Χωρίς λογική ο προγραμματισμός των ελέγχων ντόπινγκ!

Παρακαλουθούμε τα δελτία τύπου του ΕΣΚΑΝ και έχουμε μείνει γεμάτοι απορίες με τον τρόπο που δίνουν εντολές για τους ελέγχους ντόπινγκ. Τα παραδείγματα παραλογισμού άπειρα. Δείτε ένα δελτίο τύπου για να καταλάβετε :

Εδωσαν εντολή για 16 ελέγχους  ντόπινγκ για τα πρωταθλήματα Α2 και Β Εθνικής στο μπάσκετ και μόλις 3 ελέγχους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ανδρών και γυναικών.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων (!)όπου δεν υπάρχουν πανελλήνια ρεκόρ διατάχθηκαν 5 έλεγχοι.

Σας φαίνεται λογικό όλο αυτό; Εμάς όχι.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας αντρών γυναικών θα μπορούσαν να γίνουν πανελλήνια ρεκόρ και για να κατoχυρωθούν θα έπρεπε να υπάρξει έλεγχος  ντόπ ινγκ; Στην ποδηλασία έχουμε έλληνες αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλους που συμμετέχουν σε παγκόσμια κύπελλα (που θα διεξάγονταν αμέσως μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας) με στόχο την  πρόκριση για τους ΟΑ και όμως τελείως ανεξήγητα διενεργήθησαν μόνο 3 έλεγχοι.Πως προστατεύεται με αυτό τον τρόπο το κύρος της χώρας μας; Πως προστατεύεται η χώρα μας όπου έχει κατοχυρωθεί στο εξωτερικό ως μία χώρα που έκλεινε τα μάτια στο ντόπινγκ;

Γίνεται σε πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων να γίνονται πιο πολύ έλεγχοι από πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρών και γυναικών ενός άλλου ολυμπιακού αθλήματος και μάλιστα όταν αυτό είναι η ποδηλασία που σε διεθνές επίπεδο είναι το πιο “ευαίσθητο” σε θέματα ντόπινγκ;Κάθε μέρα διαβάζουμε και για ένα θετικό δείγμα που αφορά κάποιον ποδηλάτη. Ομως αυτά φαίνεται δεν απασχολούν τους υπεύθυνους του ΕΣΚΑΝ. Η αλλιώς πως να εξηγήσουμε την όλη συμπεριφορά. Εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι το ΕΣΚΑΝ πρέπει να στελέχωνεται από ανθρώπους που ξέρουν καλά να διενεργούν έξυπνους ελέγχους καθώς και εισαγγελείς και ανθρώπους της αστυνομίας που να έχουν ασχοληθεί με τη δίωξη ναρκωτικών και χημικών ουσιών.

Γίνεται να διατάσσονται μόλις 3 έλεγχοι για πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται στο ΟΑΚΑ οπότε τα έξοδα μετακίνησης των ελεγκτών είναι πολύ μικρότερα; Ποιοι είναι η λογική σας κύριοι του ΕΣΚΑΝ; Εχετε πλάνο ή απλά ξοδεύετε τα χρήματα του ελληνικού λαού δίχως την πρέπουσα προσοχή; Κάνετε έξυπνους ελέγχους χρησιμοποιώντας ειδική γνώση του κάθε αθλήματος ή απλά κάνετε τυχαίους ελέγχους; Τα ερωτήματα πολλά και βασανιστικά. Κάποιος πρέπει να τα θέσει και κάποιος να τα απαντήσει.

Υπάρχει έστω και ένας δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ που να κάνει καλά την δουλειά του και να ελέγχει την αυθαιρεσία και τον παραλογισμό των υπευθύνων; O ΓΓΑ έχει παντελή έλλειψη για τέτοια θέματα ή γενικά κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό τον ανεξήγητο προγραμματισμό των ελέγχων ντόπινγκ. Τουλάχιστον μην είναι προκλητικός και πανηγυρίζει για δήθεν ευνοικά σχόλια από WADA για το αντιντόπινγκ στην Ελλάδα.

http://www.eskan.gr/news_show.php?id=440

 

 

 

Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του ΕΣΚΑΝ

17/10/2011 – Έλεγχοι ντόπινγκ εντός αγώνων


Από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ανακοινώνεται ότι από 10/10/2011 έως και 17/10/2011 δόθηκαν εντολές για τη διενέργεια των παρακάτω ελέγχων ντόπινγκ εντός  αγώνων:

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: τέσσερις (04) έλεγχοι:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ
Α.Ε.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: δεκαέξι (16) έλεγχοι:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2011-2012
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ
Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΓΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ 2011-2012
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ
Α.Ε.Κ. – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ
ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: τρεις (03) έλεγχοι:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2011
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: πέντε (05) έλεγχοι:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)