Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2011

Η 6η διοργάνωση του ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΝΙΠΕΑ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, με ώρα εκκίνησης στις 10:00 π.μ. Για άλλη μια χρονιά ελπίζουμε ο αγώνας να εμφανίσει τον χειμωνιάτικο χαρακτήρα του, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τεστάρουν τις αντοχές τους σε ένα κρύο και γιατί όχι χιονισμένο τοπίο.

Ο αγώνας θα δεχτεί και φέτος 300 αθλητές, με κριτήριο συμμετοχής έναν οποιονδήποτε αγώνα βουνού με βαθμολογία πάνω από 20 βαθμούς, που να έχει καταγραφεί τα τρία τελευταία χρόνια (2009, 2010, 2011), αλλά σε χρονικά όρια που θα καθορίζονται από τη διοργάνωση του Χ.Ε (σχετικός πίνακας θα δημοσιευθεί μαζί με την προκήρυξη).

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 περίπου έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του αγώνα και θα γίνουν online, μέσω της ιστοσελίδας του Olympus Marathon. Η δε πληρωμή θα γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική κάρτα. Το κόστος συμμετοχής παραμένει στα 20 ευρώ.

Η βασική διαδρομή του αγώνα παραμένει η ίδια με εκείνη των τριών τελευταίων ετών, με εκκίνηση και τερματισμό το δημοτικό στάδιο του Λιτοχώρου. Η διαδρομή προσφέρει μεγάλο βαθμό τεχνικής δυσκολίας και εξασφαλίζει ένα ποσοστό 98% πραγματικών μονοπατιών, το μεγαλύτερο σε αγώνα βουνού στην Ελλάδα! Το μήκος της διαδρομής είναι 23 χιλιόμετρα και η ανάβαση φτάνει τα 1700 μέτρα. Το χρονικό όριο εγκυρότητας καθορίστηκε στις 5 ώρες για όλες τις κατηγορίες αγωνιζόμενων, ασχέτως φύλου και θα υπάρχει ένα μόνο ενδιάμεσο σημείο αποκλεισμού, όπως και ένας μόνο σταθμός τροφοδοσίας.

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο απ την πλευρά τους, ώστε να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή τους, καθώς ο αγώνας ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε «ακραίες» συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευθούν με την προκήρυξη του Χειμωνιάτικου Ενιπέα, η οποία και θα δημοσιευθεί μέχρι τις 07 Νοεμβρίου 2011.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Λιτόχωρο, 01.11.2011

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)