ΣΕΓΑΣ : Δημόσια έκκληση για συνάντηση με τον ΓΓΑ

Ο ΣΕΓΑΣ είναι από τις ελάχιστες αθλητικές ομοσπονδίες που το τελευταίο διάστημμα μας εκπλήσσει πάρα πολύ ευχάριστα τόσο για το πάθος με το οποίο αντιστέκεται σε όσους προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα αθλητικά ανυπόληπτη όσο και για την καθημερινή στήριξη στους αθλητές των εθνικών μας ομάδων.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με την οποία δημόσια ονοματίζουν τον ΓΓΑ για εγωιστική και επικίνδυνη στάση. Ελπίζουμε και οι άλλες Ομοσπονδίες να ακολουθήσουν την στάση του ΣΕΓΑΣ.

Μπράβο στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ όσο και στο υπόλοιπο ΔΣ που κρατούν τον ελληνικό αθλητισμό όρθιο και δίνουν καθημερινά μάχες ακόμα και με προσωπικό κόστος.

Δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, με αφορμή την στάση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος δεν βρήκε τον χρόνο επί δύο εβδομάδες τώρα να συναντήσει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.
Ο Βασίλης Σεβαστής κατέβαλε αλλεπάλληλες προσπάθειες τις τελευταίες 15 μέρες, προκειμένου να κλείσει ραντεβού με τον γγΑ και να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, όμως δεν βρήκε ανταπόκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά από συνεχείς και άκαρπες προσπάθειες δεκαπέντε ημερών για συνάντηση με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να απευθύνουμε δημόσια την παράκληση να δεχθεί το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ προκειμένου  να το  ενημερώσει για τα μεγάλα και εκκρεμή οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 διεξάγεται η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ και το γεγονός αυτό καθιστά απόλυτη και επιτακτική την ανάγκη το προεδρείο της ομοσπονδίας να έχει πλήρη και ξεκάθαρη ενημέρωση από τον ΓΓΑ, προκειμένου  να ενημερώσει σωστά τα σωματεία και να παρθούν αποφάσεις.

Ελπίζουμε ότι ο γγΑ θα ανταποκριθεί σε αυτή την έκκληση μέχρι αύριο (Παρασκευή,  23/3) και δεν θα επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι είναι  χολωμένος από τις δηλώσεις αθλητών , προπονητών και της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)