Γιάννης Δρυμωνάκος: Πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρωπαϊκού

Ανάμεσα στις αποφάσεις που ενέκρινε πρόσφατα η ΚΟΕ ήταν και η συμμετοχή του Γιάννη Δρυμωνάκου (ΦΩΤΟ) στο μίτινγκ κολύμβησης του Ντέμπρετσεν (30 Μαρτίου- 1 Απριλίου).

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει την προετοιμασία του για το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Έπειτα από μία πετυχημένη χρονιά στην οποία αναδείχθηκε πέμπτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, η «χρυσή» ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης  με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μιλάει για την παρουσία του στο μίτινγκ που ακολουθεί:

«Ουσιαστικά ο λόγος που θα συμμετάσχω είναι επειδή το μίτινγκ θα γίνει στο ίδιο κολυμβητήριο με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται σε 2 μήνες. Επίσης, θα βρίσκονται και οι καλύτεροι αθλητές οι οποίοι θα είναι οι κυριότεροι αντίπαλοί μου. Σίγουρα αυτοί θα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από εμένα καθώς θα θέλουν να πετύχουν κάποια όρια, τα οποία εγώ έχω εξασφαλίσει. Οπότε θα είναι καλό να δω πως κολυμπάνε».

Επίσης για το εγχώριο πρωτάθλημα, που ενδεχομένως, θα διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου τόνισε: «Έπειτα θα αγωνιστώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο θα είμαι τελείως ανέτοιμος, διότι μετά από δύο εβδομάδες ακολουθεί το πανευρωπαϊκό. Η συμμετοχή μου σε αυτό με κάνει χαρούμενο διότι θα αγωνιστώ στην πόλη μου, την Τρίπολη, όμως η χαρά μου μετριάζεται διότι δεν θα μπορέσω να κάνω κάποια καλή επίδοση ή κάποιο ρεκόρ. Εκτός βέβαια εάν γίνει τέλη Ιουνίου που τότε θα είμαι σε καλή φόρμα και θα μπορέσω να έχω μία πολύ καλή παρουσία», ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την πόλη του «Ο δήμος και η ομάδα μου (ΚΟΑΤ) με στηρίζουν πολύ σε μία δύσκολη χρονιά. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που με βοηθούν και οικονομικά και ψυχολογικά και για αυτό το λόγο τους ευχαριστώ».

Για τους στόχους του σε Ολυμπιάδα και Ευρωπαϊκό σχολίασε: «Μακάρι να περάσω στον τελικό και στις δύο διοργανώσεις και να είμαι στους 8 καλύτερους αθλητές. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να σκέφτομαι κάποιο μετάλλιο, ειδικά στην Ολυμπιάδα, γιατί κάτι τέτοιο μου προσδίδει πίεση. Κοιτάζω να χαρώ τη συμμετοχή μου κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει».

Τέλος, ο Γιάννης Δρυμωνάκος αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του: «Ευτυχώς δεν έχω προβλήματα. Ο προπονητής μου ο Δημήτρης Δαμασιώτης τρέχει όλη μέρα σαν τον τρελό για να μην λείψει τίποτα και να προπονούμαι σε ζεστό νερό. Έχουμε εξασφαλίσει ένα υπερσύγχρονο κέντρο στην Παλλήνη το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ. Εκεί μπορώ να δουλεύω καθημερινά, ακόμα και Σαββατοκύριακα κι αργίες, ενώ στο ΟΑΚΑ αυτό δεν ήταν εφικτό».

Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)