Την επαναφορά των κινήτρων για τους αθλητές ζήτησε δημόσια ο πρόεδρος της ΕΟΕ

Την επαναφορά των κινήτρων για τους αθλητές αλλά και την παροχή διευκολύνσεων προς τα μέλη της Προολυμπιακής ομάδας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ παρέστη στην ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ στην οποία ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής και έστειλε μήνυμα προς την Πολιτεία για την επαναφορά των κινήτρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενόψει της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου.

Ο κ. Καπράλος τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα να επανέλθουν τα κίνητρα που τόσο απλόχερα είχε δώσει παλιότερα η Πολιτεία, αλλά καταστρατηγήθηκαν από εμάς, τους ίδιους τους ανθρώπους του αθλητικού κινήματος και στη συνέχεια σταμάτησαν να υφίστανται με απόφαση της Πολιτείας, που, για τους δικούς της λόγους, αφού πάτησε στο γεγονός ότι καταστρατηγήθηκαν, αποφάσισε να τα σταματήσει. Είναι αναγκαίο να επανέλθουν σε μία λογική μορφή ώστε να βοηθηθεί γενικότερα όλος ο αθλητισμός. Ειδικά τα νέα παιδιά και οι γονείς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται αλλά και οι αθλητές που καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στα γυμναστήρια και στα γήπεδα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα μαθήματα και τις σπουδές, ακόμα και την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε και στο θέμα των διευκολύνσεων στους αθλητές και τις αθλήτριες της Προολυμπιακής Ομάδας. «Θεωρούμε ότι σήμερα, έξι μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι αθλητές μας, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση εργασίας με το Δημόσιο, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να περικόπτονται οι αμοιβές τους, να παίρνουν άδειες μετά αποδοχών, για να μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα έστω και σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, ώστε να μας εκπροσωπήσουν στο καλύτερο δυνατό βαθμό στο Λονδίνο. Είναι τόσο σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρας μας οι αθλητές μας να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας φέρουν διακρίσεις. Νομίζω ότι η χαρά και η περηφάνια που θα νιώσει ο κάθε Έλληνας, θα είναι το πιο θετικά σημεία της φετινής χρονιάς. Μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από πενήντα αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και είμαι σίγουρος ότι τα μετάλλια που θα έρθουν, θα είναι πολύ περισσότερα από τα τέσσερα μετάλλια που είχαμε πάρει στο Πεκίνο.»

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ. «H E.O.E στάθηκε, στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό της ομοσπονδίας, παρόλο που στεναχωριόμαστε πάρα πολύ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία ζούμε καθημερινά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με τους λίγους πόρους που έχει η Ε.Ο.Ε προσπάθησε να συνδράμει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει το άθλημά σας και ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν παρελθόν και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Ακούγοντας τα όσα είπε ο κ. Μπιτσαξής για την εγκατάσταση του Σχοινιά, είναι πράγματι πολύ σημαντικό που παραδίδεται στον αθλητισμό και έτσι τα δύο αθλήματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ θα βρουν στέγη».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)