Μπιζάνιος Δρόμος 2012

Η Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος,  Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών θα αναβιώσει μετά από 28 ολόκληρα χρόνια τον «Μπιζάνιο Δρόμο». Ο «Μπιζάνιος Δρόμος»  θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα Ελευθέρια της πόλης. Θα ακολουθηθεί η κλασσική διαδρομή από το Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, απόσταση 11 περίπου χιλιόμετρα. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΗΠΕΙΡΟΥ Τα αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν είναι:

11300μ. άνδρες – γυναίκες,  ώρα 08.45 π.μ. • 1000μ.   αγόρια – κορίτσια (Πέμπτη & Έκτη Δημοτικού), ώρα 09.00 π.μ. • 2000μ.   αγόρια – κορίτσια (Γυμνάσια), ώρα 09.15 π.μ. • 3000μ.   αγόρια – κορίτσια (Λύκεια), ώρα 09.30 π.μ.

Ο τερματισμός όλων των αγωνισμάτων και οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην κεντρική πλατεία. Οι δηλώσεις συμμετοχής  έληξαν την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου και ξεπέρασαν τις 320 . Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλή  δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα.

Ιστορική Αναδρομή

Ο τερματισμός όλων των αγωνισμάτων και οι απονομομές των επάθλων θα γίνουν στην κεντρική πλατεία. Οι δηλώσεις συμμετοχής  έληξαν την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου και ξεπέρασαν τις 350 . Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλή  δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα.

Ο «Μπιζάνιος Δρόμος» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης. Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου των 11.200 μ. επί δημοσίας οδού ( Μπζάνι – Γιάννινα) ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ). Στην πρώτη διοργάνωση πήραν μέρος τριάντα έξι ομάδες  απ’ όλη την  Ελλάδα, όπως Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, Λαύρα Καλαβρύτων, Γ.Σ. Λαρίσης, Εθνικός Πειραιώς, ΑΣ Λαμίας, Πανελλήνιος, ΠΑΣ Μέτσοβο, Εθνικός Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το τελευταίο είχε ιδιαίτερα ικανή ομάδα με τους Πασπαράκη, Μάμαλη (σημερινός Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) Πατερούση, Τζούμα κ.ά., υπό την επίβλεψη του αλησμόνητου καθηγητή Κώστα Τσιάντα. Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1984 που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, μετείχαν αθλητές που ανήκαν στην αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής. Μιχάλης Κούσης, Παύλος Μακρίδης, Σταύρος Μερμίγκης, Τεόφιλο Μπαζικαμόε, Γιώργος Φακιολάς, Ν. Αργυρόπουλος και πληθώρα ακόμα επιλέκτων Ελλήνων αθλητών είχαν πάρει μέρος στις πρώτες διοργανώσεις που γινόντουσαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)