Πόρισμα της επιτροπής ηθικής της ΔΟΕ.

Ως βόμβα έσκασε στον ελληνικό αθλητισμό το θέμα του επιβαρυντικού πορίσματος της επιτροπής Ηθικής/ Δεοντολογίας της ΔΟΕ σχετικά με “μαύρη αγορά εισητηρίων” από στελέχη εθνικών ολυμπιακών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (;).

Θεωρούμε ότι δεν έγινε ο βέλτιστος χειρισμός από το γραφείο τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το πολύ σοβαρό θέμα του πορίσματος της Επιτροπής Ηθικής της ΔΟΕ που δεν μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ζήτημα.

Στην επίσημη  ιστοσελίδα της ΕΟΕ δεν μπορεί να βρει κάποιος το πόρισμα. Υπάρχει μόνο μία ανακοίνωση σχετικά με το ψήφισμα της Ενωσης Ευρωπαικών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Πουθενά στον ελληνικό τύπο δεν αναφέρεται κάτι σχετικό παραμόνο στις εφημερίδες Βήμα και Αυγή που επικρίνουν τον Σπύρο Καπράλο για την εμπλοκή του. Ομως είμαστε δύσπιστοι απέναντι στις συγκεκριμένες εφημερδίδες καθώς ο Σπύρος Καπράλος αποτελεί πολιτικό πρόσωπο που πρόσκειται σε άλλο πολιτικό φορέα από αυτό που υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες εφημερίδες.

Εάν τελικά πρόκειται για παιχνίδι παραμονή εκλογών στην ΕΟΕ να βλάψουν τον Σπύρο Καπράλο ή υπάρχει όντως ευθύνη του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Ομως ο ίδιος ο Σπύρος Καπράλος οφείλει να βγει με στοιχεία και αφού παρουσιάσει το πόρισμα της επιτροπής της ΔΟΕ να τοποθετηθεί δημόσια.

Με λίγα λόγια θέλουμε να μάθουμε τι αναφέρει το πόρισμα και τι απαντάει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΕ, όχι κάτω από την “ομπρέλα” της Ευρωπαικής Ενωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όπως τον κατηγορεί η εφημερίδα το ΒΗΜΑ.

Παραθέτουμε μερικά από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου μέχρι να έχουμε την άποψη του κ. Καπράλου και να καταλήξουμε ποιος έχει ευθύνη ή εάν είναι παιχνίδι εξολόθρευσης του κ. Καπράλου παραμονή εκλογών στην ΕΟΕ. Περιμένουμε ενημέρωση από την ΕΟΕ, άσχετα με τις νομικές και διοικητικές αντιδράσεις. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την ιδιαίτερη θέση που έχει στο Ολυμπιακό Κίνημα να διασύρεται απο κανέναν και εξαιτίας κανένα.

 

Πηγή : www.tovima.gr

ΔΟΕ: Η μαύρη αγορά εισιτηρίων και ο Σπ. Καπράλος

Υπέρ του προέδρου της ΕΟΕ τάσσεται η Ενωση Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών
Την ομπρέλα της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σπύρος Καπράλος προκειμένου να προστατευτεί από την «καταιγίδα» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) η οποία τον κατάγγειλε για παραβίαση των κανόνων ηθικής του ολυμπιακού κινήματος με αφορμή τη συμμετοχή σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου αλλά και για τη διαθεσιμότητά του να συμμετάσχει σε παράτυπες διαδικασίες πώλησης εισιτηρίων για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι. Ο κ. Καπράλος ο οποίος σύμφωνα με τη ΔΟΕ πρέπει να τιμωρηθεί με επίπληξη και προειδοποίηση «ανταπάντησε» σήμερα μέσω του ψηφίσματος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της οποίας είναι μέλος.
Στην ανακοίνωσή της η EOC εκφράζει την ομόφωνη υποστήριξη των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της «σε αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στο Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας (σ.σ. πρόκειται για επιτροπή της ΔΟΕ). Συγκεκριμένα μάλιστα υπογράμμισαν ότι, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίσθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαμορφώσει το πόρισμά της, ουδέποτε τέθηκαν στη διάθεση των εμπλεκομένων, ούτε τέθηκαν στη διάθεση των Ολυμπιακών Επιτροπών τους». Σημειώνεται ότι στο σκάνδαλο της μαύρης αγορών εισιτηρίων εκτός από τον κ. Καπράλο, εμπλέκεται η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Νικόλ Αρβανιτοπούλου αλλά και παράγοντες των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών της Λιθουανίας, της Σερβίας και της Μάλτας.
Επιπλέον η εκτελεστική επιτροπή της EOC «ζήτησε από τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΔΟΕ και στον Πρόεδρο της Ενώσεως Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που να αντικατοπτρίζει τις θέσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και των μελών τους».
Σημειώνεται πάντως ότι η ΕΟΕ δεν δημοσιοποίησε ούτε την καταδικαστική για τον κ. Καπράλο απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ ούτε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ. Στην απόφαση της Εκτελεστικής της ΔΟΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «αποδέχεται τις διαπιστώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας»και θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εθνικών ολυμπιακών επιτροπών «δυσφήμησαν το Ολυμπιακό κίνημα» και για τον λόγο αυτόν καλεί τις εν λόγω εθνικές ολυμπιακές επιτροπές «να πάρουν μέτρα με προειδοποιήσεις και επιπλήξεις. Αν δεν το κάνουν τότε η Εκτελεστική Επιτροπή θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα όπως ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και τις Συνόδους».

Πηγή : www.tovima.gr

ΕΟΕ: Απειλές και ερωτηματικά για το σκάνδαλο των εισιτηρίων

Τι απαντά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στους «Sunday Times» για την εμπλοκή Καπράλου στην υπόθεση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  18/06/2012 19:11

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» για το δημοσίευμά της στο οποίο εμπλέκει τον πρόεδρό της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εμφανίζεται ο κ. Καπράλος να ανάβει το «πράσινο φως» στην εταιρεία που ανέλαβε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό την πώληση των αντιστοιχούντων στην Ελλάδα εισιτηρίων, να τα διαθέσει στο εξωτερικό.«Νομίζω ότι έκαναν πολύ καλά, από την κατανομή των εισιτηρίων που πήραμε, κατάφεραν να δώσουν πολλά εκτός Ελλάδας» εμφανίζεται να λέει ο κ. Καπράλος, του οποίου η συνομιλία με τους δημοσιογράφους των «Sunday Times» βιντεοσκοπήθηκε «με κρυφή κάμερα».

Μάλιστα η ΕΟΕ κάνει λόγο ότι «οι δημοσιογράφοι των “Sunday Timeς”, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας προφασίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας διάθεσης εισιτηρίων, δημιουργώντας μάλιστα και αντίστοιχη πλαστή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αφορούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Σότσι 2014″».

 

Η ΕΟΕ στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει το ιστορικό της ανάθεσης της διακίνησης των εισιτηρίων σε συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η εν λόγω εταιρεία είχε δικαίωμα να διαθέτει «ελληνικά» εισιτήρια εκτός Ελλάδας και πολύ περισσότερο σε τιμές μαύρης αγοράς.

 

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία σε μια αυστηρή ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι διέταξε άμεση έρευνα όσον αφορά τις καταγγελίες ότι«ορισμένες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και εταιρείες διακίνησης εισιτηρίων παρέβησαν τους κανόνες πουλώντας ή αγοράζοντας εισιτήρια εκτός της επικρατείας τους, πουλώντας εισιτήρια σε αυξημένες τιμές, ή πουλώντας εισιτήρια σε μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές». Η ΔΟΕ διευκρίνισε μάλιστα ότι «λαμβάνει υπόψη της αυτές τις καταγγελίες πολύ σοβαρά». Ηδη ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στα χέρια του όλο το υλικό που έχουν συλλέξει οι δημοσιογράφοι των Sunday Times καθώς απέστειλε αμέσως επιστολή στη βρετανική εφημερίδα ζητώντας τα στοιχεία που επικαλείται στο δημοσίευμα της. Το υλικό αυτό θα εξετάσει η Επιτροπή Ηθικής της ΔΟΕ η οποία αναμένεται να καλέσει άμεσα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν.
Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει ο γενικός γραμματέας της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βλαντίμιρ Γκεράσενκο, μετά από παρέμβαση του κ. Σεργκέι Μπούμπκα προέδρου της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ.

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Τimes για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων “Λονδίνο 2012”, το οποίο είναι αναληθές και παραπλανητικό, τονίζει τα εξής:
1. Η ανάθεση της πώλησης των εισιτηρίων για την Ελλαδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Λονδίνο 2012” έγινε στην εταιρεία Marcus Evans με απόφαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Η όλη διαδικασία έγινε με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα δημιουργίας “μαύρης αγοράς” από την ΕΟΕ η οποία δεν αγόρασε ούτε ενα εισιτήριο.
2. Η Marcus Evans κέρδισε τον διαγωνισμό έναντι 300.000 ευρώ, ποσό που είναι υπερδεκαπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο διαγωνισμό που έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Πεκίνο 2008”. Ολα τα χρήματα διατέθηκαν αποκλειστικά για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου, την εποχή μάλιστα που λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών η Πολιτεία σταμάτησε να δίνει χρήματα για την Ολυμπιακή Προετοιμασία.
3. Οι δημοσιογράφοι των Sunday Timeς, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας προφασίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας διάθεσης εισιτηρίων, δημιουργώντας μάλιστα και αντίστοιχη πλαστή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αφορούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Σότσι 2014”. Η εγγραφή του βίντεο έγινε με κρυφή κάμερα, επίσης παραπλανητικά, ενώ η δημοσίευση δηλώσεων του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, ήταν αποσπασματική και συρραφή απαντήσεων που εξυπηρετούσαν τους συντάκτες του άρθρου.
4. Ακόμα και στις δημοσιευμένες δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΕ – που όπως τονίζουμε είναι προϊόν συρραφής – όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε αναγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αντιθέτως γίνεται επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας και διάθεσης των πακέτων των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
5. Οσον αφορά στο άλλο θέμα που αναφέρει το άρθρο, ότι ζητήθηκαν επιπλέον εισιτήρια από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Λονδίνο 2012”, Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, η άμεση και κατηγορηματική διάψευση του θέματος από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, δίνει την απάντηση.
Κλείνοντας η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να προστατευτεί από παρόμοιες ανήθικες επιθέσεις στο μέλλον».

Πόρισμα-κόλαφος της ΔΟΕ για Σπ. Καπράλο: Προκάλεσε ζημιά στο Ολυμπιακό Κίνημα

Πηγή : www.sportandbusiness.gr

Για παραβίαση του κώδικα Ολυμπιακής Συμπεριφοράς εγκαλεί η ΔΟΕ τον Σπύρο Καπράλο, στον οποίο καταλογίζει ότι με τις ενέργειές του προκλήθηκε ζημιά στη φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος.

Πρόκειται για μια ακόμη προσβολή που δέχεται το ήδη τρωθέν διεθνώς κύρος του ελληνικού αθλητισμού και αυτή τη φορά σε επίπεδο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ανώτατης εθνικής αθλητικής αρχής, πρωταρχικός σκοπός της οποίας είναι να προασπίζει τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Δυστυχώς, από μια ατυχή στιγμή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, παγιδεύτηκε  και χωρίς να το θέλει προκάλεσε βλάβη στο γόητρο της Ολυμπιακής Επιτροπής και κατ’ επέκταση στο κύρος του ελληνικού αθλητισμού, δίνοντας το δικαίωμα στη ΔΟΕ να επιπλήττει τη χώρα μας και να δίνει στην Ελλάδα μαθήματα Ολυμπιακής συμπεριφοράς.

Το πόρισμα – κόλαφος της επιτροπής δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αφορά στην υπόθεση του περασμένου Ιουνίου, όταν δύο δημοσιογράφοι των Sunday Times προσποιούμενοι τους εκπροσώπους εταιρείας που εδρεύει στο Λιχτενστάιν, διαπραγματεύθηκαν με τον Σπύρο Καπράλο το δικαίωμα της αποκλειστικότητας, στη διάθεση των εισιτηρίων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΔΟΕ συνεδρίασε και αποφάσισε ότι «ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς και ότι με τις πράξεις του προκάλεσε ζημιά στη φήμη του Ολυμπιακού κινήματος».

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις τις παραμονές των Αγώνων του Λονδίνου, ενώ σε αυτή ενεπλάκη και η επικεφαλής μάρκετινγκ της ΕΟΕ, Νικόλ Αβραμίδου.

Μεταξύ άλλων,το πόρισμα αναφέρει: «… ο κ. Σπύρος Καπράλος παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της ΔΟΕ. Η Επιτροπή επισημαίνει πως, μολονότι ο σκοπός του ήταν προφανώς να χρηματοδοτήσει αθλητές, τα σχόλια του κ. Σπύρου Καπράλου, ενός πολύ γνωστού προσώπου στο Ολυμπιακό Κίνημα και πρόεδρου Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στις πράξεις του και ως εκ τούτου βλάπτει ακόμα περισσότερο τη φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος».

Παράλληλα, η Επιτροπή αποδέχεται ως ελαφρυντικό στην υπόθεση της Νικόλ Αβραμίδου «… την μη άρτια γνώση της αγγλικής γλώσσας και το γεγονός ότι έδρασε μετά τον πρόεδρο της ΕΟΕ».

Σύμφωνα με το άρθρο 50 της Ολυμπιακής Χάρτας, δεν προβλέπονται ποινές σε πρόσωπα που δρουν μέσω  Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Ωστόσο, η ΔΟΕ καλεί τις εμπλεκόμενες Εθνικές Επιτροπές (εκτός από την Ελλάδα, εμπλέκονται η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σερβία) να «… λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε περίπτωση στην οποία αμαυρώθηκε η φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος.

Σε περίπτωση που οι Εθνικές Επιτροπές δεν προβούν στις απαιτούμενες  ενέργειες, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να παρέμβει διοικητικά, ειδικά σε θέματα που αφορούν έκδοση διαπιστεύσεων για διοργανώσεις της ΔΟΕ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Νέων, τα συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)