Προκήρυξη Oρεινού Ημιμαραθωνίου Πηλίου Κένταυρος 2012

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 24 χιλιομέτρων

18 Μαρτίου 2012

Ο Αγώνας
Ο 6ος ορεινός αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Κένταυρος 2012» απόστασης 24 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο στις 18 Μαρτίου του 2012.

Αναλυτική περιγραφή Διαδρομής των 24 χιλιομέτρων

Η διαδρομή ξεκινά από την παραλία της Αγριάς στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Αγριάς, 7 μόλις χιλιόμετρα μετά από τον Βόλο και παραλιακά στον Παγασητικό Κόλπο.

Στην αρχή ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο Αγριάς – Δράκειας για 1000 μέτρα και συνεχίζει δεξιά σε αγροτικό δρόμο για 1600 μέτρα μέσα σε πυκνούς ελαιώνες μέχρι που συναντάμε τον ασφάλτινο δρόμο Λεχώνια – Αγίου Λαυρεντίου. Ακολουθούμε την άσφαλτο για 350 μέτρα και αμέσως μετά τη γέφυρα μπαίνουμε σε καλντερίμι/μονοπάτι το οποίο και ακολουθούμε για 2 χιλιόμετρα μέχρι τον οικισμό Σερβανάτες. Από εκεί τρέχουμε σε αγροτικό δρόμο κακής βατότητας  που μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου γίνεται δύσβατος δασικός δρόμος και φαρδύ μονοπάτι και ανηφορίζει μέχρι τον περιφερειακό δρόμο της Δράκειας.

Τρέχουμε δεξιά στην άσφαλτο για 400 μέτρα και κατηφορίζουμε αριστερά σε αγροτικό δρόμο και τον ακολουθάμε μέχρι την πάνω πλατεία του χωριού. Μέσα στο χωριό τρέχουμε σε παραδοσιακά καλντερίμια μέχρι την κάτω πλατεία. Από εκεί ακολουθούμε το μονοπάτι για τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον ‘Αγιο Δημήτριο (στενό μονοπάτι) και συνεχίζουμε σε φαρδύ μονοπάτι μέχρι τον κεντρικό δασικό δρόμο κάτω από την Αλικόπετρα στα 800 μέτρα υψόμετρο μέχρι την μεγάλη αρδευτική δεξαμενή.

Συνεχίζουμε τρέχοντας σε κατηφορικό φαρδύ μονοπάτι μέχρι την Ανεμούτσα όπου ακολουθούμε τον αγροτικό δρόμο για 500 μέτρα και μετά τον μεγάλο Σταυρό ακολουθούμε μονοπάτι που περνά από το παλιό μοναστήρι και συνεχίζει μέχρι την Αγριά. Τα τελευταία 300 μέτρα οι αθλητές θα τρέξουν στην παραλία της Αγριάς στον κεντρικό δρόμο όπου και θα τερματίσουν.

Πίνακας χιλιομετρικών αποστάσεων
Πίνακες χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 5 χιλιόμετρα καθώς επίσης και σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού και ελέγχου.
Στα τελευταία 5 χιλιόμετρα θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο.

Γράφημα υψομετρικού προφίλ

Χάρτης διαδρομής
Ο χάρτης της διαδρομής θα είναι αποτυπωμένος στο Google earth καθώς και θα υπάρχει και σε έντυπο υλικό που θα μοιραστεί στους αθλητές.

Φωτογραφικό υλικό
Φωτογραφικό υλικό των 5 προηγούμενων αγώνων υπάρχει στο αρχείο. Για το 2009 – 10 & 11 τη φωτογράφηση την έκανε συνεργείο φωτογράφων και είχε την ευθύνη της διανομής του υλικού στους ενδιαφερόμενους. Για τις εκδηλώσεις του 2012 θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς.

Κ α ν ο ν ι σ μ ο ί

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον 6ο ορεινό αγώνα δρόμου 24 χλμ Πηλίου με την επωνυμία «Κένταυρος 2012» έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού.

Κατηγορίες
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι δύο,
• Κατηγορία ανδρών : άνω των 18 ετών
• Κατηγορία γυναικών: άνω των 18 ετών

Χρόνος διεξαγωγής
Η γραμματεία θα λειτουργεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στην παραλία της Αγριάς μπροστά το μνημείο «Ηρώων» από τις 09:00 έως τις 11:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την παραλία στην Αγριά στις 12:00 στις 18 Μαρτίου 2012 και οι απονομές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, στην παραλία της Αγριάς το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 16:00.

Χρονικό όριο αποκλεισμού
Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης για κάθε αθλητή είναι οι 4 ώρες. Έγκυροι θεωρούνται οι αθλητές που τρέξουν μέσα στα πιο πάνω χρονικά όρια.

Αριθμοί αθλητών
Ο κάθε αθλητής και αθλήτρια οφείλει να φέρει το νούμερο του αγώνα της διοργάνωσης σε διακριτή εμφανή θέση στο μπροστινό μέρος και στο ύψος του κορμού (από τη μέση μέχρι το στήθος). Αθλητής που τρέχει χωρίς νούμερο δεν δικαιούται τροφοδοσία και υδροδοσία από τους σταθμούς υποστήριξης και αποβάλλεται από τη διοργάνωση.
Στο νούμερο κάθε αθλητή αναφέρεται το όνομα και το επώνυμο καθώς επίσης δύναται να αναφέρονται οι διοργανωτές και χορηγοί του αγώνα.

Σήμανση διαδρομής
Η διαδρομή των αγώνων θα είναι πλήρως και εμφανώς σημαδεμένη. Χαρακτηριστική κόκκινη μπογιά (κυρίως στις διασταυρώσεις) και μεγάλη έγχρωμη κορδέλα μήκους ενός μέτρου, θα καθορίζουν τη διαδρομή και θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες από την εκκίνηση έως τον τερματισμό.
Σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν και δείκτες, οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες και για την κατεύθυνση της διαδρομής.

Εξωτερική βοήθεια

Απαγορεύεται κάθε μορφής εξωτερικής βοήθεια (που έχει σκοπό την προώθηση αθλητή) σε αθλητές και αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε αθλητής που δέχεται εξωτερική βοήθεια με δόλο και σκοπιμότητα θα ακυρώνεται από τη διοργάνωση.

Εξοπλισμός
Υποχρεωτικός εξοπλισμός δεν καθορίζεται από τη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και ανεφοδιάζονται από τη διοργάνωση στα σημεία ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας.
Από τη διοργάνωση συνιστάται ο πιο κάτω εξοπλισμός:
• Αθλητικά trail running παπούτσια,
• Τεχνικά ρούχα δρόμου,
• Καπέλο ή μπαντάνα για τον ήλιο
• Μικρό σακίδιο πλάτης με υδροδοχείο μισού λίτρου,
• Ενεργειακές μπάρες,
• Ελαστικό επίδεσμο

Απορρίμματα
Όλοι οι αθλητές / αθλήτριες που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Από τη διοργάνωση προβλέπονται σακούλες και καλάθια απορριμμάτων σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ελέγχου. Μετά τη λήξη του αγώνα όλες οι σακούλες και καλάθια απορριμμάτων θα απομακρύνονται από τη διοργάνωση.

Κίνηση στο μονοπάτι
Η διαδρομή του αγώνα «Κένταυρος 2012» έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από τις διαδρομές των προηγούμενων διοργανώσεων (2007-08-09 &10). Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνεται στην παραλία του χωριού Αγριά του ομώνυμου δήμου. Η διαδρομή του 2012 έχει κατά 30% μονοπάτι/καλντερίμι, 65% δασικό δρόμο και 5% ασφάλτινο δρόμο.

Για το λόγω αυτό η διοργάνωση επισημαίνει: Ένα μεγάλο μέρος των μονοπατιών καλύπτεται από καλντερίμια (κλασικό Πηλιορείτικο στυλ). Η δομή και τα υλικά των καλντεριμιών τα καθιστούν δύσκολα και τεχνικά στο τρέξιμό τους ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια.

Σταθμοί τροφοδοσίας
Κατά τη διάρκεια του αγώνα «Κένταυρος 2012» θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού ανά 6 χιλιόμετρα περίπου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί

Σταθμοί ελέγχου
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί ελέγχου σε σταθμούς και κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης.

Ενστάσεις
Κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση που αφορά τη δική του συμμετοχή του, την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα του στην διοργάνωση.

Τροποποίηση διαδρομής
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, (μειώσει, αυξήσει, αλλάξει) μέρος της διαδρομής, όταν οι καιρικές ή άλλες συνθήκες το επιβάλλουν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές το αργότερα μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα..

Χρηματικά έπαθλα
Χρηματικά έπαθλα στον αγώνα «Κένταυρος 2012» δεν θα υπάρχουν.

Κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα
Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελα. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους.

Ασφάλιση των αθλητών
Η διοργάνωση θα έχει ασφαλίσει όλους τους συμμετέχοντες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τροποποίηση κανονισμών
Η διοργάνωση δύναται να κάνει τροποποίηση των κανονισμών και να την ανακοινώσει στους ενδιαφερόμενους το αργότερα μέχρι και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Συμμετέχοντες επόμενου αγώνα

Λίστα με τους συμμετέχοντες θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα ενημερώνεται τακτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στον αγώνα.

Ιστορία

Πότε ξεκίνησε
Οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος με την επωνυμία «Κένταυρος» ξεκίνησαν την άνοιξη του 2007.
Το μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές και φίλους του χώρου μας ώθησαν στο να αναλάβουμε την ευθύνη να οργανώσουμε και να φέρουμε σε πέρας μια μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση στο πανέμορφο και μοναδική φυσικό περιβάλλον του Πηλίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Από τη διοργάνωση προτείνονται τα πιο κάτω ξενοδοχεία στην  ευρύτερη περιοχή  του αγώνα:
Στην Αγριά τα:
Hotel Μπάλλας με τηλέφωνο 24280 92926
Αριθμός Δωματίων: 10
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-ΔεκΠεριγραφή
Το Ξενοδοχείο Ballas στην περιοχή Αγριά είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις μοντέρνες παροχές που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας
Εξοπλισμός Δωματίου: Ντουζιέρα, Κεντρική Θέρμανση, Τηλεόραση, Μπαλκόνια/Βεράντα.

Αθανασάκης 24280 92449
Αριθμός Δωματίων: 8
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
Εξοπλισμός Δωματίου: Ντουζιέρα, Κουζίνα εξοπλισμένη, Τηλεόραση, Μπαλκόνια/Βεράντα.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: Κήπος, Επιτρέποντε κατοικίδια, Δωμάτιο Πρωινού.

Barbara 24280 92367
Αριθμός Δωματίων: 10
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
Περιγραφή: Οι εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου που λειτουργεί όλο το χρόνο δίνουν στον πελάτη την αίσθηση της σπιτικής ζεστασιάς ενώ παράλληλα μπορεί να θαυμάσει στους κοινόχρηστους χώρους του μοναδικά μουσειακά εκθέματα.
Από το Αεροδρόμιο: 20km, Από το Λιμάνι: 8km, Από το Νοσοκομείο: 8km.
Εξοπλισμός Δωματίου: Κλιματιζόμενο, Παντόφλες και Ρόμπα μπάνιου, Ντουζιέρα, Κεντρική Θέρμανση, Πυρασφάλια, Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Δορυφορική Τηλεόραση, Χρηματοκιβώτιο, Σύστημα Μουσικής, Mini-Bar.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: 1 Μπάρ, 1 Καφενείο, Parking, Garage, Κήπος, 1 Snack Bar(s).

Valis Resort 5* 24280 97260
Περιγραφή: Το Valis Resort είναι μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα, που άνοιξε τις πύλες της στην γραφική παραλία Αγριά. Το πολυτελές ξενοδοχείο δημιουργήθηκε για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε πολυτελές περιβάλλον με στυλ και εξαιρετικές Υπηρεσίες.
Από το Λιμάνι: 6km, Από το Νοσοκομείο:5km.
Εξοπλισμός Δωματίου: Κλιματιζόμενο, Ντουζιέρα, DVD, Πυρασφάλια, Στεγνωτήρας μαλλιών, Jacuzzi, Τηλέφωνο, Δορυφορική Τηλεώραση, Χρηματοκιβώτιο, Σύστημα Μουσικής, Συνδεση Ιντερνετ, Mini-Bar.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: 1 Μπάρ, Αιθουσα Συνεδρίων, Parking, Αίθουσα ψυχαγωγίας, Αίθουσα Γυμναστικής, 1 Εσωτερική θερμενόμενη Πισίνα, 1 Αίθουσα, 1 Μπάρ Πισίνας, 2 Εστιατόριο, Καταστήματα, Spa, 1 Πισίνα.

Στα Καλά  Νερά τα:
Πήγασος με τηλέφωνο 6977594314 κύριο Γιάννη Βασδέκη
Αριθμός Δωματίων: 8
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-ΔεκΠεριγραφή
Το Ξενοδοχείο Pegasus βρίσκεται στην περιοχή Καλά Νερά, κοντά στο γραφικό Πήλιο, Κοντά στην Παραλία.
Εξοπλισμός Δωματίου: Κλιματιζόμενο, Ντουζιέρα, Κεντρική Θέρμανση, Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Μπαλκόνια/Βεράντα.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: 1 Καφενείο, 1 Αίθουσα, Δωμάτιο Πρωινού.

La Luna με τηλέφωνο 6972423709 κυρία Πόπη Βουρούκη
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
ΠΑΡΟΧΕΣ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:  Κεντρική θέρμανση, κλιματισμός, κοινόχρηστη τουαλέτα, κοινόχρηστο μπαλκόνι με θέα στην θάλασσα, τηλέφωνο.
ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Τηλεόραση, τηλέφωνο, internet, θέρμανση, κλιματισμός, κουζίνα, ψυγείο, μπάνιο, στεγνωτήρας μαλλιών, μπαλκόνι, χρηματοκιβώτιο, καθαρισμός, αλλαγή κλινοσκεπασμάτων.

Nirvana με τηλέφωνο 6974088761 κύριο Απόστολο Βαρδάκη
Αριθμός Δωματίων: 20
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
Εξοπλισμός Δωματίου: Κλιματιζόμενο, Ντουζιέρα, Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Δορυφορική Τηλεώραση, Μπαλκόνια/Βεράντα.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: 1 Καφενείο, Κήπος, Πανοραμική θέα.

Στα Χάνια τα:
Ξενοδοχείο Πλειάδες – Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Ευρωμεσογειακή Κτηματική και Ξενοδοχειακή ΑΕΣΕ
Τ.Θ. 1145 – Τ.Κ. 38110 – ΒΟΛΟΣ
Τηλ & Fax: 0030 2428074211

Πηλέας 24280 96431
Αριθμός Δωματίων: 13
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
Περιγραφή: Το ξενοδοχείο Πηλέας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό Χάνια του Πηλίου και παρέχει υχηλού επιπέδου υπηρεσίες διαμονής. Είναι περίπου 20 χλμ. από τον Βόλο.Είναι μια πρόσφατα ανακαινισμένη επιχείρηση στο υψηλότερο σημείο των χανίων.
Εξοπλισμός Δωματίου: Παντόφλες και Ρόμπα μπάνιου, Ντουζιέρα, Πυρασφάλια, Ψυγείο, Jacuzzi, Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Σύστημα Μουσικής.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: 1 Καφενείο, Parking, Αίθουσα ψυχαγωγίας, Αίθουσα Γυμναστικής, Garage, Κήπος, 1 Αίθουσα, Πανοραμική θέα. Επιτρέποντε κατοικίδια, Playground, 1 Εστιατόριο, Roof Garden, Υπηρεσία δωματίων, Skiing.

Μάνθος 24280 96402
Αριθμός Δωματίων: 44
Περίοδος Λειτουργίας: Ιαν-Δεκ
Περιγραφή: Το ξενοδοχείο Manthos Hotel Pelion, στα Χάνια, ιδρύθηκε το 1910, ανακαινίστηκε το 2009 & συνεχίζει μέχρι σήμερα λειτουργώντας καθημερινά όλο το χρόνο. Σε υψόμετρο 1200μ πλαισιωμένο από πυκνό δάσος οξιάς, είναι το πέρασμα από το Δυτικό στο Ανατολικό Πήλιο.
Εξοπλισμός Δωματίου: Μπάνιο/Ντουζιέρα, Κεντρική Θέρμανση, Στεγνωτήρας μαλλιών, Τηλεόραση, Τηλέφωνο, Χρηματοκιβώτιο, Μπαλκόνια/Βεράντα, Τζάκι.
Υπηρεσίες Ξενοδοχείου: Μπάρ, Γήπεδο Μπάσκετ, Αίθουσα ψυχαγωγίας, Αίθουσα Γυμναστικής, Κήπος, Παιδική Χαρά, Εστιατόριο, Πισίνα, Volleyball, Sauna, Δωμάτιο Πρωινού.

Χάνι του Ζήση 24280 96426

Τασία 24280 96323

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Τσιόβολος Δημήτρης 6942690782

Κάθε αθλητής/τρια αναλαμβάνει μόνος του να ‘κλείσει’ και πληρώσει το δωμάτιό του.

Επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές με σεβασμό στη φύση και με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας με το ορεινό τρέξιμο στο Πήλιο. Την ευθύνη της διοργάνωσης των αγώνων 2007, 2008, 2009 είχε η σχολή υπαίθριων αθλημάτων www.magitsis.grτου Νίκου Μαγγίτση. Την ευθύνη της διοργάνωσης των αγώνων 2010 είχε η σχολή υπαίθριων αθλημάτων www.magitsis.gr του Νίκου Μαγγίτση και η ιστοσελίδα www.dromeasclub.gr.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)