Γύροι Πόλεων «Μ. Κούσης»-Την Κυριακή ο αγώνας της Νέας Σμύρνης

Ο δεύτερος εφετινός αγώνας της σειράς «Γύροι Πόλεων» που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ και οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αθλητή «Μιχάλη Κούση», θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Τον διοργανώνουν η ΕΑΣ Πειραιά και ο Δήμος Νέας Σμύρνης υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτή  τον Πανιώνιο ΓΣΣ. Πρόκειται για τον 56ο δρόμο επί δημοσίας οδού στη μνήμη «Κ. Κοτζιά», ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στους «Γύρους Πόλεων» του ΣΕΓΑΣ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία και τερματισμό το Στάδιο του Πανιωνίου ΓΣΣ στη Νέα Σμύρνη και οι δηλώσεις συμμετοχής για τα αγωνίσματα ανδρών-γυναικών που μετρούν στη σειρά «Γύροι Πόλεων» θα αποστέλλονται στα γραφεία του συλλόγου (Ι. Χρισοστόμου 1, Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17122, Τηλ. 210-9328903 – 210-9343723, FAX 210-9323550), μέχρι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα οι αθλητές, -τριες καθώς και οι μαθητές, -τριες ή ανεξάρτητα συμμετέχοντες θα δηλώνονται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία των αγώνων 45′ πριν από την έναρξη του αγωνίσματος. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, -τριες πρέπει να παρουσιασθούν 45′ προ των αγώνων στη Γραμματεία, για την παραλαβή των αριθμών.
Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του γηπέδου του Πανιωνίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Στον πρώτο αγώνα της σειράς που έγινε 26 Νοεμβρίου στη Σητεία νικητής στους άνδρες (5.500μ) αναδείχθηκε ο Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός ΑΟ), ενώ στις γυναίκες (3.500μ) πρώτη ήταν η Ελένη Φιλάνδρα (Πανελλήνιος ΓΣ). Στον περσινό αγώνα της Νέας Σμύρνης, τον Ιανουάριο του 2011, πρώτευσαν ο Χριστόφορος Μερούσης(ΦΟΒ Χίου) στους άνδρες και Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου) στις γυναίκες.

Το πρόγραμμα στη Νέα Σμύρνη (15/01/12):
09.45 Έναρξη των αγώνων από το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης
10.00 1.000μ ΠΠ Β’ & ΠΚ Β’ Γεν. 1999-2000, Μαθητές/τριες, ανεξάρτητοι
γεν. 1999 & μικρότερα
10.20 2.000μ ΠΠ Α΄ & ΠΚ Α’ Γεν. 1997-98
10.45 4.000μ Γυναικών – Κορασίδων Γεν. 1995-1996
11.15 6.000μ Ανδρών – Παίδων Γεν. 1995-1996

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)