Τρίαθλο … F1…jet set

To Τρίαθλο είναι πλέον της μόδας. Είναι ότι ήταν το windsurfing την δεκαετία του 1990. Ετσι διάσημοι αθλητές και μέλοι του διεθνούς jet set συμμετέχουν σε αγώνες Τριάθλου. Ειδικότερα οι οδηγοί αγώνων χρησιμοποιούν το Τρίαθλο ως μέρος της προετοιμασίας τους. (Συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα και σας τα παραθέτουμε όπως παρουσιάστηκαν στον ελληνικό τύπο)

Τρίαθλο & F1

Τζένσον Μπάτον

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τζένσον Μπάτον συμμετείχε στον Ολυμπιακό Τρίαθλο του Λονδίνου για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η διαδικασία περιελάμβανε 1500m κολύμπι, 40km ποδήλατο και 10km τρέξιμο.
Ο Μπάτον υπέφερε από αμυγδαλίτιδα και αγωνίστηκε χωρίς να έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ήταν 2:14:15 επίδοση χειρότερη κατά επτά λεπτά απ’ αυτή που είχε σημειώσει πέρυσι στον ίδιο αγώνα: «Δεν ένιωθα πολύ καλά στην αρχή της εβδομάδας και αυτό τελικά επηρέασε το χρόνο μου. Δεν ήθελα με τίποτα όμως να χάσω τον αγώνα είχα περάσει φανταστικά πέρυσι οπότε αποφάσισα να το παλέψω φέτος».

Νίκο Ροσμπεργκ

Μετά τον Τζένσον Μπάτον ήρθε και η ώρα του Νίκο Ρόσμπεργκ να δοκιμάσει τις αντοχές του. Ο Γερμανός πιλότος ανακοίνωσε πως εκμεταλλευόμενος την διακοπή των τριών εβδομάδων θα συμμετάσχει σε τρίαθλο στη Νότια Γαλλία.

«Την Κυριακή του Πάσχα θα πάρω μέρος σε τρίαθλο με μερικούς φίλους, θα είναι συναρπαστικά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πιλότος της Mercedes GP.

 

Τρίαθλο & Jennifer Lopez

Η Jennifer Lopez ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα τριάθλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, στο Μαλιμπού. Η Jennifer Lopez ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα τριάθλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, στο Μαλιμπού. Η διάσημη τραγουδίστρια ολοκλήρωσε το τρίαθλο, το οποίο περιελάμβανε κολύμβι, τρέξιμο και ποδήλατο, σε 2 ώρες, 23 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Η Lopez, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά της Max και Emme, δήλωσε για την συμμετοχή της στο τρίαθλο: Είναι μία απίστευτη ημέρα. Νιώθω πραγματικά υπέροχα και χαρούμενη που ολοκλήρωσα τον αγώνα ενώ πρόσθεσε: Νιώθω πραγματικά υπέροχα που συγκέντρωσα 127.000 δολάρια για το νοσοκομείο παίδων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Jennifer Lopez είχε την υποστήριξη πολλών φανς της, οι οποίοι της φώναζαν: Σ αγαπάμε JLo

 

Τρίαθλο & Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Η Pippa Middleton είχε κερδίσει αθλητική υποτροφία στο κολλέγιο και φαίνεται πως τα sport κυλάνε στο αίμα της.
Το Σάββατο λοιπόν, αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες και έτρεξε 5 χιλιόμετρα στο τρίαθλο «GE Blenheim Triathlon», στα άλλα δύο αγωνίσματα, κολύμβηση και ποδηλατοδρομία, αγωνίστηκαν δύο φίλοι της.
Η Pippa όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει, αλλά κατετάγη στην τρίτη θέση, κατακτώντας και ένα μετάλλιο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)