Νόρα Δράκου: «Ο στόχος μου είναι στο Ευρωπαικό και τους Ολυμπιακούς»

Με τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές επέστρεψε η Νόρα Δράκου (ΦΩΤΟ) στην Ελλάδα, έπειτα από τη συμμετοχή της στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ VII Circuito Open Comunidad της Μαδρίτης. Συγκεκριμένα στους αγώνες του Σαββάτου η Νόρα επικράτησε στα 50μ. ύπτιο και 50μ. ελεύθερο με επιδόσεις 29.66 και 25.93 αντίστοιχα, ενώ την Κυριακή βγήκε πρώτη στα 50μ. πεταλούδα με επίδοση 28,01 και δεύτερη στα 100 μ. ελεύθερο με 56.99.

Για τις επιδόσεις της η κολυμβήτρια του ΝΟ Πατρών δήλωσε: «Από πλευράς επιδόσεων δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Όμως είχα μεγάλο φόρτο λόγω προπονήσεων και δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ. Ήθελα ένα χρόνο μικρότερο από 56’’ στο ελεύθερο, έκανα 56.99, ο οποίος είναι αρκετά καλός για τώρα. Σίγουρα είναι θετικό να σημειώνω πρωτιές στο εξωτερικό. Όμως, τα μίτινγκ αυτά τα θεωρώ περισσότερο ως τεστ για να βλέπω την ετοιμότητά μου. Ο στόχος μου είναι αλλού, στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς».

Η Μαδρίτη πλέον ανήκει στο παρελθόν και η 20χρονη πρωταθλήτρια αρχίζει την προετοιμασία για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις: «Έχουμε ζητήσει από την ομοσπονδία 1,2 αγώνες κάθε μήνα. Είναι δικό της θέμα ποιους θα εγκρίνει. Τον άλλον μήνα πάντως έχει προγραμματιστεί να αγωνιστώ στο Άμστερνταμ».

Αναφορικά με τους στόχους της σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για μετάλλιο. Ειδικά η Ολυμπιάδα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Κοιτάζω αρχικά να είμαι στην πρώτη 8άδα. Από δω και πέρα θα δουλέψω πολύ και θα πάω στις διοργανώσεις για ό,τι καλύτερο».

Για το γεγονός ότι είναι το δεύτερο μέλος της κολυμβητικής οικογένειας του ΝΟ Πατρών (μετά το Νίκο Ζαχαρόπουλο ο οποίος συμμετείχε στη Ρώμη το 1960) που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς, η Νόρα Δράκου σχολίασε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που θα εκπροσωπήσω την πόλη μου σε μία κορυφαία διοργάνωση».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)