Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Με εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Αναλυτικά δηλώθηκαν :   1200 αθλητές –τριες στον Μαραθώνιο,  1400 αθλητές –τριες στο δρόμο των 10 km,  1800 αθλητές –τριες στο δρόμο των 5 km . Τέλος 1500 μαθητές –τριες θα συμμετάσχουν στα 1000 μέτρα δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος», καθώς και πάρα πολλοί δρομείς κοινωνικής προσφοράς.     Συνολικά 6000 δρομείς κάθε ηλικίας θα ομορφύνουν με την παρουσία τους τον Λευκό Πύργο, που είναι το κοινό σημείο τερματισμού όλων των δρόμων, την Κυριακή 1 Απριλίου του 2012, χαρίζοντας στη Θεσσαλονίκη μας το πιο όμορφο δώρο για την γιορτή των 100 χρόνων της απελευθέρωσής της.  Μεταξύ τους συμμετέχουν επιφανείς αθλητές του αγωνίσματος, όπως οι Παρμάκης Μιχάλης, Τσιούνης Δημήτρης, Τσιανάκας Απόστολος, Σκουλαρίκης Γρηγόρης, Παλάντζας Κωνσταντίνος, Σκουλαρίκη Χαρά, Alina Nituleasa(Pουμανία), Alina Andriana Voicolescu (Ρουμανία), Teklu Geto Metaferia (Αιθιοπία), Suleman Abras Shifa (Αιθιοπία), Habtu Mudesis Yasin (Αιθιοπία), Fantaw Hussen Adem (Αιθιοπία).
Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες αθλητές- τριες κατά αγώνισμα είναι οι παρακάτω :

         Μαραθώνιος              10 χλμ               5 χλμ
TOYΡKIA           ΜΟΛΔΑΒΙΑ                ΗΠΑ
ΣΕΡΒΙΑ            ΤΟΥΡΚΙΑ             ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ             ΙΣΠΑΝΙΑ               ΣΥΡΙΑ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ           ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΒΕΛΓΙΟ            ΑΛΒΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ            ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ            ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ        ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΑΛΒΑΝΙΑ               ΡΩΣΙΑ
IΙΤΑΛΙΑ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Η.Π.Α.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ
ΠΟΛΩΝΙΑ
ΡΩΣΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΝΑΔΑ
ΚΕΝΥΑ
FYROM
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω οι Βαλκανικές χώρες που συμμετέχουν με αθλητές και αθλήτριες τους είναι: 1.  Αλβανία 2.  Βουλγαρία 3. FYROM 4. Μολδαβία 5. Ρουμανία 6. Σερβία 7.Τουρκία
Παράλληλα με τους τερματισμούς των αγώνων οι θεατές που αναμένεται να γεμίσουν την πλατεία του Λευκού Πύργου, θα απολαύσουν το «Ταξίδι στη Χερσόνησο του Αίμου», την συνάντηση των Βαλκανικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χωρών. Τέλος θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας Βαλκανικών αγώνων Μαραθωνίου δρόμου, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νικης, την Τετάρτη 28-03 έως Σάββατο 31-03-2012, όπου θα παρουσιαστούν όλοι οι νικητές Μαραθωνίου Βαλκανικών αγώνων από το 1929 έως σήμερα, όλες οι Ελληνικές συμμετοχές, καθώς και όλες οι διεθνείς διακρίσεις των Βαλκανίων αθλητών στο εν λόγω αγώνισμα.
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)