Ερευνα στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών : Ζητούνται εθελοντές – δοκιμαζόμενοι.

Ανακοίνωση
Είστε δρομείς αντοχής και θέλετε να γνωρίζετε:

– Την Μέγιστη Πρόσληψη Οξυγόνου σας  (VO2max) ;

–        Tο Αναερόβιο Κατώφλι σας ;
–        Την Σωματική σας Σύσταση (Ποσοστό Σωματικού Λίπους) ;
–        Την Διατροφή σας, οδηγίες και σχόλια γι’ αυτήν ;
Στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών διεξάγεται έρευνα με θέμα:
«Η διακύμανση της επίδοσης σε τρέξιμο διάρκειας μιας (1) ώρας στο ύπαιθρο».
Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα, η οποία θα συμβάλει στην προαγωγή της γνώσης,  χρειαζόμαστε την βοήθεια σας.

Ζητάμε εθελοντές-δοκιμαζόμενους που πρέπει να είναι άντρες-ερασιτέχνες δρομείς αποστάσεων οι οποίοι:        Να έχουν καλή υγεία και η προπόνηση τους να περιλαμβάνει δύο φορές την εβδομάδα συνεχόμενο τρέξιμο διάρκειας μιας ώρας ή και περισσότερο, και να έχουν συμμετάσχει τα τελευταία 2 χρόνια σε αγώνες 12 Κm ή και μεγαλύτερης απόστασης. Οι εθελοντές θα πρέπει :
1) Να υποβληθούν σε εργαστηριακές-εργοφυσιολογικές μετρήσεις για 30 περίπου λεπτά.
2) Να κάνουν 1 προπόνηση μιας ώρας στον ίδιο στίβο που θα πραγματοποιηθούν οι δύο επόμενες κύριες υπαίθριες μετρήσεις για λόγους εξοικείωσης.
3) Να τρέξουν 2 φορές για μία ώρα σε στίβο με χρονική απόσταση περίπου μιας εβδομάδας. Σε αυτές τις «προπονήσεις-αγώνες» οι δρομείς θα πρέπει να προσπαθήσουν να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.
4) Δύο ημέρες πριν από κάθε «προπόνηση-αγώνα» να ελέγξουν την διατροφή και προπόνησή τους.
Η έρευνα θα διεξαχθεί στο διάστημα από περίπου 16 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2012 και θα λάβει χώρα στο ΤΕΦΑΑ, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Δάφνη πλησίον του Μετρό.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους:
Χρυσανθόπουλο Κωνσταντίνο   210 7276113 και 6977165844  (E-mail: chryssan@phed.uoa.gr), Ζιάρα Χρήστο 6983505672 ή Ε-mail: chrisziaras@hotmail.com

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)