Εντυπωσιακός ο Lance στο πρώτο του 70.3

Η συμμετοχή του Lance Armstrong στο Ironman 70.3 Panama ήταν αναμενόμενο ότι θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως κανένας δεν μπορούσε να περιμένει μία τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση σε ένα αγώνα που είχε πάρα πολλά μεγάλα ονόματα του Τριάθλου.  Ο Armstrong κατάφερε να οδηγήσει την κούρσα για ένα μεγάλο διάστημα και έχασε τον αγώνα στα τελευταία χιλιόμετρα του τρεξίματος όταν τον πέρασε ο Docherty. Να σημειώσουμε ότι ο Docherty έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων (2004 & 2008) και φυσικά είναι
εκπληκτικός δρομέας.

Ακόμα και ο ίδιος ήταν έκπληκτος από την εξαιρετική του εμφάνιση και την δεύτερη θέση.

Ο ίδιος δήλωσε : «Ηταν μία νέα εμπειρία για εμένα. Δεν ήξερα τί να περιμένω. Δεν γνωρίζω στρατηγικά πως εξελλίσονται αυτοί οι αγώνες. Ηταν πολύ διαφορετικό από αυτό που θα περίμενα. Για να το πω με λίγα λόγια έχει πιο πολύ τακτική. Παρότι όλοι σεβάστηκαν τον κανόνα drafting o ένας παρατηρούσε τι θα κάνουν οι άλλοι. Και είναι όλοι πολύ δυνατοί στο ποδήλατο και συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να τους φύγεις. Ναι εάν πιέσεις μπορείς να φύγεις αλλά μετά πρέπει να έχεις δυνάμεις για να τρέξεις….Τρέχω πολύ. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτούς τους αγώνες και να τους κερδίζεις…Κάποια στιγμή της ζωής μου ήμουν αξιοπρεπής δρομέας και τώρα καλούμαι να το ανακαλύψω εκ νέου. Πρέπει να χάσω βάρος, να δουλέψω την τεχνική του βήματός μου και φυσικά να αποφύγω τραυματισμούς».

Τα αποτελέσματα

1.  Bevan Docherty        NZL      3:50:13
2.  Lance Armstrong     USA      3:50:55
3.  Richie  Cunningham             AUS     3:52:59
4.  Rasmus Henning      DEN      3:53:38
5.  Romain Guillaume FRA     3:54:44

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)