ΓΓΑ : “O ελληνικός αθλητισμός…πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία”.,

Με πολύ έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ όπου ο κ.Μπιτσαξής δείχνει ότι ζει κλεισμένος σε ένα πύργο χωρίς να έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Αυτά που δήλωσε στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας…Μίλησε για πολιτική εθνικής σχεδίασης. Ελεος κ. Μπιτσαξή δεν ήρθαμε από τον Αρη! Προφανώς εννοώντας εθνική πολιτική σχεδίαση εννοεί την αδιαννόητη απόφαση το Τρίαθλο αλλά και μερικά ακόμα ολυμπιακά αθλήματα να είναι στην ίδια κατηγορία με μερικά απίθανα μη ολυμπιακά αθλήματα. Ως εθνική πολιτική σχεδίαση ονομάζεται η ψύχωση της ΓΓΑ με το κρίκετ!

Οι αθλητές του στίβου και ο ΣΕΓΑΣ μιλούν πολύ συγκεκριμένα. Αναφέρουν την αδιαφορία της πολιτείας να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες στο ΕΑΚ Αγιου Κοσμά έστω και προσωρινά, αφού έχουν βγάλει πωλητήριο για τις εκτάσεις του ΕΑΚ Αγιου Κοσμά, που αποτελεί το φιλέτο όλου του “Μητροπολιτικού πάρκου” που τόσα χρόνια μας παραμύθιαζαν ότι θα κάνουν.

Θα του προτείναμε να κάνει μία επίσκεψη στον Αγιο Κοσμά, για να καταλάβει ποια είναι η πραγματικότητα. Εκτός και εάν την γνωρίζει και απλά παραπληροφορεί συνειδητά.

Και για να μην νομίζουν οι αναγνώστες μας ότι μιλάμε αφηρημένα να αναφέρουμε μερικά τραγικά παραδείγματα της αδιαφορίας της πολιτείας :

  • Ειδαμε τον Περικλή Ιακωβάκη να κάνει interval  σε ένα ταρτάν που έχει κάνει λοφάκια (μάλλον από τις ρίζες των δέντρων) και να αποφεύγει το διάστρεμμα μάλλον από τύχη.
  • Είδαμε πρωταθλητές του στίβου να κάνουν προθέρμανση στο γρασίδι που έχει φτάσει στα 30 εκ. και έχει βγάλει κανονικά πρασινάδα

Για να κουρευτεί ο βοσκότοπος δεν χρειάζονται χρήματα αλλά ενδιαφέρον. Για να υπάρχει θέρμανση στο κλειστό προπονητήριο επίσης δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Δεν μας πείθετε κ. Μπιτσαξή και το δελτίο τύπου που βγάλατε εμείς το ονομάζουμε θρασύτητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής σχετικά, με διάφορα δημοσιεύματα και εκπομπές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:       “Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, διαψεύδοντας τις κασσάνδρειες προβλέψεις, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία.       Οι παγκόσμιες νίκες και οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο υγρός στίβος, η κωπηλασία, η γυμναστική, η ιστιοπλοΐα, το τζούντο, το taekwondo, το μπάσκετ, η ποδηλασία και τώρα, μετά από πολύ καιρό ο στίβος, δημιουργούν την πεποίθηση ότι ο ελληνικός αθλητισμός, όχι μόνο δεν παρακμάζει, αλλά ανθίζει και μεγαλουργεί. Αυτό είναι ήδη μια πραγματικότητα ανεπίδεκτη αμφισβήτησης.        Όσοι προέβλεπαν ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα καταρρεύσει, λόγω της κρίσης, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να περάσουν τη θεωρία ότι οι επιτυχίες των ελλήνων αθλητών είναι τυχαίες και ουρανοκατέβατες. Ότι γίνονται πραγματικότητα χωρίς καμία βοήθεια της Πολιτείας και σε συνθήκες ανυπαρξίας εθνικής αθλητικής πολιτικής. Οι αντιλήψεις αυτές βρίσκουν εύφορο έδαφος σε μια εύκολη δημοσιότητα. αλλά είναι απολύτως εσφαλμένες.       Η Ελληνική Πολιτεία από τους πόρους της οποίας σχεδόν αποκλειστικά ζει και ακμάζει ο ελληνικός αθλητισμός χρηματοδότησε τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας, με ποσό που υπερβαίνει τα 100 εκ ευρώ.       Ειδικά στον κλασσικό αθλητισμό επενδύθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια 22 εκ. ευρώ άμεσα και πολύ παραπάνω από τα χρήματα αυτά, για τη διατήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, την προολυμπιακή προετοιμασία και πλήθος άλλων δράσεων.       Το κράτος με πολιτική αθλητικής σχεδίασης, συγκεκριμένη και οριοθετημένη, χρηματοδοτεί τις εθνικές ομάδες, τις αθλητικές αποστολές, τα πριμ των αθλητών, τις μηνιαίες απολαβές των αθλητών και πλειάδας αξιόλογων προπονητών.       Μέσα από την εθνική αθλητική σχεδίαση και την πολιτική αντιντόπινγκ γίνεται, κάθε μέρα, πράξη η παραγωγική χρησιμοποίηση των πόρων του ελληνικού λαού, απέναντι στα γνωστά φαινόμενα του παρελθόντος, όπου με πολύ περισσότερα γινόντουσαν πολύ λιγότερα.        Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν και πολλά. Η θεωρία όμως ότι οι έλληνες αθλητές είναι μόνοι και αβοήθητοι αποτελεί μια μυθολογία που προβάλλεται για λόγους προφανείς.”

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)