Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στον 1ο Αγώνα δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου!

Ο  1ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.  Πλήθος δρομέων κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου δίνοντας μοναδική ζωντάνια στην πόλη. Οι  συμμετοχές ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, αφού περισσότερα από 800 άτομα έδωσαν το παρόν. Συγκεκριμένα ανά διαδρομή σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα τερμάτισαν : 127 αθλητές στα 1200μ (παιδιά),  83 αθλητές στα 4 χλμ. και 457 αθλητές στα 10 χλμ.  Παράλληλα υπήρχαν πολλοί αθλητές μικροί και μεγάλοι που πήραν μέρος στις διαδρομές  χωρίς χρονομετρητές και νούμερα, άλλοι για να προπονηθούν άλλοι για να χαρούν την όμορφη Ρεματιά Χαλανδρίου.

 

Η δημοτική αρχή, οι παλιοί αθλητές και πρωταθλητές του δήμου, οι εθελοντές καθώς και όλοι όσοι ήρθαν είτε να αγωνιστούν είτε να παρακολουθήσουν τους αγωνιζόμενους συνέβαλαν στο να γίνει μια πραγματική γιορτή για τη πόλη του Χαλανδρίου.  Ουσιαστική ήταν φυσικά και η συμβολή των χορηγών που ήταν οι εταιρίες Chiquita και Wind και o χορηγός επικοινωνίας ο SKAI 100.3.

Η μεγάλη συμμετοχή, το πολύ όμορφο κλίμα, η απήχηση στον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και η πολύ όμορφη διαδρομή γύρω από τη ρεματιά του Χαλανδρίου καθιστούν τη διοργάνωση ίσως το γεγονός της χρονιάς για το Χαλάνδρι.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αθλητισμός & Περιβάλλον της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης  της ΕΟΕ, με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθούν έργα ανάδειξης και προστασίας της ρεματιάς του Χαλανδρίου.

ΟΔήμος Χαλανδρίου θεωρεί χρέος να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες,  τους εθελοντές και όλους όσους βοήθησαν και δίνουμε το ραντεβού μας για τον  2ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)