Ελληνική Πρωτοβουλία

Αθήνα, 15Οκτωβρίου, 2013 – Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) επέλεξε τέσσερις Ελληνικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) προκειμένου να παρέχει σημαντική υποστήριξη σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ως μέρος του ποσού του $1,000,000 που είχε δεσμευτεί ότι θα διαθέσει μέχρι το τέλος του  2013 για τη στήριξη των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS, η Αποστολή & η Οργάνωση International Orthodox Christian Charities (IOCC) και η PRAKSIS επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της ενδελεχούς ανάλυσης των αποτελεσμάτων τους, αλλά και επιτόπου επισκέψεων στους χώρους τους. Αυτές οι δωρεές υποστηρίζουν έναν από τους σκοπούς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αυτόν της συμβολής στην αποκατάσταση των προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν ή αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία κινητοποιεί τις δυνάμεις όλης της Ομογένειας, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες ανακούφισης που μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση σε κλίμακα. Οι δωρεές γίνονται για να στηρίξουν προγράμματα με σαφή αποτελέσματα, ενώ η μελλοντική υποστήριξή τους συνδέεται με την πρόοδο και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

«Αυτοί οι εξαιρετικά σημαντικοί Οργανισμοί παρέχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για οικογένειες και παιδιά που αγωνίζονται ενάντια στη χειρότερη κρίση μετά τον εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Andrew N. Liveris, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτούς τους Οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν την Ελλάδα σε τόσο δύσκολες στιγμές». Ο Α Ν. Λιβέρης επίσης σχολίασε: «Ενώ η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες εξακολουθεί να χειροτερεύει» και πρόσθεσε ότι «Η Ελληνική Πρωτοβουλία στοχεύει στο να ανταποκριθεί με συνέπεια στις ανάγκες του σήμερα, ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να προωθεί μακροπρόθεσμες στρατηγικές που θα ενθαρρύνουν την αύξηση των θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη.»

 

«Είναι τιμή για εμάς να στηρίξουμε αυτούς τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που εργάζονται τόσο σκληρά για να βοηθήσουν οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση» είπε ο George Svokos, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλανθρωπίας. «Οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί επιλέχθηκαν επειδή λειτουργούν αποτελεσματικά, σε ευρύ φάσμα και βάσει της επιτυχημένης πορείας τους. Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα είναι δίπλα τους και θα συνεχίσει να τους στηρίζει, ενώ δε θα σταματήσει να αξιολογεί και άλλους οργανισμούς που ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήριά μας για αποτελεσματικότητα και θετική επιρροή.».

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα συμβάλλει στις παρακάτω ενέργειες:

Παιδικά Χωριά SOS – Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει δύο ενέργειες το 2013:

  • Ξενώνας SOS – ΕΛΙΖΑ, ένα πρόγραμμα διαμονής για 20 κακοποιημένα μωρά και νεογέννητα.
  • Επέκταση της υποστήριξης προμήθειας φρέσκου φαγητού στα Παιδικά Χωριά SOS και σε οικογένειες που βιώνουν την κρίση και υποστηρίζονται από 5 Κέντρα Υποστήριξης Οικογενειών των Παιδικών Χωριών SOS ανά την Ελλάδα. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα οφεληθούν περί τους 750 ενήλικες και 1000 παιδιά.

«Διανύοντας μια τόσο δύσκολη περίοδο, η ευθύνη όλων των οργανισμών όπως τα Παιδικά Χωριά SOS της Ελλάδας, είναι να εξακολουθήσουν να παρέχουν στήριξη. Η ενέργεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα παρέχει σοβαρή βοήθεια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία μας σε όλη την Ελλάδα και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ανακούφισης σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη», σχολίασε ο Αναστάσιος Βρεττός, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS.

 


Αποστολή & International Orthodox Christian Charities (IOCC) – Η Ελληνική Πρωτοβουλία, μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα στηρίξει μια μοναδική πρωτοβουλία παροχής φρέσκου φαγητού παρέχοντας διατροφή από Ελληνικά φρούτα, λαχανικά και φρέσκο γάλα σε περισσότερους από 5.500 ανθρώπους. Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενεργοποιεί την «σε είδος» υποστήριξη της Αποστολής και του Οργανισμού ΙΟCC με λειτουργικές προκλήσεις που δημιουργούνται από την ταχεία επέκτασή τους σε ό,τι αφορά στην παροχή ανακούφισης από την κρίση. «Η Αποστολή είναι ευγνώμων για την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Οργανισμού IOCC στην παροχή διατροφικής βοήθειας σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη στην Αθήνα, οι οποίες είναι εξαιρετικά χαρούμενες με το Ελληνικό φρέσκο φαγητό που λαμβάνουν, ενώ στηρίζεται παράλληλα η Ελληνική αγροτική κοινότητα και η τοπική αγορά της Αθήνας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κωνσταντίνος Δίμτσας.

 


PRAKSIS Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα παρέχει στήριξη:

  • στην Πολυκλινική της PRAKSIS στην Αθήνα
  • σε 25 οικογένειες του προγράμματος του οργανισμού «ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ».

Οι Πολυκλινικές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποτελούν το βασικό πρόγραμμα της PRAKSIS, προσφέροντας ιατρική βοήθεια, φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, χωρίς διακρίσεις. Το πρόγραμμα «ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ» παρέχει σημαντική βοήθεια σε μηνιαία βάση σε 525 Ελληνικές οικογένειες με παιδιά που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τη φτώχεια, με άμεσο κίνδυνο να μείνουν άστεγες. Η αποστολή αυτού του προγράμματος που λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι να στηρίξει και να καθοδηγήσει κάθε οικογένεια με τρόπο ώστε να επιτύχει μια αναστροφή της επισφαλούς αυτής κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της PRAKSIS Αντύπας Τζανέτος, αναφέρει: «Στην εποχή της κρίσης όπου όλες οι αξίες διακυβεύονται, η PRAKSIS προσπαθεί να παρέχει το αυτονόητο. Σε αυτή την προσπάθεια το THI βρίσκεται κοντά μας ως συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος.»

 


 

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

Ιδρύθηκε το 2012 και πρόκειται για ένα, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας  με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού προς μια μακροπρόθεσμη ευημερία, μέσα από την γενναιοδωρία των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα αναπτύξει προγράμματα σε τρεις ζωτικής σημασίας τομείς για την Ελλάδα που αναδύεται από την κρίση:

  • Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
  • Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στη καινοτομία και την εξωστρέφεια.
  • Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

«Είμαστε Μία Ελλάδα»: Μια παγκόσμια εκστρατεία της ενθάρρυνσης της Ομογένειας αλλά και των φίλων της Ελλάδας ανά τον κόσμο, ώστε να συνεισφέρουν στα προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων αλλά και την υιοθέτηση λύσεων όσο αφορά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Η εκστρατεία βασίζεται σε ένα εμπνευσμένο βίντεο (OneGreece.org) με φωνές από την παγκόσμια Ελληνική κοινότητα.

 

See us on Website: http://www.TheHellenicInitiative.org/

 

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter: @THI_Hellenic

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)