο το άρθρο μέσω facebook. Αρκεί το όνομα σας σαν σχόλιο)

Τα ονόματά μας αλφαβητικά:

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΛΙΔΑΚΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ

ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΡΟΛΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΝΤΖΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ  ΚΑΡΟΛΙΝΑ

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΤΡΑΝΗ  ΣΑΝΤΡΑ

ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ  ΣΑΒΒΑΣ

ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΜΑΚΡΙΔΗ  ΕΛΙΝΑ

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ  ΑΡΤΕΜΙΣ

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΣΠΑΤΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΙΣΧΟΣ  ΑΓΙΣ

ΠΟΥΛΙΔΟΥ  ΦΙΛΙΠΠΑ

ΡΕΤΣΟΥ  ΙΩΑΝΝΑ

ΡΟΥΛΙΑΣ  ΣΠΥΡΟΣ

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΙΔΕΡΗΣ  ΣΤΕΛΛΙΟΣ

 

Β.Πληροφορίες εγγραφής στο 5άρι του κλασσικού μαραθωνίου

Οι εγγραφές του αγώνα δρόμου των 5 χλμ έκλεισαν.

5χλμ – Ατομική Εγγραφή – Βασικό Πακέτο 15,00

Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:

Αριθμό Συμμετοχής δρομέα

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip

Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού

Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθώνα (ισχύει για τους αθλητές του Μαραθωνίου και του Δυναμικού Βαδίσματος)

Παροχή νερού, αθλητικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Πιστοποιητικό Συμμετοχής με το χρόνο τερματισμού του δρομέα

 

5χλμ -Ατομική Εγγραφή -Ενισχυμένο πακέτο 30,00

Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνει το Βασικό πακέτο και επιπλέον:

Αθλητική Ζώνη Μέσης με διάφορες θήκες,

το Επίσημο T-shirt του αγώνα

 

5χλμ – Ατομική Εγγραφή – Πλήρες Πακέτο 70,00

Το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνουν το Βασικό και το Ενισχυμένο Πακέτο και επιπλέον:

Υφασμάτινη Αθλητική Τσάντα

Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δίκτυο της Αθήνας για διάστημα 3 ημερών πριν και δύο ημερών μετά τον Αγώνα

50% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Γ. Πληροφορίες εγγραφής στο 10άρι του κλασσικού μαραθωνίου

Οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου των 10 χλμ έκλεισαν!

 

10χλμ – Ατομική Εγγραφή – Βασικό Πακέτο 20,00

Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:

Αριθμό Συμμετοχής δρομέα

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip

Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού

Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθώνα (ισχύει για τους αθλητές του Μαραθωνίου και του Δυναμικού Βαδίσματος)

Παροχή νερού, αθλητικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Πιστοποιητικό Συμμετοχής με το χρόνο τερματισμού του δρομέα

 

10χλμ – Ατομική Εγγραφή – Ενισχυμένο Πακέτο 35,00

Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνει το Βασικό πακέτο και επιπλέον:

Αθλητική Ζώνη Μέσης με διάφορες θήκες,

το Επίσημο T-shirt του αγώνα

 

10χλμ – Ατομική Εγγραφή – Πλήρες Πακέτο 75,00

Το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνουν το Βασικό και το Ενισχυμένο Πακέτο και επιπλέον:

Υφασμάτινη Αθλητική Τσάντα

Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δίκτυο της Αθήνας για διάστημα 3 ημερών πριν και δύο ημερών μετά τον Αγώνα

50% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Ομαδική Εγγραφή

Έκπτωση 5€ ανά άτομο ανεξαρτήτως αγώνα και πακέτου υπηρεσιών

Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην από κοινού εγγραφή τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου ή/και πακέτου συμμετοχής. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5€ ανά άτομο. Στην περίπτωση ομαδικής εγγραφής ορίζεται ένας Αρχηγός Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι δρομέας μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο Αρχηγός της Ομάδας είναι αυτός που την εκπροσωπεί έναντι των διοργανωτών για διάφορα θέματα.

Για εγγραφές offline υπάρχει επιπλέον χρέωση 5 Ευρώ.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)