Ο Ντέννη Αλεξίου ήταν μόλις 18 χρονών όταν τερμάτισε, έχοντας την καθοδήγηση του πατέρα του το πρώτο half ironman. Θεωρούμε ότι η οικογένεια Αλεξίου είναι παράδειγμα προς μίμηση αναφορικά με την σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση και την δημιουργία αθλητικής κουλτούρας.
Νοέμβριος 2010
Total Triathlete: Πως επέλεξες τον αγώνα της Αμβέρσας για να πάρεις το βάπτισμα σου σε αγώνες Ironman ;
Ντέννη Αλεξίου:Επιλέξαμε με την συμβουλή του πάτερα μου το Ironman 70.3 Antwerp για τις μηδενικές κλίσεις στην ποδηλασία. Ο αγώνας ήταν τελικά δύσκολος στη ποδηλασία διότι η Αμβέρσα είναι παραθαλάσσιο μέρος και φυσούσε ασταμάτητα!
Total Triathlete: Πόσο διήρκεσε η προετοιμασία σου για τον αγώνα και ποιός ήταν ο προπονητής σου ;
Ντέννη Αλεξίου: Στη προπόνηση με βοήθησε πολύ ο πατέρα μου με τις συμβουλές του και την ερασιτεχνική πείρα που έχει αποκτήσει με τα χρόνια στους αρκετούς αγώνες Ironman που έχει αγωνιστεί. Η προπόνηση μου κράτησε 3 μήνες και ήταν μεταξύ 15-18 ώρες την εβδομάδα.
Total Triathlete: Tί είδους προπόνηση έκανες στην κολύμβηση ;
Ντέννη Αλεξίου: Την προπόνηση για την κολύμβηση την έκανα σε ανοιχτή θάλασσα στον Σχοινιά και στο εξοχικό μας σπίτι στο Πόρτο Χέλι.
Total Triathlete: Με τί είδους ποδήλατο αγωνίστηκες, ποδήλατο δρόμου ή χρονομέτρου και γιατί ;
Ντέννη Αλεξίου: Το ποδήλατο μου Ridley, road bike ήταν του πατέρα μου. Με βοήθησε πολύ το cadence sensor που έχει επάνω. Έμαθα να εκτιμώ πόσο σημαντικό και αποτελεσματικό είναι να έχεις τις σωστές στροφές. Το road bike είναι ένας «ουδέτερος» τύπος ποδηλάτου με το οποίο μπορούσα να προπονηθώ καλύτερα. Ο πατέρας μου έχει ποδήλατο ΤΤ αλλά με βόλεψε καλύτερα το road bike.
Total Triathlete: Τί όργανα χρησιμοποίησες για να παρακολουθείς τον ρυθμό σου στο ποδήλατο ;
Ντέννη Αλεξίου: Στο ποδήλατο χρησιμοποιούσα για όργανα προπόνησης φυσικά το χρονόμετρο αλλά και το στροφόμετρο και το heart rate indicator. Mε ενδιέφερε και παρακολουθούσα επίσης και η μέση ωριαία ταχύτητα του είχα. To Garmin είναι ένα αναπόσπαστο όργανο προπόνησης για εμένα.
Total Triathlete:Πώς προετοιμάστηκες για τον πολύ δύσκολο για έναν αθλητή μόλις 18 ετών ημιμαραθώνιο ;
Ντέννη Αλεξίου: Το τρέξιμο το έκανα πολύ με τον πατέρα μου αλλά και μόνος μου. Δεν είχα μεγάλη εμπειρία στις μεγάλες αποστάσεις. Τρέχοντας μαζί με τον πατέρα μου απέκτησα την υπομονή την συγκέντρωση την πειθαρχεία και την ευχαρίστηση των μεγάλων αποστάσεων. Το mental toughness μου πραγματικά αναβαθμίστηκε!! Πρόσφατα έτρεξα με επιτυχία και τον πρώτο μου Μαραθώνιο (42Κ) στην Αθήνα.
Total Triathlete: Ποιός είναι ο επόμενος στόχος σου ;
Ντέννη Αλεξίου: Ο επόμενος μου στόχος είναι πραγματικά να ανεβάσω το επίπεδο της φυσική μου κατάστασης και της αντοχής μου. Το επόμενο Ironman θα είναι πάλι 70.3. Δεν έχουμε αποφασίσει με τον πατέρα μου που θα πάμε. Το Ironman στην Προβηγκία μας ακούγετε πολύ ενδιαφέρον.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)