Εξι (6) μήνες αποκλεισμού στον Harry Wiltshire

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU) ύστερα από την έκθεση του επικεφαλής κριτή του στίβου της κολύμβησης του πρόσφατου Ευρωπαικού Πρωατθλήματος κολύμβησης αποφάσισε να τιμωρήσει με έξι μήνες αποκλεισμού από κάθε αθλητική εκδήλωση τον Harry Wiltshire για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρεττανός αθλητής κατά την διάρκεια της κολύμβησης του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Τριάθλου που έλαβε χώρα στην Ισπανία προσπαθούσε εσκεμμένα να καθυστερήσει τον Ισπανό αθλητή Javier Gomez, ο οποίος είναι και ο πιο σημαντικός και υπολογίσιμος αντίπαλος των Brownlees.

Στο youtube κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο που δείχνει τον Wiltshire να τραβάει και να παρεμποδίζει τον Ισπανό αθλητή κατά την έξοδο από το νερό ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης στροφής της κολύμβησης. Επίσης σε σχετικό βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να τον βγάλει εκτός της κολυμβητικής ουράς καθώς και να βουτάει το κεφάλι του μέσα στο νερό.

Ο Ισπανός αθλητής είχε στείλει μετά τον αγώνα μία δημόσια επιστολή στην οποία προσπάθησε να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τί ακριβώς έγινε στοναγώνα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ισπανός είχε προβλήματα σε αυτό τον αγώνα με το στομάχι του αλλά όπως είχε δηλώσει δεν συνδέει ταπροβλήματα που είχε στο στομάχι του με την αντιαθλητική συμπεριφορά του Βρεττανού εκτός και εάν το νερό που ήπιε εξαιτίας της συμπεριφοράς του Ισπανού δημιούργησαν αυτές τις στομαχικές διαταραχές.

Δείτε το βίντεο από τα απίστευτα που έγιναν

Harry Wiltshire

ITU Press Release in English

Vancouver, Canada (25 July 2011) – The International Triathlon Union (ITU), the worldwide governing body for triathlon, today announced it has imposed a six-month suspension on British triathlete Harry Wiltshire due to unsportsmanlike conduct at the 2011 Pontevedra ETU Triathlon European Championships on 25 June 2011.

 

The suspension begins 26 June 2011 and prohibits Wiltshire from taking part in ITU competitions or competitions sanctioned by National Federations affiliated to ITU.

 

Following the elite men’s race at the European Championships, Wiltshire’s alleged unsafe and unsportsmanlike conduct during the race was investigated. The ITU Executive Board voted to impose a six-month suspension against Wiltshire based on the evidence from the race and testimonies from the on-course technical officials. Wiltshire had already been disqualified by the Chief Swim Official based on violations to the ITU Competition Rules (2.1 a.) (i), 3.3 a.) (i), Appendix L 6, and Appendix L 7). This decision was upheld by the Referee and there was no appeal by the athlete’s federation upon notification.

 

The ITU is strongly committed to maintaining the integrity of the sport by ensuring athletes are competing within the competition rules and with a high degree of sportsmanship.

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)