Ελληνικός Αθλητισμός : Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις/ διαθεσιμότητα εργαζομένων στην ΓΓΑ.

Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις απολύσεις στην ΓΓΑ.

Θεωρούμε ότι είναι λανθασμένη όλη η λογική που εκφράζεται στο Δελτίο Τύπου ιδιαίτερα με το γεγονός ότι συσχετίζεται η διάλυση του ελληνικού αθλητισμού με την απομάκρυνση κάποιων υπαλλήλων.

Δίχως να εξετάζουμε την απομάκρυνση κάποιων υπαλλήλων οφείλουμε να τονίσουμε ορισμένα σημεία :

  • Επί χρόνια αθλητικοί οργανισμοί και η ΓΓΑ είχαν στελεχωθεί με μη αντικειμενικά κριτήρια παρά μόνο με κομματικά κριτήρια.
  • Αρκετά άτομα που εργάζονται σε αθλητικούς οργανισμούς ούτε τις γνώσεις, ούτε την αγάπη αλλά ούτε και το φιλότιμο είχαν και έχουν για να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού.
Η απομάκρυνση κάποιων συγκεκριμένων υπαλλήλων δυστυχώς είναι το πρώτο στάδιο για την αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ 

Η διαθεσιμότητα – απολύσεις εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η τελευταία πράξη στη διάλυση του Ελληνικού Αθλητισμού

 

 Η σχεδιαζόμενη ένταξη σε διαθεσιμότητα – απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων της ΓΓΑ, αποτελεί την τελευταία πράξη στην επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού αθλητισμού από τους κυβερνητικούς εντολοδόχους της τρόικα.

Η καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού του αθλητισμού, ακολουθεί την διάλυση των αθλητικών υποδομών, την καταλήστευσή τους, την αποδιάρθρωση των διοικητικών δομών και φυσικά την εκμηδένιση της οικονομικής συμμετοχής του κράτους στην λειτουργία ενός κοινωνικού αθλητικού μοντέλου.

 

Οι εργαζόμενοι της ΓΓΑ γνωρίζουν ότι αυτοί που τους σπρώχνουν στον Καιάδα της απαξίωσης και της ανεργίας, είναι οι ίδιοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ στα φιλαράκια του Πρωθυπουργού, οι ίδιοι που διαπλέκονται με τους μεγαλοκαρχαρίες του τζόγου και της αρπαχτής στον αθλητισμό.

 

Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους της ΓΓΑ, ενώ ποτέ δεν έχασαν την ευκαιρία να πιάνουν πρώτη θέση στις φωτογραφίσεις με βραβευμένους αθλητές.

 

Μάλιστα, μερικοί από αυτούς που υπογράφουν την διάλυση του αθλητισμού και των εργασιακών θέσεων, ποζάρουν ακόμα χωρίς ντροπή ως «στελέχη» του αθλητισμού, μέλη αθλητικών ομοσπονδιών κλπ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους της ΓΓΑ να αντισταθούν στα σχέδια που εδώ και πολύ καιρό καταστρώνονται για την ΓΓΑ και τον αθλητισμό και να συστρατευθούν στον αγώνα για να φύγουν τρόικα-μνημόνια και η συγκυβέρνηση.

 

Οι μέρες τους τελειώνουν.  Η κυβέρνηση της Αριστεράς, μέσα από ανατροπές και ριζικές μεταρρυθμίσεις, θα δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό αθλητικό μοντέλο, με δημοκρατικά χαρακτηριστικά, διαφάνεια και κοινωνικό πρόσημο. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του αθλητισμού και η συμβολή του σε αυτή τη κατεύθυνση είναι απαραίτητη και δεδομένη.

 

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)