Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διάθλου 2012

Η αξιοπιστία ενός μέσου ενημέρωσης κρίνεται σε κάθε άρθρο και σε κάθε ρεπορτάζ. Εμείς δεν πρόκειται να αναπαράγουμε την ξύλινη γλώσσα και τα ρεπορτάζ «Με απόλυτη επιτυχία…».

Εμείς αγαπάμε το τρίαθλο και δεν παραχωρούμε την ιστοσελίδα μας σε κανέναν για να κάνει την δική του προπαγάνδα. Είμαστε απόλυτα ανεξάρτητοι και περιγράφουμε αυτό που βλέπουν οι συνεργάτες μας, οι οποίοι κάνουν πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Στόχος μας η ανάπτυξη του αθλήματος, που αυτή την στιγμή δείχνει ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο από πρωτοβουλίες ιδιωτών. Θα είμαστε αυστηροί αλλά θεωρούμε ότι είμαστε απόλυτα δίκαιοι.

Η συντακτική ομάδα του Triathlonworld.gr συνεχώς μεγαλώνει και έτσι τα ρεπορτάζ από τους αγώνες θα γίνονται όλο και πιο ολοκληρωμένα και αντικειμενικά. Οποιος στείλει την άποψή του εμείς θα την δημοσιεύσουμε, εφόσον το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής δεν είναι χυδαίο, προσβλητικό ή συκοφαντικό κατά ενός ή περισσοτέρων προσώπων. Στόχος η πλήρη αποτύπωση της αλήθειας, που μετά από αυτά που διαβάσαμε ως ρεπορτάζ από τον αγώνα Διάθλου σε σχέση με αυτά που είδαμε, νομίζουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να την βάλλουν σε γύψο.

Ο αγώνας Διάθλου που υποτίθεται ήταν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου είχε πάρα πολλά προβλήματα και εάν κάποιος θέλει να γράψει ένα ρεπορτάζ οφείλει να είναι στον αγώνα και να γυρίσει όλη την διαδρομή και να δει τι πραγματικά συνέβαινε. Τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ευχάριστα τόσο αγωνιστικά όσο και διοργανωτικά. Αγωνιστικά φάνηκε για ακόμα μία φορά το πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Greek Cup Series : Είμαστε Ελληνες και όχι Greeks.

Τώρα που δεχόμαστε έναν πόλεμο αξιοπιστίας ως χώρα και μας «πυροβολούν» από παντού δεν γίνεται να αποκαλούμαστε μόνοι μας με το πολύ προσβλητικό Greeks. Ζητούμε την άμεση αλλαγή του Greek Cup Series σε Hellenic Cup. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ακόμα και ο Χίτλερ πριν να γίνει πολύ έντονη η αντίσταση των Ελλήνων μας αποκαλούσε με θαυμασμό «Ελληνες» και ύστερα όταν η αντίσταση του είχε προκαλέσει πολλές απώλειες έχοντας την επιθυμία να μας υποτιμήσει μας αποκαλούσε “griechisch…”

Σε ένα κύπελλο Τριάθλου πρέπει οι αγώνες να είναι τριάθλου και μόνο Ολυμπιακής απόστασης και sprint. Δίαθλα, aquathlon και long distance έχουν άλλους αθλητές. Ο Αντρέας Αρβανίτης που τόσο κριτική έχει δεχθεί τα είχε οργανώσει πολύ καλύτερα…ίσως γιατί ήξερε ότι πρέπει να ακούσει κάποιους ανθρώπους.

 

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Διάθλου:

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν ήταν πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο από πλευράς επιπέδου όσο και από πλευράς πανελλήνιας εκπροσώπησης. Δεν συζητάμε κάν για εικόνα αθλήματος. Ειλικρινά αναπολήσαμε άλλες εποχές Αναβύσσου…

 

Drafting

Σε μία κλειστή διαδρομή όπως αυτού του ελληνικού οι κριτές με τις μοτοσικλέτες αντί να συνοδεύουν τους πρώτους αθλητές θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του κανόνα drafting. Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε φαίνεται ο αθλητής που είναι κολλημένος στην ρόδα του Κώστα Μυλωνά. Είδαμε στην ρόδα του Γιώργου Αλυφαντή συνεχώς κολλημένο αθλητή και φυσικά ακούσαμε τις διαμαρτυρίες αθλητών προς κριτές που απλά απαντούσαν στους αθλητές “Τί να κάνω;” για να λαμβάνουν την πολύ αποστομωτική απάντηση “Ακύρωσέ τον κλέβει ξεδιάντροπα”.

Ασφάλεια αθλητών

Είναι τόσο δύσκολο πριν την επιλογή της ώρας έναρξης του αγώνα να ρωτήσουν εάν υπάρχει κάποια άλλη εκδήλωση την ίδια ώρα; Τα αυτοκίνητα που έμπαιναν για να πάμε στο γήπεδο του Εθνικού αμέτρητα τόσο από την είσοδο της Αλίμου (όπου ευγενέστατα ο Αντρέας Γαλανός προσπαθούσε φιλοτιμα να τους πείσει να κινούνται στο άλλο ρεύμα) όσο και από την είσοδο της Ποδειδώνος (όπου δεν υπήρχε κανένας).Δυστυχώς οι κριτές δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Είδαμε 3 κριτές μέσα σε αυτοκίνητο να «προφυλάσσονται» από το κρύο. Είναι επιεικώς απαράδεκτο όταν μάλιστα στo φυλάκιο εισόδου της Ποσειδώνος έβγαιναν γονείς και περαστικοί για να σταματήσουν τα αυτοκίνητα που έμπαιναν βιαστικά στην διαδρομή του αγώνα για να πάνε στον γήπεδο του Εθνικού.

Αγωνιστικό

Πέρα από τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη και την Λουκία Λουκοπούλου το χάος; O Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος απών καθώς είναι απογοητευμένος από την όλη την αντιμετώπιση και την  έλλειψη υποστήριξης, ο Σπύρος Γκοτζιάς βγήκε δεύτερος αν και ένα μήνα λόγω των υποχρεώσεών του στην Σχολή ευελπίδων ήταν απροπόνητος, ο Γιώργος Αλυφαντής δείχνει να μην έχει κίνητρο….Θλίψη, ειλικρινά θλίψη. Ουσιαστικά δεν υπάρχει εθνική ομάδα Τριάθλου και αυτό είναι που μας πληγώνει πιο πολύ από οτιδήποτε.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)