Σπύρος Γιαννιώτης: «Πολύ καλή η προετοιμασία»

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο Σπύρος Γιαννιώτης (ΦΩΤΟ). Ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από τη Νότια Αφρική, στην οποία βρισκόταν για προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Σε δηλώσεις του στην ΚΟΕ, ο κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε στην αφρικανική πόλη:

«Έκανα μία πολύ καλή προετοιμασία. Ήταν πολύ σωστή η επιλογή να πραγματοποιηθεί τώρα, αφού ο καιρός εδώ ήταν κακός, ενώ στη Νότια Αφρική ήταν ιδανικός. Επομένως, έκανα παραπάνω χιλιόμετρα και πιο «ποιοτικά» απ’ ότι θα έκανα στην Αθήνα. Ήταν καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε»

Η αγωνιστική δράση δεν σταματά για τον αθλητή του Ολυμπιακού καθώς ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ: «Θέλω να καταφέρω το απόλυτο, όπως έκανα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Στη διοργάνωση θα είναι και ο Λουρντς ο οποίος είναι φαβορί για τους Ολυμπιακούς. Επομένως είναι ένα κίνητρο για μένα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι».

Παράλληλα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εν Ελλάδι προετοιμασία του δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εδώ, πήγαμε στο εξωτερικό. Είναι δύσκολο να ψάχνεις για πισίνα. Πολλές έχουν κρύο νερό και λόγω του καιρού, αρκετές ανοιχτές πισίνες είναι ακατάλληλες. Εμείς προσπαθούμε ενόψει Ολυμπιάδας να καταφέρουμε να βγάλουμε την προετοιμασία και στην Αθήνα όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα για  να φθάσω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τόνισε: «Βέβαια υπάρχει το μετάλλιο στο μυαλό μου. Κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του το κυνηγάει. Θεωρητικά είμαι κοντά στο να το πετύχω έπειτα και τις επιτυχίες μου στο Παγκόσμιο κύπελλο. Κυνηγάω το όνειρό μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι το φαβορί, αλλά είμαι ένα από αυτά. Υπάρχουν κι άλλοι αθλητές όπως ο Τόμας Λουρντς που ανέφερα, ο οποίος είναι σε κορυφαίο επίπεδο και νομίζω θα είναι το φαβορί. Εγώ προσπαθώ να είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου, δηλαδή να κάνω όσο πιο πολλά χιλιόμετρα κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)