Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2014

188 ποδηλάτες-τριες στην Καλαμπάκα,

για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου

 

128 ΑΝΔΡΕΣ, 28 ΝΕΟΙ, 32 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ 45 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2014, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Νέων Ανδρών, το οποίο θα γίνει από αύριο Παρασκευή (27 Ιουνίου 2014) έως και την Κυριακή, στην Καλαμπάκα.

 

Διοργανώτρια είναι φυσικά η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η συμμετοχή φθάνει τους 188 ποδηλάτες και ποδηλάτριες (128 Άνδρες, 28 Νέοι Άνδρες και 32 Γυναίκες), από 45 σωματεία όλης της χώρας.

 

Ένα τριήμερο που αναμένεται ιδιαίτερα έντονος συναγωνισμός, μια και θα μετέχουν στην διοργάνωση τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, διεκδικώντας τις θέσεις στο βάθρο, αλλά και η μεγάλη ευκαιρία των νέων αθλητών να ξεχωρίσουν.

 

Τα 45 σωματεία που μετέχουν στην φετινή διοργάνωση είναι:

Cermain Saisson Aisne, Team U Nantes Atlantique, U.C. Aubenas France, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως Λευκωσίας, Α.Ε.Κ., Α.Ο. Αίολος, Α.Ο. Θησέας, Α.Ο. Ολυμπιακός Π.Χ., Α.Π.Ο. Ακτίνα, Α.Π.Ο. Κορωπίου, Α.Π.Σ.Π. Άσσος, Α.Σ. Άκρατος, Α.Σ.Ο Ποδηλάτης, Α.Σ. Πρωτέας, Α.Σ. Χίλια Δένδρα, Β.Α.Ο., Γ.Σ. Διαγόρας, Κορινθιακός Π.Ο., Μεσόγειος Α.Ο., Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, Ο.Φ. Ποδηλάτου Ιωαννίνων, ΟΠ.Τ.ΤΡ.Ο. Ιπποκλής, Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Σ. Πηνειός, Π.Α.Σ.ΤΡ. Ασκληπιός, Π.Γ.Σ. Λάρισας, Π.Ο. Βέλος, Π.Ο.Η. Κάστρο, Π.Ο. Καρδίτσας, Π.Ο. Λάρισας, Π.Ο. Πατρών, Π.Ο. Τρίπολης, Π.Ο.Χ. Τάλως, Π.Σ.Κ. Θράκας Ιππέας, Π.Σ. Κορωπίου, Π.Σ. Κρόνος, Π.Σ.Ξ. Ο Πήγασος, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΠΑΣ Ερμής Μαρκ. Μεσογαίας, Πελοτόν Π.Ο.ΗΡ.ΑΤ., ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγρ., Ροδήλιος Π.Ο. Ρόδου, Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής, Σπαρτιατικός Γ.Σ. και Π.Ο. Βόλος.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος:

 

Αύριο Παρασκευή (27 Ιουνίου 2014)

  • 11:30-13:00 (Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας): Επικύρωση των Συμμετοχών, διανομή των αριθμών του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης (όλων των κατηγοριών) και του αγώνα Αντοχής Γυναικών – Ανδρών
  • 13:00 (Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας): Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Σωµατείων
  • 16:00: Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών (24,7 χλμ.). Εκκίνηση από το γήπεδο Σαρακήνας και τερματισμός στην Καλαμπάκα.
  • 16:30: Ατομική Χρονομέτρηση Νέων (39,6 χλμ.). Με εκκίνηση και τερματισμό το γήπεδο Σαρακήνας.
  • 17:30: Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών (39,6 χλμ.). Με εκκίνηση και τερματισμό το γήπεδο Σαρακήνας.
  • 20:20: Απονομές Επάθλων

 

Μεθαύριο Σάββατο 28.06.2014

  • 15:30-20:00: Αγώνες ∆ρόµου Αντοχής Νέων Ανδρών (147,2 χλμ.) & Γυναικών (89,8 χλμ.). Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα δοθεί από την πλατεία Δημουλά, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.
  • 20:00: Απονομές Επάθλων

 

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

  • 08:30-12:30: Αγώνας ∆ρόµου Αντοχής Ανδρών (147,2 χλμ.). Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Δημουλά, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.
  • 12:45: Απονομές Επάθλων

 

Summary
Cycling Championships
Article Name
Cycling Championships
Description
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2014
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)