Παρουσίαση προιόντος : Specialized Purist

Κείμενο : Αλέξανδρος Ιωαννίδης (Αναδημοσίευση από icycling.gr) Μία από τις πρώτες δοκιμές προϊόντων στο iCycling.gr αφορούσε το κορυφαίο παγούρι της Camelbak, Podium. Το 2008 που πρωτοπαρουσιάστηκε, αποτέλεσε πραγματική καινοτομία, περισσότερο γιατί προσέφερε απλούστερη χρήση εξαλείφοντας την μία από τις δύο βασικές κινήσεις που χρειάζεται να κάνει ένας ποδηλάτης ώστε να πιει νερό από το παγούρι του: Το τράβηγμα του στομίου. Ναι, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μας άρεσαν πάρα πολύ, αλλά ή ευκολία του Podium ήταν που το έχρισε “Βασιλιά των Παγουριών”. Παρά τα ένα-δύο θεματάκια που εντοπίστηκαν μέσα στον πρώτο χρόνο χρήσης τους, ακόμη χρησιμοποιώ τα παγούρια που αγόρασα πριν από τρία καλοκαίρια, άρα το ελαφρά αυξημένο κόστος τους σε σχέση με τα συμβατικά, έχει αποσβεστεί πολλάκις!

Κανείς δεν βασιλεύει για πάντα όμως. Ο σφετεριστής του θρόνου μπορεί να άργησε λίγο, άλλα ήρθε. Μελέτησε καλά τον αντίπαλο του μαθαίνοντας τις δυνάμεις και αδυναμίες του, και τώρα διεκδικεί τη θέση του στις παγουροθήκες μας. Λοιπόν, τι εστί “Purist”;

  • Δοχείο: Διαθέσιμο σε δύο μεγέθη -και κάμποσα χρώματα- 26oz (770ml) και 22oz (650ml) αποτελείται από Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας ευρέως γνωστό ως LDPE, ιδιαίτερα μαλακό για να το ζουλάτε χωρίς δύναμη. Το υλικό του χαρακτηρίζεται ως BPA-free, δηλαδή οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά έχουν απομακρυνθεί και το προϊόν είναι απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο για χρήση με ποτά-τρόφιμα. Το μελάνι που έχει χρησιμοποιηθεί για τις εκτυπώσεις πάνω στο παγούρι δεν βασίζεται σε διαλύτες (ωρίμανση UV) και έχει έγκριση CPSC. Η αποκλειστική τεχνολογία Purist που έχει εφαρμοστεί στο υλικό, δεν του επιτρέπει να συγκρατεί γεύση ή χρώμα από το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε. Το “Big Mouth” στόμιο του δοχείου είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν παγάκια ή να προσθέσετε με άνεση σκόνη για ισοτονικό ποτό. Η διάφανη “ρήγα” καθ’ ύψος του δοχείου κάνει ορατή τη στάθμη του ποτού σας.
  • Καπάκι: Το καπάκι του Purist βιδώνει πάνω στο δοχείο και δεν επιτρέπει διαρροές, σε αντίθεση με πολλά παγούρια που παρουσιάζουν φτωχές ανοχές υλικών και στάζουν μόλις βρεθούν σε οριζόντια θέση. Το κεντρικό του τμήμα είναι διάφανο και μόλις το αφαιρέσετε, μπορείτε να διακρίνετε και το παραμικρό ίχνος βρωμιάς ώστε να το καθαρίσετε.
  • Στόμιο: Ότι μας άρεσε στο Camelbak Podium, στο Purist έχει απλοποιηθεί για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Η “απασφάλιση” του στομίου Watergate δε χρειάζεται να γίνει πριν ξεκινήσετε να πίνετε, αν φέρνοντας το παγούρι στο στόμα σας ανακαλύψετε πως ξεχάσατε να ανοίξετε το στόμιο του πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας, απλά το τραβάτε με τα δόντια σας όπως θα κάνατε σε ένα συμβατικό παγούρι. Πίνετε το ποτό σας και επιστρέφετε το παγούρι στην παγουροθήκη. Ακόμη και αν το γυρίσετε ανάποδα, δεν θα στάξει (εκτός αν το ταρακουνήσετε ανάποδα). Η ροή του υγρού είναι άκρως ικανοποιητική ακόμη και για τους πιο διψασμένους. Όταν έρθει η ώρα για εκτεταμένο καθαρισμό, δε θα δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε το στόμιο από το καπάκι. Τρίψτε το όμως με ένα μαλακό σφουγγάρι, γιατί αν το χαράξετε, οι χαρακιές θα αποτελέσουν μελλοντικές εστίες μικροβίων.

Στην πράξη

Το Purist προσφέρει όλα όσα υπόσχεται. Αν πίνατε το νερό σας από ένα γυάλινο ποτήρι, δε θα καταλαβαίνατε καμία διαφορά από το μαγικό αυτό παγούρι. Αν ξεχάσετε μέσα το νερό ή ισοτονικό σας για 2-3 μέρες, δεν πρόκειται ούτε να βρείτε το Purist γεμάτο μούχλα, ούτε αυτό θα έχει απορροφήσει τη γεύση του ποτού σας. Το νερό, ακόμη και μετά από πολλές ώρες δεν έχει γεύση πλαστικού. Καθαρίζεται με άνεση και είναι σχεδιασμένο για πολυετή χρήση. Το στόμιο του είναι το ευκολότερο που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου και γενικά δεν μπόρεσα να φανταστώ τι παραπάνω θα ήθελα από ένα παγούρι. Δίνω στο Purist 10/10 αβίαστα, θεωρώντας ότι βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε ο προηγούμενος “Βασιλιάς”, πηγαίνοντας όμως ακόμη παραπέρα. Όπως και ο ελαφρώς ακριβότερος προκάτοχος του θρόνου, θα αποσβέσει πολλάκις τα €10 (ανεξαρτήτως μεγέθους) που θα δώσετε για την αγορά του άρα και δεν θα ήταν δίκαιο να το αποκαλέσουμε ακριβό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον επίσημο αντιπρόσωπο της specialized στην Ελλάδα :

Kassimatis Cysling- Υπεύθυνος επικοινωνίας : κ. Νίκος Κασσιμάτης, διευθυντής πωλήσεων

Τηλ. επικοινωνίας : 210-4122596

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)