Συνεργασία της The North Face, με τον Άρη Θεοδωρόπουλο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ THE NORTH FACE

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

 

Η ομάδα της The North Face, αυξάνεται και πληθύνεται, καθώς στο δυναμικό της εντάσσεται ένας ακόμα αθλητής, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του ορεινού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, η The North Face συνεργάζεται πλέον, με τον επαγγελματία Εκπαιδευτή Ορειβασίας & Αναρρίχησης και Οδηγό Βουνού, Άρη Θεοδωρόπουλο.

 

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος έχει συμβάλλει με το έργο του, στην ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη της Καλύμνου, ως δημοφιλούς αναρριχητικού προορισμού παγκοσμίως. Άλλωστε, στην Κάλυμνο, διοργανώνεται κάθε χρόνο το The North Face Kalymnos Climbing Festival, με την συμμετοχή αθλητών αναρρίχησης από όλο τον κόσμο. Το πάθος του Άρη για εξερεύνηση, καθώς και η εμπειρία και οι γνώσεις του σε θέματα που αφορούν το βουνό, οδήγησαν την κορυφαία στο είδος της, εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού στην ύπαιθρο, The North Face, να συνάψει συνεργασία μαζί του.

 

Από το 1989, διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Παράλληλα, έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού των Ειδικών Δυνάμεων.

 

Ο Brand Manager της The North Face, κ. Μανώλης Μαυροειδής, δήλωσε σχετικά με τη νέα αυτή συνεργασία: «Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για έναν επαγγελματία ορειβάτη και αναρριχητή είναι πολλές. Για το λόγο αυτό, έχουμε αποφασίσει να στεκόμαστε πάντα δίπλα σε ανθρώπους όπως είναι ο Άρης, προκειμένου να τους παρέχουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζονται στις αποστολές τους. Η The North Face συνεχίζει να επενδύει πάντα στοχευμένα σε Βrand Ambassadors που έχουν την εμπειρία και τη γνώση στο χώρο τους, αλλά πάνω απ’ όλα, ασπάζονται την παγκόσμια φιλοσοφία της εταιρείας μας.»

 

 

Σχετικά με την TheNorthFace

Η The North Face, ιδρύθηκε το 1968. Με έδρα το San Leandro, California, η εταιρεία προσφέρει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα στην αγορά για να ολοκληρώσει αναρριχητές, ορειβάτες, snowsport αθλητές, αθλητές αντοχής, και εξερευνητές καθώς και οποιονδήποτε διαθέτει πάθος για πρωτοποριακό στυλ και δεν σταμάτα να εξερευνά. Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται για εξειδικευμένες κατηγορίες όπως ορειβασία, σακίδια πλάτης, είδη σκι & premium αθλητικά είδη.

Official Youtube Link: http://www.youtube.com/user/Explorerssociety

 

Σχετικά με τον Άρη Θεοδωρόπουλο

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος είναι, ίσως, ο πρώτος επαγγελματίας Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού στην Ελλάδα. Το έργο του για την ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας είναι τεράστιο και η δράση του στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκτεταμένη. Στην Ελλάδα έχει ανοίξει εκατοντάδες νέες διαδρομές μοντέρνας αναρρίχησης, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει κλασσικές και έχουν σηματοδοτήσει τη μετέπειτα πορεία του αθλήματος. Στο εξωτερικό έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στις Άλπεις, όπου έχει σκαρφαλώσει διαδρομές εξαιρετικού κύρους από 18 ετών, καθώς και στους Δολομίτες της Β. Ιταλίας, στις Προάλπεις της Ν. Γαλλίας (Verdon), τη Σκωτία, την Ταϋλάνδη και την Ιορδανία. Ακόμα, ασχολείται με το ορειβατικό σκι, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις και καταβάσεις τόσο στα Ελληνικά βουνά, όσο και στις Άλπεις.

Ο Άρης έκανε τα πρώτα του βήματα στο βουνό σε ηλικία 16 ετών, στη Βαράσοβα (1980). Από τότε, η ορειβασία αποτελεί γι’ αυτόν στάση ζωής. Από το 1989, διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Έχει επίσης διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού των Ειδικών Δυνάμεων και έχει διδάξει σε σεμινάρια αναρρίχησης για τους καθηγητές φυσικής αγωγής των ΤΕΦΑΑ και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Από το 1999, ο Άρης αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και συντήρηση της αθλητικής αναρρίχησης στην Κάλυμνο, το νησί-πρότυπο της παγκόσμιας αναρρίχησης. Τέλος, διατηρεί τη στήλη «Ηχώ των Βουνών» στο περιοδικό «Κορφές» από το 1989, ενώ το σημαντικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα τεχνικά εγχειρίδια «Αναρρίχηση» (εκδ. Ανάβαση 2001) και «Ορειβασία» (εκδ. ΕΟΣ Αχαρνών 2007) τα οποία διδάσκονται στη Γυμναστική Ακαδημία. Επίσης έχει γράψει τον αναρριχητικό οδηγό «Βαράσοβα» (1996), και πέντε αναρριχητικούς οδηγούς της Καλύμνου (2000, 2003, 2006, 2008, 2010), ο τελευταίος εκ των οποίων διανέμεται παγκοσμίως και βρίσκεται στην τρίτη του ανατύπωση.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)