2ο In Pool TRIathlon Chalandri 2024 – Η μεγάλη διοργάνωση επιστρέφει στο Χαλάνδρι

2ο In Pool TRIathlon Chalandri 2024 – Η μεγάλη διοργάνωση επιστρέφει στο Χαλάνδρι

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για το 2ο In Pool TRIathlon Chalandri 2024, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης που έρχεται στο Χαλάνδρι, το σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου. Δίπλα του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξης Μαυραγάνης καθώς και ο επικεφαλής της TRIMORE Sport Events Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, οι οποίοι εργάστηκαν το τελευταίο  διάστημα από κοινού, με τις ομάδες τους, για το συντονισμό και την οργάνωση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Το 2ο In Pool TRIathlon αναμένεται να προσφέρει στιγμές έντασης, ενθουσιασμού αλλά και μύησης στο σπορ του τριάθλου, σ’ εκείνους που θα έρθουν να το ζήσουν, ως συμμετέχοντες ή θεατές, στο κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου «Ν. Πέρκιζας».

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Στόχος μας η ενίσχυση κάθε μαζικής αθλητικής δραστηριότητας»

«Θεωρούμε πολύ σημαντική την ενίσχυση  κάθε μαζικής αθλητικής δραστηριότητας, που απευθύνεται στο πλατύ κοινό και σε όλες τις ηλικίες, έτσι ώστε να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τα αθλήματα που όλοι ξέρουμε αλλά και καινούρια. Γι΄αυτό το σκοπό έχουμε ήδη επενδύσει  περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των αθλητικών κέντρων του Δήμου, με την αντίληψη όλοι οι αθλητικοί χώροι πρέπει να είναι λειτουργικοί, προσβάσιμοι, ασφαλείς και φιλικοί. […] Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε και πάλι το τρίαθλον που είχε πέρσι μεγάλη επιτυχία και φιλοδοξούμε να γνωρίσουμε το άθλημα στους νέους ανθρώπους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξης Μαυραγάνης, σημείωσε από την πλευρά του: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας. Το στοίχημα για τη δημοτική Αρχή είναι τα παιδιά της πόλης μας, και όχι μόνο τα παιδιά, να έχουν όσο το δυνατό περισσότερες δυνατότητες για αθλητισμό, που να λειτουργεί ως αντίβαρο στη διαρκώς αυξανόμενη οπαδική βία, αλλά και τη βία μεταξύ των νέων, γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό μας ενδιαφέρει να περάσει το τρίαθλον και ως διέξοδος στην ασφυκτική καθημερινότητα. […] Περιμένουμε λοιπόν να το γνωρίσουμε καλύτερα, να μάθουμε από το τρίαθλον και να δούμε πώς μπορεί αυτό να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας».

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, δήλωσε: «Είναι τιμή για μας να φιλοξενούμαστε σ’ έναν τόσο όμορφο αθλητικό χώρο και να πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου το μοναδικό τρίαθλο στη χώρα μας, σε μια περιοχή που δεν έχει θάλασσα ή λίμνη. Η θερμοκοιτίδα αυτή ανάπτυξης του τριάθλου, που ξεκίνησε στο Χαϊδάρι 2021 και αγκαλιάστηκε στη συνέχεια το 2023 από τον Δήμο Χαλανδρίου, φιλοδοξεί να προσφέρει αθλητισμό, θέαμα, δράση, ψυχαγωγία και ένταση σε τριαθλητές όλων των επιπέδων σε μια περίοδο του χρόνου μακριά από αγώνες. Παράλληλα δημιουργεί συνθήκες εκκόλαψης νέων τριαθλητών και ασφαλώς προσφέρει θέαμα και αθλητική έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους της περιοχής και κατ’ επέκταση όλης της Ελλάδος. Ραντεβού στο δημοτικό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου για δράση!».

Εγγραφές αθλητών και την πρώτη μέρα του αγώνα

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου «Ν.  Πέρκιζας» θα υπάρχει γραμματεία αγώνα, για υποδοχή ΝΕΩΝ εγγραφών στο In Pool TRIathlon Chalandri. Ωράριο λειτουργίας 12:00-14:00 & 17:00-20:00.

Για την εγγραφή νέων αθλητών & συμμετοχή στον αγώνα στις σειρές που έχουν απομείνει, είναι απαραίτητη η κατοχή Κάρτας Υγείας Αθλητή βάσει της νέας νομοθεσίας της Τ.Ο.Ε.. Λεπτομέρειες για την απόκτησή της θα βρείτε ΕΔΩ.


Το συμπληρωματικό πρόγραμμα για τα παιδιά

Θυμίζουμε ότι η όλη διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο παράλληλο και συμπληρωματικό πρόγραμμα για παιδιά:

Σάββατο 10/2
17.00 – 19.00
Παιδικά Aqua Games
Ποδηλατική βραδυπορία

Κυριακή 11/2
14.00 – 14.30
Kids Swim Together (κολύμπι σε ζευγάρια)
14.45 – 15.15
Kids Swimming Relays (κολύμπι σε σκυταλοδρομίες)

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)