Κολύμβηση :Πρωτιά με όριο για το Ευρωπαϊκό ο Μαρκόζης στο Άμστερνταμ

Για το τέλος φύλαγε το καλύτερο ο Κώστας Μαρκόζης στο Κύπελλο Κολύμβησης του Άμστερνταμ. Ο 20χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού ήταν 1οςστον τελικό των 200μ πεταλούδας με επίδοση 1.57.54 που αποτελεί και όριο πρόκρισης του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών / γυναικών (Ντέμπρετσεν, 21-27 Μαίου).

Ο Μαρκόζης (ΦΩΤΟ) πλησίασε και το όριο για το Λονδίνο (1.56.86) αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ (1.56.47) του Γιάννη Δρυμωνάκου.

Όριο για δεύτερη φορά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων (Αμβέρσα, 4-8 Ιουλίου), πέτυχε στο ίδιο αγώνισμα και ο Ανδρέας Βαζαίος (2.01.67), που ήταν 5ος στον τελικό. Στη Λάρισα και το Χειμερινό πρωτάθλημα, ο Βαζαίος (ΑΝΟ Αργυρούπολης) είχε σημειώσει 2.01.73.

Πρώτος τελικά ήταν στα 800μ ελεύθερο και ο Νίκος Μανουσάκης (Εθνικός Πειραιά) στα 800μ ελεύθερο με 8.17.65, που την 1η ημέρα ήταν 3ος στα 1500μ ελεύθερο με 15.58.29.

Η τρίτη πρωτιά της ημέρας για τους κολυμβητές μας, ήλθε από τον Παναγιώτη Σαμιλίδη (ΑΝΟ Αργυρούπολης) στα 50μ πρόσθιο με 28.00, ενώ στο βάθρο ανέβηκε ακόμη και ο Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός) στα 200μ πεταλούδα (3ος) με επίδοση 1.59.61.

Τα υπόλοιπα «δελφίνια» μας στους τελικούς της 3ης και τελευταίας ημέρας των αγώνων: 50μ ελεύθερο 4ος Κατραντζής (Ολυμπιακός) 23.61, 50μ πεταλούδα 4η Ντουντουνάκη (ΝΟ Χανίων) 27.45, 50μ πρόσθιο 4ος Καρπουζλής (Ολυμπιακός) 28.41, 200μ πεταλούδα 6ος Καλαμπόκης (Δελφίνια Περιστερίου) 2.07.99.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)