Πέμπτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού TriathlonWorld

Το πέμπτο (5ο) τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού TriathlonWorld θα κυκλοφορήσει στις 15 Αυγούστου. Θα έχει αφιέρωμα στο «Πως μπορεί κάποιος να γίνει καλύτερος Τριαθλητής». Είτε είστε αρχάριος, μεσαίου επιπέδου αθλητής ή προχωρημένος θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Για να γίνει κάποιος καλύτερος σε οποιοδήποτε τομέα στην ζωή θα πρέπει να θέλει να αλλάξει. Να αλλάξει συνήθειες, νοοτροπία, τρόπος προσέγγισης… Ετσι ξεκινάμε το αφιέρωμά μας για τα βασικά στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτή την αλλαγή νοοτροπίας. Για ακόμα μία φορά εστιάζουμε στο θέμα της επιλογής του προπονητή. Εξηγούμε πως μπορείτε να επιλέξετε προπονητή ο οποίος είναι κατάλληλος για εσάς. Δεν υπάρχει ο τέλειος προπονητής. Υπάρχει ένας κατάλληλος προπονητής για τον κάθε τύπο αθλητή. Διαβάστε προσεκτικά και διαμορφώστε τα σωστά κριτήρια επιλογής. Ενας καλός προπονητής μπορεί να σας “απογειώσει” αθλητικά και αντίστροφα.

 

Απομονώσαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που στερούν την πρόοδο των περισσοτέρων αθλητών στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο και σας παραθέτουμε απλές συμβουλές.Επίσης οι καλύτεροι ελληνες προπονητές του Τριάθλου μας μεταφέρουν την εμεπιρία τους και μας προστατεύουν από τον καταιγισμό παραπληροφόρησης που δεχόμαστε καθημερινά από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το άθλημά μας.Κεντρικό θέμα σε αυτό το θέμα είναι η επιλογή του εξοπλισμού και η σωστή χρήση αυτού. Πως να επιλέξω το ποδήλατο μου; Πως θα καθήσω πάνω σε αυτό; Πως να επιλέξω τα ρούχα που θα τρέξω στον αγώνα; Πως να επιλέξω το wetsuit;

Για ακόμα μία φορά οφείλω νε ευχαριστήσω την κα. Χαραμουντάνη που αφιλοκερδώς μας στήνει όλο το περιοδικό με την δική της μοναδική αισθητική και άριστη γνώση του αθλήματος, την κα. Φιλαλήθη που επεξεργάζεται τα κειμενά μας καθώς και όλους του συνεργάτες- αρθρογράφους του περιοδικού για την στήριξη στο άθλημα κυρίως και στο περιοδικό δευτερευόντως.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)