Νίκος Γέμελος: Σκληρή δουλειά για να ανταμειφθούμε

Για τις εμφανίσεις του Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλλυς Αραούζου στο Εϊλάτ του Ισραήλ, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο προπονητής Νίκος Γέμελος. Ο Έλληνας τεχνικός της κολύμβησης, αναφέρθηκε στην εμφάνιση των προαναφερθέντων αθλητών, αλλά και στην επόμενη μέρα της προετοιμασίας τους, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα (σ.σ  24 Απριλίου), θα διεξαχθεί ακόμη ένας αγώνας για την σειρά του Παγκοσμίου Πρωτθλήματος, στο Κανκούν του Μεξικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Γέμελου:

«Και οι δύο εμφανίσεις των παιδιών ήταν πολύ καλές, και ειδικά, αυτή του Σπύρου ο οποίος όπως είναι γνωστό κατετάγη πρώτος σε ακόμη έναν αγώνα. Κάθε τέτοιος αγώνας είναι μια καλή προετοιμασία για τους αθλητές, αφού και οι δύο έχουν άλλους πρωταρχικούς στόχους».

Φήμες ήθελαν, τον Σπύρο Γιαννιώτη να μην δίνει το «παρών» στον επόμενο αγώνα στο Μεξικό, με τον Νίκο Γέμελο να διαψεύδει. «Φυσικά και θα αγωνιστεί ο Σπύρος, αφού θα του δοθεί ακόμη μια ευκαιρία για να προπονηθεί. Παράλληλα, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως δεν θα πάει για την νίκη. Η νίκη είναι η πεμπτουσία του αθλήματος».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση, τόσο την σωματική όσο και την φυσική, των δύο αθλητών. «Υπάρχει κούραση στα παιδιά, και είναι λογικό. Όμως η κούραση δεν μπορεί να είναι εμπόδιο. Από την άλλη, ευτυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, και βεβαίως είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε».

Στην φωτογραφία, ο Σπύρος Γιαννιώτης βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Εϊλάτ του Ισραήλ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)